Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2017

Καταφθάνουν Αθήνα για το συλλαλητήριο οι αγρότες



Στη μία η ώρα στην πλατεία Καραϊσκάκη είναι ο χώρος προσυγκέντρωσης των αγροτών που θα συμμετάσχουν στο πανελλαδικό αγροτικό συλλαλητήριο που έχει καθοριστεί για της 1:30 το μεσημέρι στην πλατεία Βάθη, έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.
Νωρίς τα ξημερώματα τα 20 περίπου λεωφορεία που ναυλώθηκαν από τη
Συντονιστική Επιτροπή πέρασαν από τους μεγάλους δήμους της Θεσσαλίας για την επιβίβαση των αγροτών.
Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων στο συλλαλητήριο θα χαιρετίσουν αρκετοί εκπρόσωποι των μπλόκων της χώρας, αλλά και των Ομοσπονδιών και Σωματείων που θα συμπαρίσταται στον αγώνα των αγροτών. Βασικός ομιλητής του συλλαλητηρίου θα είναι ο πρόεδρος της ΕΟΑΣ Καρδίτσας Βαγγέλης Μπούτας, ενώ αναμένεται να χαιρετίσει και ο Γ.Γ. του ΚΚΕ Δημ. Κουτσούμπας.
Εκτός από το μπλόκο της Νίκαιας, δυναμικό «παρών» αναμένεται να έχουν τα μπλόκα από τη Δυτική Μακεδονία (Αμύνταιο, Φλώρινα, Κοζάνη), από την Κουλούρα, την Κατερίνη, τον Έβρο, την Ροδόπη, την Κρήτη κ.α.
Παράλληλα, ο Σύλλογος Εργαζομένων στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης έχει προκηρύξει παναττική στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι έως το τέλος του ωραρίου.
Σημειωτέον ότι δεκάδες αγρότες από το Ηράκλειο (κόμβος Πραιτωρίων) και τα Χανιά (Μεγάλα Χωράφια) ταξίδεψαν και βρίσκονται ήδη από το πρωί της Τρίτης στο λιμάνι του Πειραιά, προκειμένου να συμμετάσχουν στο πανελλαδικό συλλαλητήριο.
«Μετά το συλλαλητήριο θα επιστρέψουμε στα μπλόκα μας και θα πάρουμε νέες αποφάσεις. Δεν σταματάμε εδώ, θα συνεχίσουμε», δήλωσαν.
Υπενθυμίζεται ότι οι αγρότες της Κρήτης έχουν ανακοινώσει το δικό τους συλλαλητήριο στην Αθήνα, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 8 Μαρτίου 2017, με αιχμή του δόρατος το ασφαλιστικό και το φορολογικό καθεστώς του κλάδου.
Πηγή: agronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)