Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2017

Οι 11+1 κλάδοι που οφείλουν να έχουν μηχανήματα POS ως την 30ή Ιουνίου

Σε 12 κλάδους οι οποίοι οφείλουν να προμηθευτούν τα τερματικά μηχανήματα POS, μέχρι την 30ή Ιουνίου, αναφέρεται δημοσίευμα της εφημερίδα «Αυγή».
Συγκεκριμένα,
υπουργική απόφαση η οποία πρόκειται να ανακοινωθεί τις προσεχείς ημέρες σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας, δίνει περιθώριο σε 12 βασικούς κλάδους της αγοράς, ώστε να εγκαταστήσουν τερματικά POS για να εξυπηρετούν πληρωμές με «πλαστικό χρήμα».
Με την ίδια απόφαση θα ορίζονται και οι διαδικασίες για την δήλωση ενός επαγγελματικού λογαριασμού από κάθε επαγγελματία (φυσικό πρόσωπο). Ο λογαριασμός αυτός, ο οποίος προβλέπεται στον πρόσφατο φορολογικό νόμο, θα είναι δεσμευτικός ως προς τις εισροές (έσοδα) του επαγγελματία.
Δηλαδή στον λογαριασμό αυτόν, υποχρεωτικά, θα εισρέουν τα έσοδα από την επαγγελματική δραστηριότητα ενός γιατρού ή μηχανικού αλλά θα μπορεί να τον χρησιμοποιεί για οποιαδήποτε δαπάνη του.
Με την υποχρεωτική εφαρμογή POS στην αγορά που αποσκοπεί στην διεύρυνση των ηλεκτρονικών συναλλαγών και τη δημιουργία του επαγγελματικού λογαριασμού το υπουργείο Οικονομικών διευρύνει το οπλοστάσιο του στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής.
Οι 11+1 κλάδοι σύμφωνα με το δημοσίευμα είναι οι εξής:
Τυχερά παιχνίδια
Ένδυση-υπόδηση
Επισκευές
Εκπαίδευση
Κομμωτήρια
Ενοικιάσεις
Νομικές δραστηριότητες
Ιατρικές υπηρεσίες
Γυμναστήρια
Τηλεπικοινωνίες
Ενέργεια
Εστίαση-μπαρ-καφέ
Πηγή: altsantiri.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)