Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου 2016

Να πάει αλλού να πολιτευτεί η Θ. ΤζάκρηΣΚΛΗΡΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
 ΑΠΟ  ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ Ν. ΠΕΛΛΑΣ


Δημόσια αποδοκιμασία της Θ. Τζάκρη από την ΑΠΟ  ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ Ν. ΠΕΛΛΑΣ, με αφορμή τις συναντήσεις που είχε  με αξιωματούχους του ΟΣΕ , από τους οποίους ζήτησε την ηλεκτροκίνηση της σιδηροδρομικής γραμμής Θεσσαλονίκη-Έδεσσα , αντί να στηρίξει τη πρόταση για σιδηροδρομική σύνδεση Θεσσαλονίκης –Εδεσσας  μέσω Γιαννιτσών
Σε ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα αναφέρονταια τα παρακάτω:

Όχι στην απαξίωση της σιδηροδρομικής σύνδεσης Θεσ/νίκης - Πέλλας μέσω Γιαννιτσών! - Όχι σε άλλη μια χαμένη ευκαιρία!
Η  Κα Τζάκρη που κάποτε είχε κάνει σημαία των προεκλογικών της εκστρατειών την προαστιακή σιδηροδρομική σύνδεση Θεσσαλονίκης -Πέλλας μέσω Γιαννιτσών και που, εδώ και μια πενταετία, προωθεί την ηλεκτροκίνηση της υπάρχουσας σύνδεσης μέσω Βέροιας ,επανέρχεται δριμύτερη, προβάλλοντάς την με πρόσφατα δελτία τύπου, όπου ΑΓΝΟΕΙ ΚΑΙ ΔΙΑΓΡΑΦΕΙ:

