Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2017

Να σταματήσουν οι κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών από τον Δήμο Αλμωπίας ζήτησε ο Χ. Χουρσόγλου

 

Το θέμα της κατάσχεσης χρημάτων από τραπεζικούς λογαριασμούς δημοτών που χρωστάνε στον Δήμο ,
έφερε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου , ο δημοτικός σύμβουλος Χρήστος Χουρσόγλου. Μάλιστα χαρακτήρισε απαράδεκτο  το φαινόμενο  σε περίοδο εορτών, των κατασχέσεων των τραπεζικών λογαριασμών κατοίκων της Αλμωπίας με ότι αυτό συνεπάγεται για τους κατόχους των λογαριασμών και μάλιστα σε μία τέτοια κρίσιμη για τα οικονομικά του καθενός συγκυρία.
Συμφώνησε ότι ο Δήμος πρέπει να εισπράξει τα ληξιπρόθεσμα. Οφείλει όμως προηγουμένως να τηρήσει τα προβλεπόμενα από την σχετική νομοθεσία  και να λάβει υπ όψιν πολλά ζητήματα.
Πρότεινε να θεσπίσει ο Δήμος  κίνητρα προς τους συνεπείς  δημότες όπως κάνει η ΔΕΗ.  Δηλαδή στους καλοπληρωτές  να γίνεται μία μείωση 10 ή 15%.
Ζήτησε δε να πληροφορηθεί ποιος αιρετός έδωσε  τέτοια εντολή κατάσχεσης  τραπεζικών λογαριασμών

 Ο Αντιδήμαρχος Γιώργος Τσιμτσιρίδης παραδέχτηκε ότι αυτός είναι ο αιρετός που προϊσταται των οικονομικών υπηρεσιών που έδωσε την εντολή να γίνουν κατασχέσεις από τραπεζικούς λογαριασμούς δημοτών που χρωστάνε .
Πρόκειται για δημότες , που χρωστάνε μεγάλα ποσά  και μέχρι σήμερα δεν ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους. Τηρήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία , κάτι που αμφισβήτησε  αργότερα ο Χ. Χουρσόγλου. Όμως εκείνο που προκύπτει από τις διευκρινήσεις που ζήτησε ο Χ. Χουρσόγλου είναι ότι ο Δήμος θα συνεχίσει το συγκεκριμένο μέτρο και μάλιστα για μικρότερες οφειλές στο εξής. Οι οικονομικές υπηρεσίες είναι υποχρεωμένες να εφαρμόσουν τον νόμο. Όπως είπε ο Γ. Τσιμτσιρίδης από τον Αύγουστο η κυβέρνηση είχε δεσμευτεί να αναλάβει σχετική νομοθετική προθεσμία και να δοθούν ευκαιρίες για ρυθμίσεις , κάτι που περιμένουν με αγωνία , αλλά προς το παρόν δεν έχει τίποτα. Συνεπώς , σύμφωνα με την νομοθεσία που επικαλέστηκε ο Γ. Τσιμτσιρίδης θα προχωρήσουν στα δέοντα. Αναφερόμενος σε συγκεκριμένη περίπτωση , παραδέχτηκε ότι, ο δημότης είχε κάνει ρυθμίσεις, ήταν συνεπής , αλλά από λάθος των υπηρεσιών , έγινε κατάσχεση στον τραπεζικό του λογαριασμό , κα΄τι που αποκαταστάθηκε άμεσα.

Ο Χ. Χουρσόγλου αναφέρθηκε ακόμα  στις συχνές διακοπές ηλεκτροδότησης στην περιοχή και ειδικά στην Ανατολική Αλμωπία. Λόγω των διακοπών του ρεύματος δεν λειτουργούν και οι τηλεοπτικοί αναμεταδότες με αποτέλεσμα σχεδόν όλη η Αλμωπία να μην βλέπει τηλεόραση. 

 Χαρακτήρισε  άθλια την  κατάσταση στην οποία βρίσκεται το κτήριο που στεγαζόταν το τέως Δημαρχείο Εξαπλατάνου.  Τέτοια εικόνα δεν υπήρξε ποτέ , όπως τόνισε χαρακτηριστικά . Είναι ντροπή και για τους εργαζόμενους και για τους πολίτες που διεκπεραιώνουν τις υποθέσεις τους εκεί.
Απαντώντας ο Δήμαρχος παραδέχτηκε ότι υπάρχουν προβλήματα και γίνονται προσπάθειες  να αντιμετωπιστούν Πρότεινε ακόμα να δείξει έμπρακτα την αναγνώριση των προσπαθειών των προέδρων των κοινοτήτων και να ενεργοποιήσει την παγία προκαταβολή , ώστε να μπορούν να αντιμετωπίζουν άμεσα τα διάφορα μικροπροβλήματα που δημιουργούνται
Ο Δήμαρχος επικαλέστηκε τη γραφειοκρατία , για αυτό σε πρώτη φάση προχώρησαν στα πέντε μεροκάματα για κάθε κοινότητα.
Τέλος ζήτησε  να συνδράμει άμεσα ο Δήμος ώστε το  ασθενοφόρο του Κέντρου Υγείας Αριδαίας να επισκευασθεί και να τεθεί ξανά σε κυκλοφορία. Ο Δήμαρχος , αλλά και ο Αντιδήμαρχος Χ. Αβραμίκας , δήλωσαν ότι είναι ζήτημα χρόνου η επισκευή του.

7 σχόλια:

  1. Όταν περνάτε τα λεφτά ,καλά ήταν ,τώρα που ήρθε η ώρα να πληρώσετε ,δεν έχουμε ,όχι μπράτ ,να πληρώσεις .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. κυριε χουρσογλου κανενας να μην πληρωνει.......εγω στο χωριο μου εχω ατομα που δεν πληρωνουν 10 χρονια και φωναζουν μανιασμενοι για νερο. αυτους τι πρεπει να τους κανουμε ....παρε λοιπον τους ψυφους αυτους και κανε εναν δημο με πατακια και βγες δημαρχος και βγαλτα περα και αντε και ριζογαλο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΣΕ ΑΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΑΖΙ ΣΑΣ, ΕΔΩ Κ.ΧΟΥΡΣΟΓΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΔΙΚΙΟ. ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΙΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΤΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΑΕΙ ΑΜΕΣΩΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΟΥ ΠΑΡΕΧΕΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΣΤΕΛΕΤΕ Η ΟΦΕΙΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ. ΑΝ ΔΕ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΤΗΘΕΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΔΙΟΙΚΕΙ. ΔΕ ΘΑ ΖΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΚΟΡΟΪΔΩΝ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΑΛΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΧΟΒΑΡΝΤΑΔΕΣ ΜΕ ΞΕΝΕΣ ΤΣΕΠΕΣ. ΑΠΟ ΡΕΜΑΛΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΠΑΛΟΥΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΟΥΝΤΕΣ ΠΟΥ ΒΟΥΛΙΑΖΟΥΝ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΕΧΕΙ ΒΟΥΛΙΑΞΕΙ Ο ΤΟΠΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η ΔΕΔΔΗΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΘΑΡΗΣΕΙ ΤΙΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΤΗΣ ΑΠΟ ΤΑ ΚΛΑΔΙΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΟΝΤΕ ΣΥΧΝΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ. ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΤΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΕΥΘΗΝΣΗ ΤΗΣ ΔΕΔΔΗΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)