Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2016

Εργασίες αναβάθμισης



 



  ΕΞΑΓΓΕΛΕΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΡΙΔΑΙΑΣ Ο ΔΗΜΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ


ΠΟΤΕ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ; ΠΡΙΝ  Ή ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΟΥ;


 Με ανακοίνωσή του ο Δήμος Αλμωπίας κάνει γνωστό ότι προχωρά άμεσα  σε  εργασίες αναβάθμισης της ευρύτερης περιοχής της λαϊκής αγοράς στο κέντρο της Αριδαίας. Στόχος είναι να αποκατασταθούν φθορές που έχουν συσσωρευτεί εδώ και πολλά χρόνια.

Η ανακοίνωση όπως είναι διατυπωμένη , δίνει την εντύπωση ότι οι εργασίες θα προηγηθούν  των εργασιών  για το αποχετευτικό δίκτυο.
Αν πράγματι αυτό έχει αποφασισθεί ο Δήμος μάλλον κάνει λάθος και πετάει στην ουσία 40 χιλ. ευρώ. Εκτός και αν γίνουν μετά την ολοκλήρωση του αποχετευτικού , όπως είναι και το λογικό .


Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανακοίνωση ,προβλέπεται κατασκευή και επισκευή υφιστάμενων πεζοδρομίων (κράσπεδα, πλακοστρώσεις κλπ), προμήθεια και τοποθέτηση παγκακιών, βρύσης, φωτιστικών ιστών, αποκατάσταση φθορών του ασφαλτικού των οδών (με εφαρμογή ψυχρής ασφάλτου) και των κατεστραμμένων μεταλλικών κολωνακίων επί των πεζοδρομίων. Τέλος, θα κατασκευασθούν και θα συνδεθούν με το υπάρχον αποχετευτικό δίκτυο ομβρίων και τρία φρεάτια σκυροδέματος.

Ενδεικτικά, οι παρεμβάσεις αφορούν στην κεντρική πλατεία Αριδαίας, στον πεζόδρομο, στην περιοχή πέριξ του 1ου Γυμνασίου Αριδαίας, στην περιοχή «ψαράδικα» κ.α.

Οι εργασίες ανάπλασης περιλαμβάνουν:
 
-Γενικές εκσκαφές

-Καθαιρέσεις φθαρμένων πεζοδρομίων

-Κατασκευή πεζοδρομίων (κράσπεδα, πλακοστρώσεις, σκυροδέματα, οπλισμοί) σε μήκος ~250 μ.

-Κατασκευή τριών φρεατίων από οπλισμένο σκυρόδεμα Αρμολογήματα υφιστάμενων πλακοστρώσεων

-Προμήθεια και τοποθέτηση φωτιστικών ιστών

-Προμήθεια και τοποθέτηση βρύσης

-Προμήθεια και τοποθέτηση μεταλλικών κολωνακίων πεζοδρομίου

-Επισκευή φθαρμένων τμημάτων οδού

-Ελαιοχρωματισμοί υφιστάμενων μεταλλικών κολωνακίων πεζοδρομίου

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των 40.000 ευρώ. Η χρηματοδότηση θα γίνει μέσω πιστώσεων του Προγράμματος Ιδίων Πόρων της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας.

7 σχόλια:

  1. εαν γίνουν τέτοια έργα ο Δημαρχος θα κερδίσει πόντους.Είτε έτσι είτε αλλιώς.Κάνουμε κριτική αλλά στηρίζουμε το καλό.Ελέγχουμε τη εξουσία παραδεχόμαστε όμως κι όλα το έργο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πετρακη πολύ μαλακωμένο σε βρίσκω .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η χρηματοδότηση θα γίνει μέσω πιστώσεων του Προγράμματος Ιδίων Πόρων της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας. Ο ΔΗΜΟΣ ΤΟΤΕ ΤΙ ΚΑΝΕΙ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μας ήρθε η πρώτη προικα του κ. Μπίνου. Το πρώτο 50ευρω . Πληρώνουμε τη σκόνη και τα χώματα που σηκώνει ο αέρας εδώ και ένα εξάμηνο τουλάχιστον. Και τα λασπόνερα που πίνουμε. Πλήρώνουμε την σύνδεση με το νέο αποχετευτικό το οποίο δεν γνωρίζουμε πότε και εάν θα λειτουργήσει.Πληρώνουμε τα κατεστραμμένα ακρόμπαρα στα αυτοκίνητα . ΔΕΝ ΕΊΔΑΜΕ ΚΑΙ ΚΑΜΊΑ SELFI του Δημάρχου με τον καρατζοβίτι άνεμο να σηκώνει χώματα και να μετατρέπει την Αριδαία σε ΣΑΧΑΡΑ.Μας λέει να κάνουμε υπομονή. Αυτός βέβαια βέβαια κάνει τις εκδρομούλες του και όλα πάνε καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΤΟ 50 ΕΥΡΩ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟ. ΔΕΝ ΣΥΝΔΕΘΗΚΑΜΕ ΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΝΕΟ ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΟ, ΕΝΑ ΣΩΛΗΝΑ ΒΑΛΑΝΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΚΕΠΑΣΑΝΕ. ΣΥΝΔΕΣΗ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΧΡΗΣΗ ΚΥΡΙΕ ΔΗΜΑΡΧΕ. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΤΗ, ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΕΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΚΑΛΑ Η ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΘΕΣΟΥΛΕΣ. Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ ΤΟ 5Ο ΕΥΡΩ; ΝΑ ΜΠΛΟΚΑΡΕΙ ΜΕ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΠΕΤΑΜΑ ΣΤΡΟΣΤΕ ΚΑΝΑ ΔΡΟΜΟ ΝΑΠΑΜΕ ΣΤΑ ΧΩΡΑΦΙΑ ΜΑΣ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΒΙΤΡΙΝΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)