- το γεγονός, πως η υπάρχουσα σιδηροδρομική διαδρομή (Θεσσαλονίκη-Πλατύ-Σκύδρα-Έδεσσα)  μήκους 112χλμ  κατασκευασμένη επί τουρκοκρατίας  αφήνει το πιο παραγωγικό και πυκνοκατοικημένο τμήμα του Νομού Πέλλας εκτός σιδηροδρομικού δικτύου. ενώ η προτεινόμενη διαδρομή μέσω Γιαννιτσών μειώνει την απόσταση στα 70 χλμ.
- την αναγκαιότητα επέκτασης του δικτύου προς την Αλμωπία
- τον δεκαετή  και πλέον αγώνα των πολιτών του Νομού και της «Πρωτοβουλίας Πολιτών για το Σιδηροδρομικό δίκτυο Ν. Πέλλας» για την ανάδειξη, προώθηση και συνεχή επικαιροποίηση της σιδηροδρομικής σύνδεσης του Νομού με τη Θεσσαλονίκη μέσω Γιαννιτσών με επέκταση στην Αλμωπία.
ΑΠΟΣΤΡΕΦΕΤΑΙ
- την ολοκλήρωση της «ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑΣ» το Μάϊο του 2008 με απόλυτα θετικά συμπεράσματα για την αναγκαιότητα υλοποίησης της παραπάνω σύνδεσης.
- την υποβολή ερωτήσεων προς τους αρμόδιους υπουργούς μεταφορών όλο το προηγούμενο διάστημα από κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους του Συνασπισμού και τώρα του ΣΥΡΙΖΑ για την αναγκαιότητα υλοποίησης του έργου.
- την προβολή του ζητήματος στις προγραμματικές δεσμεύσεις για την ανάπτυξη του Νομού από τους υποψηφίους του Σύριζα, μεταξύ των οποίων και η ίδια,  τον Γενάρη του 2015 μέσω φυλλαδίου που χρηματοδοτήθηκε τόσο από την ίδια όσο και τους υπόλοιπους συνυποψηφίους της.
- το γεγονός της ένταξης της Προαστιακής Σιδηροδρομικής σύνδεσης της Θεσσαλονίκης με το Νομό μέσω Γιαννιτσών στο  Νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο Θεσσαλονίκης με το άρθρο 52 (ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ XVII ), που αφορά στις μεταφορές  και προβλέπεται επέκταση του σιδηροδρομικού δικτύου προς τις "δορυφορικές " πόλεις της Θεσσαλονίκης.
- την  ομόθυμη απόφαση και θέληση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Πέλλας Σμία και Σηφάκη για αποφασιστικότερη διεκδίκηση της προαστιακής σύνδεσης του Νομού σε συνάντηση που έγινε, με την Πρωτοβουλία Πολιτών για το Σιδηροδρομικό Δίκτυο Ν. Πέλλας, στις 18-4-2015 στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ Γιαννιτσών. (Η ίδια δεν παραβρέθηκε, γιατί απουσίαζε στο εξωτερικό).
- την ομόφωνη απόφαση όλων των δημάρχων, αλλά και φορέων του Νομού, καθώς και του αντιπεριφερειάρχη το ίδιο διάστημα (άνοιξη του 2015) για την από κοινού προώθηση, μεταξύ άλλων, και του αιτήματος της σύνδεσης σε σύσκεψη στην αίθουσα της Αντιπεριφέρειας.(Νομαρχία).
Η Κα Τζάκρη κάνει να αγνοεί και διαγράφει τα θετικά αποτελέσματα της συνάντησης που έγινε στις 20 του Νοέμβρη 2015 και στα κεντρικά γραφεία του ΟΣΕ, στην Αθήνα,  μεταξύ μελών της Πρωτοβουλίας Πολιτών για το Σιδηροδρομικό Δίκτυο  του Ν. Πέλλας, με τον Πρόεδρο του ΟΣΕ κ. Θεοφανόπουλο και διευθυντικά στελέχη του στρατηγικού σχεδιασμού και τεχνικού τομέα του ΟΣΕ.
 Εκεί, τονίστηκε η συμφωνία στην επιχειρηματολογία της αναγκαιότητας του έργου, η ιδιαίτερη αναπτυξιακή σπουδαιότητα της σύνδεσης της νέας  χάραξης αφού αυτή αποτελεί τμήμα του άξονα 10 προς την Ευρώπη και τα Δυτικά Βαλκάνια καθώς και η ετοιμότητα του ΟΣΕ στην κατεύθυνση της υλοποίησής της. Συγκεκριμένα , ο Πρόεδρος του ΟΣΕ κ. Θεοφανόπουλος δεσμεύτηκε πως ο  ΟΣΕ είναι έτοιμος να προχωρήσει στην επικαιροποίηση της Προκαταρκτικής Μελέτης Σκοπιμότητας του Περιφερειακού Προαστιακού Σιδηρόδρομου Θεσσαλονίκης, που ολοκληρώθηκε το Μάη του 2008 και περιλαμβάνει την παραπάνω σύνδεση, καθώς και στην άμεση εκπόνηση  Οριστικής Μελέτης.
Ενώ, σε πρώτη ανάγνωση, το ένα έργο δεν  φαίνεται να αναιρεί το άλλο, ωστόσο, η προώθηση της ηλεκτροκίνησης στην υπάρχουσα σύνδεση μέσω Βέροιας, απαξιώνει την προαστιακή  σιδηροδρομική σύνδεση Θεσσαλονίκης -Πέλλας μέσω Γιαννιτσών, που λόγω της πολύ μεγαλύτερης ανταποδοτικότητας  τόσο σε τοπικό όσο και σε εθνικό επίπεδο, θα έπρεπε να προηγείται.
Ίσως η κυρία Τζάκρη θα έπρεπε να μεταφέρει το δικαίωμα της επανεκλογής της  όχι στην Πέλλα αλλά στην Ημαθία όπου τοπικοί αυτοδιοικητικοί  παράγοντες έχουν εκφράσει ανοιχτά την αντίθεσή τους ,άκουσον-άκουσον, στην υλοποίηση της προαστιακής  σιδηροδρομικής σύνδεσης Θεσσαλονίκης -Πέλλας μέσω Γιαννιτσών ενώ παράλληλα προωθούν ΜΟΝΟΝ  την ηλεκτροκίνηση στο ήδη υπάρχον δίκτυο .
Καλούμε τους πολίτες του Νομού τους φορείς και τις οργανώσεις, τις δημοτικές κινήσεις και τους δήμους να πάρουν θέση και να τοποθετηθούν.
Καλούμε τους βουλευτές του Σύριζα,  νυν και πρώην του Νομού,  τις τοπικές οργανώσεις και τη Νομαρχιακή Επιτροπή του Σύριζα ,να πάρουν θέση.
Αν χθες υπήρχε ολιγωρία και ανετοιμότητα,  αύριο να μη μιλάμε για τη χαμένη ευκαιρία.
 Σήμερα διεκδικούμε την έξοδο από την συγκοινωνιακή απομόνωση του Νομού. Σήμερα διεκδικούμε τις αναπτυξιακές του προοπτικές με τη Σιδηροδρομική Σύνδεση του Νομού με τη Θεσσαλονίκη μέσω Γιαννιτσών και την επέκταση του Δικτύου στην Αλμωπία.ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ Ν. ΠΕΛΛΑΣ

9 σχόλια:

