Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2017

Τι γίνεται με την προσθήκη αιθουσών στο ΓΕΛ Αριδαίας;

            
  ΤΙ ΕΓΙΝΑΝ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΛΟΓΙΑ ΤΗΣ Θ. ΤΖΑΚΡΗ;

Πέρασαν πάνω από ‘εξι χρόνια από την πρώτη εξαγγελία της πολυμήχανης  Θ. Τζάκρη για την προσθήκη αιθουσών στο  ΓΕΛ Αριδαίας 
 και ενάμισης

 χρόνος από τις νέες …νέες δεσμεύσεις της και τις σχετικές φωτογραφίσεις με τον  σημερινό Δήμαρχο Αλμωπίας, Μέχρι στιγμής κανείς δεν γνωρίζει την εξέλιξη της ιστορίας. Η ίδια σιωπά εντέχνως . Το ίδιο και ο Δήμος Αλμωπίας.
Μήπως πρέπει να ενημερώσουν  τον κόσμο  τι συμβαίνει;




ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ
 

 
Σε  δελτίο τύπου στις   05 Ιούνιος 2015 η Θ. Τζάκρη  , 

εκτός από αίθουσες διαβεβαιώνει και για   ενεργειακή αναβάθμιση υφισταμένων κτιρίων του Γενικού Λυκείου και του Τεχνικού Λυκείου Αριδαίας .
Ένταξη της προσθήκης νέου κτιρίου στο Γενικό Λύκειο Αριδαίας και ενεργειακή αναβάθμιση υφιστάμενου ΓΕΛ και ΤΕΛ στο νέο ΕΣΠΑ. Ιδού:

Συνεργασία είχαν σήμερα η βουλευτής Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θ. Τζάκρη και ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δ. Μπίνος με τον Γενικό Γραμματέα Υποδομών κ. Γ. Δέδε στην Γενική Γραμματεία Υποδομών.

Αντικείμενο της συνεργασίας ήταν:

Α) Η ενεργειακή αναβάθμιση υφισταμένων κτιρίων του Γενικού Λυκείου και του Τεχνικού Λυκείου Αριδαίας. Συζητήθηκε και αποφασίστηκε για το θέμα αυτό η χρήση των πλέον σύγχρονων παρεμβάσεων ενεργειακής εξοικονόμησης, με την αξιοποίηση της γεωθερμίας, την χρήση φωτοβολταϊκών, προηγμένων τεχνολογιών φωτισμού και εν γένει η εφαρμογή των σύγχρονων μορφών παθητικού και ενεργητικού βιοκλιματικού σχεδιασμού.

Β) Η προσθήκη νέου διώροφου κτιρίου στο υφιστάμενο κτίριο του ΓΕΛ Αριδαίας.
Είναι γνωστό ότι οι υφιστάμενες εγκαταστάσεις του Γενικού Λυκείου Αριδαίας δεν επαρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες (λειτουργικές και εκπαιδευτικές) των 450 περίπου μαθητών που φοιτούν στο Λύκειο αυτό και των διδασκόντων. Με την προσθήκη του νέου διώροφου κτιρίου θα επιλυθούν τα λειτουργικά προβλήματα, θα αναβαθμιστεί το εκπαιδευτικό επίπεδο και θα διαμορφωθούν οι όροι για την βελτίωση των συνθηκών εκπαίδευσης του συνόλου της μαθητικής κοινότητας.

Αυτονόητα και στο νέο κτίριο της προσθήκης θα εφαρμοστούν οι αρχές του βιοκλιματικού σχεδιασμού, ώστε το όλο συγκρότημα (Γενικού και Τεχνικού Λυκείου) να αποκτήσει ενιαία λειτουργική, αρχιτεκτονική και ενεργειακή δομή και να καταστεί ένα σύγχρονο σχολικό συγκρότημα που θα αποτελεί «πρότυπο» σχολικής μονάδας.

Από την πλευρά του ο Δήμος Αλμωπίας δια των εκπροσώπων του, τον Δήμαρχο κ. Δ. Μπίνο και τον Αντιδήμαρχο Τεχνικής Υπηρεσίας κ. Γ. Κετικίδη ανέλαβε την υποχρέωση της άμεσης ολοκλήρωσης των σχετικών μελετών και την υποβολή τους προς έγκριση στην Γενική Γραμματεία Υποδομών εντός του Αυγούστου.

