Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2016

Οι ανόητοι των Λουτρών Πόζαρ









ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ
 ΤΑ ΗΛΙΘΙΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ ΤΟΥΣ;
ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ Η ΒΡΟΧΗ 
ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ ΚΑΙ ΨΕΜΜΑΤΑ ΘΑ ΣΚΑΡΦΙΣΤΟΥΝ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ ΤΗ ΠΕΜΠΤΗ


















Μια μέρα  πριν από την πανηγυρική γενική συνέλευση της επιχείρησης των Λουτρών Πόζαρ, ο καιρός  ξεγύμνωσε τους μεγάλους αναγεννητές και σωτήρες των Λουτρών

Πόζαρ. Το νερό που κατέβασε το ποτάμι των Λουτρών , λόγω της ισχυρής βροχόπτωσης έκανε συντρίμμια τα έργα μέσα στην κοίτη του .



Η γέφυρα που οδηγεί στο Πάρκιγκ έτσι όπως κατασκευάστηκε ήταν ηλίου φαεινότερο ότι δεν θα αντέξει για πολύ. Σύμφωνα με ανακοίνωση  που δόθηκε στη δημοσιότητα κόστισε 6. 000 ευρώ.



Στο πρόσφατο δημοτικό

συμβούλιο , ισχυρίστηκε ότι υπάρχουν μελέτες για όσα έγιναν . Δεν ανέφερε όμως ποιος μηχανικός τις έκανε . Στη Γενική Συνέλευση των μετόχων τη Πέμπτη , καλό είναι να πει ποιος μηχανικός έβαλε υπογραφή για να γίνουν τέτοιες παρεμβάσεις μέσα στο ποτάμι. Και ένα νήπιο αντιλαμβάνεται ότι με τα πρώτα πολλά νερά , τίποτα δεν θα μείνει όρθιο. Αυτό έχει πολλές φορές στο παρελθόν.  
Προφανώς όμως οι σημερινοί Λουτροσωτήρες , τόσα χρόνια ήταν απόντες από τα Λουτρά Πόζαρ και την Αλμωπία γενικότερα.
Καλό είναι στη γενική συνέλευση ο χολιγουντιανός πρόεδρος της Επιχείρησης των Λουτρών να πει πόσο κόστισαν τα έργα που πήρε το ποτάμι και ποιος θα πληρώσει τις ζημιές.
Και να φανταστεί κανείς ότι το ποτάμι κατεβάζει και διπλάσιες ποσότητες νερού από όσα κατέβασε σήμερα.
Εκτός και αν κάνει αγωγή στον Θεό για την κακοκαιρία.





















Πριν 20 μέρες περίπου ήταν 
προφητικό δημοσίευμα
 συνεργάτη μας (Αν. Α. Π.) 
 που αναφερότανε στο θέμα .

 


Παρασκευή, 19 Αυγούστου 2016


Δύο μέτρα και δύο σταθμά από τον Δήμαρχο Αλμωπίας



ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΗΣΥΧΟΣ , ΑΛΛΑ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ 
ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΧΩΜΑΤΟΦΡΑΓΜΑ ΤΗΣ ΥΔΡΑΙΑΣ
 ΓΙΑ ΝΑ ΠΟΤΙΖΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ
ΚΑΝΕΙ ΟΤΙ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ ΟΜΩΣ ΣΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΤΩΝ ΛΟΥΤΡΩΝ ΠΟΖΑΡ

Γράφει ο ΑΝ. Α.Π.

Τις  τελευταίες μέρες ο Δήμαρχος Αλμωπίας βομβαρδίζει το σύμπαν με φωτογραφίες από τα Λουτρά Πόζαρ και παρεμβάσεις που γίνονται στη κοίτη του ποταμιού. Πραγματικά είναι ωραίες , αρκεί να μην τις πάρει το ποτάμι , που τουλάχιστον μια φορά τον χρόνο κατεβάζει πολύ νερό.  Σαν διαμορφώσεις πάντως  είναι καλές και μπορεί να αποσβέσουν το κόστος τους.
Δεν ξέρω αν για όλα αυτά πήρε τις σχετικές άδειες ή όχι , ιδίως για τις παρεμβάσεις στο ποτάμι.
Και το λέω αυτό  επειδή όταν πήγαν οι κάτοικοι της Υδραίας να ζητήσουν να γίνει το χωμάτινο φράγμα για να ποτίζουν τα χωράφια τους επικαλέστηκε τον νόμο και  που απαγορεύει κάθε παρέμβαση και δεν πρόκειται να κάνει το φράγμα , γιατί θέλει να κοιμάται… ήσυχος.
Τελικά μπορεί να εξηγήσει ο ίδιος τι συμβαίνει; 
Υπάρχουν διαφορετικές νομοθεσίες;
Υπάρχει διαφορετική αντίληψη και διαφορετική αντιμετώπιση ανάλογα με τις δικές τους απόψεις;
Φυσικά , προς αποφυγήν παρεξηγήσεων , το ερώτημα δεν έχει να κάνει με τις παρεμβάσεις στα Λουτρά , ούτε και να θέσει ζητήματα αντιπαραθέσεων  μεταξύ των κατοίκων των χωριών 
ΑΝ. Α.Π.

4 σχόλια:

  1. Οταν κανεις οτι σου κατεβει χωρις να σκεπτεσαι και μη ρωτοντας ειδηκους αυτα παθαινεις-δεν πληρωνουν απο την τζεπη τους-.Αν φροντιζαν να προσλαμβανουν σαν

    Τεχνικους και ειδικους Συμβουλους τους εμπειρους και καταληλους και οχι τους κολλητους και συγκενεις τους δεν θα βλεπαμαι αυτα τα κωμικοτραγικα.ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΟΜΩΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. χολιγουντιανος προεδρος?????χαχαχαχαχ κλαίω...πολύ πετυχημένο!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η δημοτικη αρχη ειναι ολοι ΜΑ---ΕΣ καβαλησαν το καλαμι και οταν τους μιλας σε γραφουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Θέλει πολύ μυαλό για να μην σκεφτείς ότι το ποτάμι ιδίως τον χειμώνα κατεβάζει παρα πολύ νερό; Νομίζω ότι είναι ο 1ος παράγοντας και από αυτόν ξεκινάς οποιαδήποτε μόνιμη παρέμβαση στο ποτάμι. Ομως αυτά τα σκέπτονται οι αρμόδιοι μηχανικοί, που κάνουν την μελέτη, αν έγινε μελέτη βέβαια. Μου θύμισε την αφέλεια των γιαπωνέζων στην Φουκουσίμα, όπου γνώριζαν οτι υπάρχουν τα τσουνάμια και όμως δεν υπολόγισαν την πιθανότητα του μεγάλου , που ήρθε και έκανε μαντάρα το πυρηνικό εργοστάσιο και όλη την περιοχή. Μήπως ο πρόεδρος έχει γιαπωνέζικες καταβολές;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)