Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2017

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΣΤΡΟΥ ΣΤΗΝ .ΧΡΥΣΗ









Την δημιουργία μουσείου στο κτίριο που παλαιότερα στέγαζε το σχολείο της Χρυσής, έχει δρομολογήσει ο Δήμος Αλμωπίας, με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.


Γι’ αυτό το λόγο, ο Δήμαρχος Αλμωπίας Δημήτρης Μπίνος μαζί με τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Σίμο Σωτηριάδη, που κατάγεται από εκεί και τον Αντιδήμαρχο Τεχνικής Υπηρεσίας και Έργων Χρήστο Γεωργίου επισκέφθηκαν τον συγκεκριμένο χώρο, όπου τους υποδέχτηκε ο Πρόεδρος Δημήτρης Ιασωνίδης.

Όπως διαπιστώθηκε, ο χώρος βρίσκεται σε σχετικά καλή κατάσταση, ωστόσο είναι απαραίτητο να καθαριστεί και να γίνουν εργασίες συντήρησης και επισκευής, ώστε να μπορέσει στη συνέχεια να εξοπλιστεί.

Στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι η δημιουργία ενός θεματικού μουσείου, που θα σχετίζεται με τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο αλλά και την ιστορία και λαογραφία της Μικράς Ασίας σε συνεργασία και με τον Σύλλογο που δραστηριοποιείται στο χωριό και άλλων τοπικών Συλλόγων. Στην πορεία θα υπάρξουν κι άλλες ανάλογες ιδέες σε συνεργασία με την τοπική κοινωνία και τους φορείς του χωριού.



 

6 σχόλια:

  1. ΚΑΝΤΕ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΟΔΟΠΟΙΙΑ ΚΑΙ ΑΦΗΣΤΕ ΤΑ ΜΟΥΣΕΙΑ ΠΕΤΑΜΕΝΑ ΛΕΦΤΑ ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΕΦΤΕΙΤΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αντε δημαρχε να παιρνει σειρα και το λιμανι που θα κανεις στους Σαρακηνους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΟΥ Α ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΒΟΥΝΑ ΜΑΣ. ΣΤΟ ΠΙΝΟΒΟ ΤΑ ΚΑΝΟΝΙΑ .ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΟΥ ΒΟΡΑ ΤΟ ΕΚΚΛΗΣΑΚΙ ΚΑΙ ΤΟ ΟΣΤΕΟΦΥΛΑΚΙΟ. ΤΑ ΔΙΑΣΠΑΡΤΑ ΝΕΚΡΟΤΑΦΙΑ ΤΩΝ ΣΕΡΒΩΝ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ ΜΑΣ.Η ΧΡΥΣΗ ΠΥ ΚΟΛΛΑΕΙ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΤΗΝ ΑΡΙΔΑΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΑ ΚΑΚΑ ΤΗΣ ΧΑΛΙΑ ΘΑ ΤΗΝ ΔΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ Ή ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΕΧΕΤΕ ΓΙΑ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΚΙΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΙ ΕΝΑ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΕΙ ΣΤΗ ΧΡΥΣΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΕΧΟΥΜΕ ΔΥΟ ΜΟΥΣΕΙΑ ΚΛΕΙΣΤΑ. ΕΝΑ ΣΤΟΝ ΠΑΛΙΟ ΣΤΑΘΜΟ ΣΤΗΝ ΑΡΙΔΑΙΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΣΤΑ ΛΟΥΤΡΑ. ΔΕ ΣΑΣ ΦΤΑΝΟΥΝ ; ΘΕΛΕΤΕ ΚΑΙ ΤΡΙΤΟ; ΣΤΑΜΑΤΙΣΤΕ ΤΙΣ ΓΕΛΕΙΟΤΙΤΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)