 1. Γιατό όχι οι Ημαθιώτες να μην ζητάνε την ηλεκτροκίνηση στο τρενο; Εδώ πήρανε την 2.500 ετών ΕΓΝΑΤΙΑ από την Πέλλα και δεν άνοιξε ούτε μύτη. Μόνο ένας είχε διαμαρτυρηθεί τότε και του σούρανε τα πάντα [¨γραφικός, αυτονομιστής κλ]¨. Και όμως ούτε (μέχρι σήμερα) συνδέθηκε η Πέλλα με την νέα Εγνατία, ούτε άλλα αξιολόγα οδικά έργα γίνανε. Και εσείς οι ¨γραφικοί¨ ζητάτε ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟ. Μάλλον σε λάθος πλευρό κοιμάστε. Οσο για την κυρία μόνο την δουλειά της κάνει και ολοι ας πανε στο διάλο. Ετσι κι αλλοιώς μαζεύει ψηφαλάκια. Ε ρε αχρηστήλα που έχει ο τόπος μας!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Μάλλον έχεις απόλυτο δίκιο. Μας δουλεύουν όλοι τους και μάλιστα πιο πολύ οι βουλευτές του νομού μας. Οι εκλογές θα έρθουν και δεν έχει ποιον βουλευτή να ψηφίσουμε ασχέτου κόμματος.
  O Εδεσσαίος.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Άντε ρε μας ζαλισατε τον ερωτα. Πάντα 1η στον νομο η Θοδώρα,πρωτοβουλία πολιτών ναχαμε να λεγαμε

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Η κυρια ξέρει ότι εδώ και 6-7 χρονια ότι όλος ο σιδηρόδρομος θα γίνει ηλεκτροκινητος άκουσε ότι κάτι κινηται και έτρεξε να φωτογραφηθεί και να βγάλει δελτίο τύπου. Όμως δεν είναι γραμμένο στις πλάκες του Μωυση καταργήστε το. τάρα αυτό που ζητάτε κοστίζει εκατονταπλάσια από αυτό που αναφέρει ηκυρια. Ξεχαστε το προσγειωθείτε, αποβαλετε τις αυταπάτες, τόσα στραπατσα πάθατε ακόμη δεν βάλατε μυαλό .Άλλωστε σας το είπε πριν από 7-8χρονια όπως άκουσα βουλευτής του νομού στο 8-9 ΕΣΠΑ μπορεί ίσως γίνει. Το τρένο 🚃 της Καρατσοβας ας φροντίσει ο Γιάννης ο βουλευτής να το βάλει στο μουσείο του ελληνικού σιδηρόδρομου να το βλέπετε και αυτός να ζει με την αυταπάτη ότι το έκανε και νατου πείτε να μην κρύβετε πίσω από την κυρία ότι αυτή δήθεν τα χαλάει. Αντί να καλείτε τους νυν και τους πρώην και όλο το κόμμα να πάρουν θέση σε αυτήν την ουτοπία. Συστρατευθειτε όλοι σας να γίνει ο δρόμος με το νέο ΕΣΠΑ γιατί για αυτό δεν βγάλατε άχνα και όταν μας πήραν τα λεφτά κάνατε ψιλοκομμένο τουμπεκι, μόνο ο Καρασμανης για να μην τον αδικώ και το επιμελητήριο το οποίο θέλουν να καταργήσουν. Οφείλετε να αντιδράσετε ως κίνηση.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. ......όταν θα ρθει τραίνο στην Αριδαία τα αυτοκίνητα θα πετάνε.......

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Ποιά Πρωτοβουλία Πολιτών και κουραφέξαλα. Ο Σηφάκης την έγραψε την ανακοίνωση. Αυτός μόνο έχει τέτοια ψύχωση με την Τσάκρη. Δεν μπορεί να τη φτάσει ούτε στο δακτυλάκι της και τρελένεται. Γι΄αυτό δεν βάζουν τα ονόματά τους από κάτω. Μην ξεφτιλιστούν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. εχεις δικιο καποτε τα ονοματα τους ηταν φαρδια - πλατιά, τώρα;;;; Οσο για τον προαστιακο μονο ως ΜΕΤΡΟ μπορει να γίνει, δηλαδή υπόγεια, γιατί αν αρχίσουν με τις απαλλοτριώσεις. αυτές δεν πρόκειται να τελειώσουν ουτε μετά απο 50 χρόνια. Βεβαια πρωτοβουλία για τέτοιο έργο δεν υπάρχει απο κανένα επώνυμο του τόπου μας, οπότε είναι ονειρο θερινης νυκτός, όσων υπνοβατούν

   Διαγραφή
  2. Φερεφωνα μην μιλατε χωρις να ξερετε τι αγωνες εχουν γινει για συτο που η κυρια αδειαζει ανιστορητα. Σε ποιο κομμα ειναι καταλαβε που το παλευει 20 χρονια αυτο;
   Ποιοι ειναι στο δικτυο; και καποιοι που την ακολουθουσαν και τωρα δεν θελουν ουτε να την ακουσουν

   Διαγραφή
 7. Ο Σηφακης παλευει για τον ΣΥΡΙΖΑ και το προγραμμα του στο Νομο, τον πολεμουν απο μεσα και απεξω για ευνοητους λογους,οποιον ανεβαινει τον πολεμουν, ετσι γινεται παντα

  ΑπάντησηΔιαγραφή

7-21