Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2016

Άσπρο η Αλμωπία-Έδεσσα, Μαύρο τα Γιαννιτσά



ΣΦΑΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΓΙΑ ΧΑΡΗ ΤΗΣ ΕΚ ΜΕΤΑΓΓΡΑΦΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΙΝΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ.
ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΠΗΓΕ ΣΥΝΝΕΦΟ



Το παιχνίδι της γάτας με το ποντίκι και το παρασκήνιο συνεχίζεται σε βάρος της Αλμωπίας και της Έδεσσας, με αφορμή την αγορά αξονικών τομογράφων στα νοσοκομεία Έδεσσας και  Γιαννιτσών. Μέσα σε λίγες ώρες υπάρχουν δύο αντίθετες ανακοινώσεις. Η μια από τον εκλεγμένο  βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Σηφάκη και η άλλη από τον διορισμένο (γνωστό από ποια)  Αναπληρωτή Διοικητή του νοσοκομείου , ο οποίος όλες τις προηγούμενες ημέρες σιωπούσε  όλως περιέργως.
Μάλιστα  συγκάλεσε και συνεδρίαση του Δ.Σ. για να επιχειρήσουν  την ολοκλήρωση της πασιφανούς  αδικίας σε βάρος των περιοχών Έδεσσας και Αλμωπίας, προκειμένου να γίνει το κέφι της εκ μεταγραφής βουλευτίνας του ΣΥΡΙΖΑ ,που σε κάθε δεδομένη ευκαιρία δείχνει στη πράξη την απέχθειά της για τις περιοχές Έδεσσας-Αλμωπίας, και μετουσιώνει τα αυτονόητα  δίκαια τους , σε στέρηση από τις περιοχές αυτές.
Δήλωση Γιάννη Σηφάκη :  Καλό είναι όλοι να σεβαστούν  τις αποφάσεις των υπουργών της κυβέρνησης
Οι θεσμικοί παράγοντες των οργανισμών καλό είναι να είναι πιο προσεκτικοί όταν απευθύνονται στην κοινωνία, ειδικά όταν γνωρίζουν τις αποφάσεις του Αν. Υπουργού Υγείας και του Διοικητή της 3ης ΥΠΕ καθώς και να σέβονται τον θεσμικό ρόλο των βουλευτών
Η πολιτική απόφαση είναι σαφής : Έρχονται αξονικοί τομογράφοι και στα δύο νοσοκομεία της Πέλλας. Ο αξονικός από τα αδιάθετα ποσά του Υπουργείου Υγείας  θα εγκατασταθεί στην Έδεσσα.
Το νοσοκομείο Γιαννιτσών θα προμηθευτεί αξονικό από το διασυνοριακό πρόγραμμα ΙΝΤΕRREG.
Η ανάγκη να μην χαθεί το ποσόν των 350.000,00 € ( που αν δεν ολοκληρωθούν οι διαδικασίες μέχρι 31/12/2016 θα επιστραφεί στο Υπουργείο Οικονομικών) επέβαλε να ληφθεί απόφαση από το ΔΣ του Νοσοκομείου Πέλλας για να αναληφθεί το ποσόν από το Νοσοκομείο Πέλλας σε έναν από τους λογαριασμούς του. Αμέσως μετά με ορθή επανάληψη της έγκρισης του Υπουργού θα μεταφερθεί στον λογαριασμό του Νοσοκομείου Έδεσσας.
Το INTERREG θα συνεχιστεί για την προμήθεια αξονικού από το Νοσοκομείο Γιαννιτσών στο οποίο είναι βέβαιο ότι θα εγκατασταθεί ταχύτερα ο αξονικός λόγω του ότι διαθέτει εγκαταστάσεις και εξειδικευμένο προσωπικό. Η έγκριση του INTERREG αναμένεται ως το τέλος Ιανουαρίου 2017.
Η όποια άκομψη προσπάθεια απόκρυψης της αλήθειας και των Υπουργικών αποφάσεων καθώς  και των αποφάσεων της 3ης ΥΠΕ μόνο εκθέτει τους εμπνευστές της που δημιουργούν χωρίς λόγο κλίμα ανησυχίας μόνο και μόνο γιατί δεν τους αρέσουν οι αποφάσεις των υπουργών της κυβέρνησης μας για την ορθολογική κατανομή των πόρων.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ αποδεικνύει την πολιτική βούληση της να ενισχύσει σημαντικά την δημόσια υγεία στην Πέλλα μακριά από τις λογικές εξυπηρέτησης συγκεκριμένων ιδιωτικών συμφερόντων που ακολουθούσαν πιστά οι κυβερνήσεις του παρελθόντος.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ

Στην ανακοίνωση φαίνεται καθαρά το παιχνίδι που έπαιξε η εκ μεταγραφέις βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ με τους υπηρεσιακούς παράγοντες.

Στο Νοσοκομείο  Γιαννιτσών οριστικά ο Αξονικός Τομογράφος από τα Αδιάθετα υπόλοιπα του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Υγείας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΓΝ Πέλλας ανακοινώνει ότι Συνεδρίασε Εκτάκτως, σήμερα 28.12.2016, στις 15:00 μ.μ.,μετά την αναβολή της προγραμματισμένης πρωινής συνεδρίασης, με μοναδικό θέμα την  Τροποποίηση – Αναμόρφωση του Προϋπολογισμού ΓΝ Πέλλας - Νοσοκομείου Γιαννιτσών. Κατά τη συνεδρίαση αποφασίσθηκε ομόφωνα η αύξηση του Προϋπολογισμού Οικονομικού Έτους 2016 της Νοσοκομειακής Μονάδας Γιαννιτσών - κατά 350.000,00€, για την Προμήθεια Αξονικού Τομογράφου. Υπενθυμίζεται ότι η χορήγηση του ποσού των 350.000,00€ από το Υπουργείο Υγείας στο Νοσοκομείο Γιαννιτσών για την προμήθεια αξονικού τομογράφου, είχε ήδη ανακοινωθεί από τη Βουλευτή Νομού Πέλλας κ.Θεοδώρα Τζάκρη μετά από συνεργασία της με τον Υπουργό Υγείας.
Η απόφαση ελήφθη σύμφωνα με το από  9.12.2016 έγγραφο της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας, που ρητά ζητούσε την ένταξη ποσού 350.000,00€ από τα αδιάθετα ποσά του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) του Υπουργείου Υγείας, στον Προϋπολογισμό Οικονομικού Έτους 2016  της αποκεντρωμένης Οργανικής Μονάδας Γιαννιτσών, αλλά και σύμφωνα με το 13.12.2016 έγγραφο της Γενικής Γραμματείας Δημοσιονομικής Πολιτικής του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, το οποίο διέτασσε την πίστωση του τραπεζικού λογαριασμού του ΓΝ Πέλλας – Νοσοκομειακής Μονάδας Γιαννιτσών με το ποσό των 350.000,00€.

Μάλιστα ο διορισμένος  πρόεδρος του νοσοκομείου Γιαννιτσών και Αναπληρωτής Διοικητής των δύο νοσοκομείων ,αποφασίσει τι θα γίνει για το νοσοκομείο Έδεσσας , τονίζοντας ότι
«Η προμήθεια του αξονικού τομογράφου του ΓΝ Πέλλας – Νοσοκομείου Έδεσσας θα γίνει από το πρόγραμμα INTERREG.»

  
    ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. του ΓΝ ΠΕΛΛΑΣ
                                                                              Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ.

                                                                                ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΟΥΔΡΙΣΛΗΣ
      ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ Γ.Ν. ΠΕΛΛΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)