Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2017

Μόνο τα τιμολόγια που εκδόθηκαν για ενισχύσεις στις συγκεντρωτικές

Μόνο στην περίπτωση που έχει εκδοθεί τιμολόγιο από τον αγρότη-δικαιούχο για είσπραξη αγροτικών επιδοτήσεων-οικονομικών ενισχύσεων, δεδομένου ότι δεν προβλέπεται έκδοση αυτού από τις σχετικές διατάξεις του νόμου 4308/2014, γεννάται υποχρέωση υποβολής του στις υπόψη καταστάσεις πελατών και προμηθευτών (τις γνωστές ΜΥΦ για τους λογιστές).
Δεν προβλέπεται έκδοση τιμολογίου από τους αγρότες για είσπραξη επιδοτήσεων με βάση τις σχετικές διατάξεις του νόμου 4308/2014.
Αυτό αναφέρει σε απάντησή του το αρμόδιο υπουργείο των Οικονομικών, επιβεβαιώνοντας όσα κατά καιρούς έχει γράψει η Agrenda και ο συνεργάτης της, φοροτεχνικός, πρόεδρος του ΣΕΕΛΦΟΚ, Γιώργος Παπαδημητρίου.
Σημειωτέον πως περίπτωση που κάποιος θελήσει να συνεχίσει να εκδίδει τιμολόγιο για τις επιδοτήσεις, τότε έχει υποχρέωση να τις συμπεριλάβει στις ΜΥΦ (συγκεντρωτική κατάσταση εξόδων), τις οποίες υποχρεούνται να υποβάλλουν όπως όλες οι επιχειρήσεις και οι αγρότες του ειδικού καθεστώτος (στην προκειμένη περίπτωση έως τις 28 Φεβρουαρίου).
Πηγή: agronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)