Κατόπιν των ανωτέρω η κ. Τζάκρη εξέφρασε την ικανοποίησή της για την εξέλιξη αυτή και δήλωσε ότι θα αναλάβει συνδετικό ρόλο μεταξύ της Γενικής Γραμματείας Υποδομών και της δημοτικής αρχής και θα παρακολουθεί στενά την εξέλιξη των έργων μέχρι την οριστική τους ένταξη στο νέο ΕΣΠΑ (Σ.Ε.Σ.) και την κατασκευαστική τους υλοποίηση.-







 Να θυμίσουμε το σχετικό δελτίο τύπου στις αρχές Μαΐου  2015




Με πρωτοβουλία της βουλευτή Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θ. Τζάκρη πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή 8 Μαΐου 2015 σύσκεψη στην Γενική Γραμματεία Δημοσίων Έργων παρουσία και της ιδίας με τον Γενικό Γραμματεία Δημοσίων Έργων κ. Γ. Δέδε και την πρώην υπάλληλο του Οργανισμού Σχολικών Κτηρίων (Ο.Σ.Κ.) και νυν της Γενικής Γραμματείας κ. Ε. Δημοπούλου με θέματα:
Την ένταξη της διώροφης προσθήκης στο Γενικό Λύκειο Αριδαίας, η κατασκευή της οποίας αποτελεί επιτακτική ανάγκη λόγω του μεγάλου αριθμού -πλέον των 450- των μαθητών που φοιτούν στο σχολείο αυτό και ως εκ τούτου των απαράδεκτων συνθηκών κάτω από τις οποίες διεξάγεται η εκπαιδευτική διαδικασία και πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας στο φετινό πρόγραμμα για κτηριακές υποδομές του Ο.Σ.Κ., του οποίου οι αρμοδιότητες έχουν μεταφερθεί στην Γενική Γραμματεία. Η βουλευτής ενημέρωσε μάλιστα τον Γενικό Γραμματέα ότι τα μέλη του 15μελούς συμβουλίου του Γενικού Λυκείου Αριδαίας της σχολικής χρονιάς 2012-2013 που είχαν πρωτοστατήσει σε ειρηνική κατάληψη διαμαρτυρία τον Νοέμβριο του 2012 για τις απαράδεκτες συνθήκες κάτω από τις οποίες διεξάγονταν η διδασκαλία στο Λύκειο αυτό (οι διάδρομοι είχαν μετατραπεί σε «αίθουσες») παραπέμφθηκαν σε δίκη και το γεγονός αυτό αναστάτωσε και δικαίως την τοπική κοινωνία μέχρι την τελική τους αθώωση σήμερα την οποία και η βουλευτής χαιρέτησε.
Η κ. Τζάκρη ενημέρωσε τον Γενικό Γραμματέα ότι για την διώροφη προσθήκη, η οποία περιλαμβάνει 4 αίθουσες διδασκαλίας και αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, έχει διενεργηθεί ήδη αρχιτεκτονική προμελέτη, την οποία και του κατέθεσε, σύμφωνα με τις κτηριολογικές προδιαγραφές του Υπουργείου Παιδείας για την κατασκευή αιθουσών, το οποίο και ενέκρινε αυτές και απομένει η ολοκλήρωση της μελέτης για τα  ηλεκτρομηχανολογικά και τα στατικά στοιχεία.  Ο Γενικός Γραμματέας χαρακτήρισε το έργο ώριμο και επιβεβλημένο, εξέφρασε την άποψη ότι με την συνδρομή των υπηρεσιών του Δήμου μπορούν να ολοκληρωθούν εντός των επομένων μηνών τα ηλεκτρομηχανολογικά και στατικά στοιχεία της μελέτης που απομένουν ώστε να χαρακτηριστεί αυτή ώριμη και η ένταξη του έργου να γίνει στο πρόγραμμα του 2015.

1 σχόλιο:

(3)