Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017

Η ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ,



 ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΙΜΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΔΙΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΗΣ, ΑΝΕΠΙΛΗΠΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΗΣ Ν.Δ......!!!!

  Γράφει ο

Χρήστος Κ. Μακρίδης
Εκπαιδευτικός-Καθηγητής Μ.Ε.
Πολιτικός Επιστήμων-Τεχ.Γεωπόνος-Παιδαγωγός


" Plaudite, amici, comedia finita est!!! "
Χειροκροτήστε, φίλοι, η κωμωδία τελείωσε!!!!
ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ
Ρωμαίος Αυτοκράτορας

Δεν ανήκουν στο απώτατο πολιτικό παρελθόν οι στιγμές, που τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων και οι ραδιοτηλεοπτικές συχνότητες της χώρας με αιχμή τη γραφίδα και το μικρόφωνο των γνωστών, εγκάθετων, προσκυνημένων κονδυλοφόρων, παραδίδονταν αμαχητί, κατ' επιταγή των εγχώριων και ξένων εντολέων - αφεντικών της εποχής, στο καθαρτήριο της νέας τάξης πραγμάτων!!!
Εποχή στην οποία η ελληνική κοινωνία κατακλύζονταν από εμετικά και ψευδή ρεπορτάζ για το "σκάνδαλο" του Βατοπεδίου, με προφανή και ανομολόγητο στόχο την ανατροπή της κυβέρνησης της Ν.Δ. συνεπεία της υποτιθέμενης τάχα εμπλοκής προβεβλημένων πολιτικών προσώπων της κυβέρνησης του ανυπότακτου και αυτεξούσιου ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ!!!
Διέλαθε όμως της προσοχής όλων αυτών των αμετανόητων πολιτικών αμοραλιστών, των συμπλεγματικών και εμμονικών ρεμβασιστών της πολιτικής ζωής, των τυχάρπαστων κυνηγών της ευκαιρίας και της εφήμερης εξουσίας, πρωτίστως όμως των φθονερών, άθλιων και δειλών πολιτικών συκοφαντών, η άποψη του Μένανδρου ότι "Άγει δε προς φως την αλήθεια χρόνος"!!!
Φτάνει όμως η εποχή, που το παρελθόν, γίνεται παρόν, για να πάρει τη μεγάλη "εκδίκησή" του. Γιατί προσωπικότητες, οικογένειες και πολιτικές διαδρομές αθώων ανθρώπων, λοιδωρήθηκαν, στοχοποιήθηκαν, ακυρώθηκαν και αμαυρώθηκαν συλλήβδην, δίχως προσχήματα, με πρωτοφανή κυνισμό, απύθμενη πολιτική υποκρισία και ανείπωτη πολιτική σκοπιμότητα από τους σταυροφόρους της εποχής, τους βιαστές της ιστορικής αλήθειας, που σήμερα όμως αποκατέστησε η αδέκαστη ελληνική δικαιοσύνη!!!
Μια απόφαση, που σε κάθε περίπτωση αναγάγει τη δικαιοσύνη - "Οι δικαστές πρέπει να έχουν σαν οδηγό τα έθιμα, τα κείμενα και προ παντός τον ορθό λόγο" Αδαμάντιος Κοραής - στο μέγιστο ιδανικό των πολιτών που από πολλού σήμερα, συντεταγμένα, έχουν, συνειδητά δραπετεύσει από την περιοχή της παρακμάζουσας πολιτικής ηθικής και έχουν πλέον ενταχθεί στο χαράκωμα της ιστορικής πολιτικής αλήθειας....

Χρήστος Κ. Μακρίδης
Εκπαιδευτικός-Καθηγητής Μ.Ε.
Πολιτικός Επιστήμων-Τεχ.Γεωπόνος-Παιδαγωγός

4 σχόλια:

  1. Δε μπορώ να καταλάβω γιατί αν βρεθούν κάποιοι για να κάνουν από κοινού κάτι παράνομο έχουν συστήσει συμμορία και όταν γίνει αυτό από έχοντες εξουσία,δεν ισχύει.Μου θυμίζει λίγο και τη χούντα των συνταγματαρχών,Θεός σχωρέστους αφού ήταν καλοί άνθρωποι και μας χάρισαν και τα δάνεια(χαχα).Αφού δεν ήταν παράνομη η διαδικασία και ήταν συμφέρουσα για το δημόσιο συμφέρον,γιατί δεν την ολοκλήρωσαν αφού είχαν την εξουσία;Είναι ηθικό και νόμιμο να αποκτά στενές σχέσεις ένας πολιτικός(εδώ ήταν πολλοί) με κάποιον που επιδιώκει συναλλαγή με το δημόσιο;Αν δεν ήταν αυτή η απόφαση μία συναλλαγή, τότε τι ήταν;Αθώωσε τους εμπλεκόμενους ως μη έχοντες δόλο.Δεν αθώωσε τη διαδικασία αφού ακυρώθηκαν οι όποιες αποφάσεις και ακύρωσαν την ιδιοκτησία της έκτασης από τη μονή Βατοπεδίου.Αν οι εμπλεκόμενοι ήταν απλοί δημόσιοι υπάλληλοι θα ήταν μέσα τώρα.Αν θέλει κάποιος να δει αν λειτουργεί η δημοκρατία,ένα από τα πολλά που πρέπει να κοιτάξει είναι ,αν χειραγωγείται η δικαιοσύνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. με τέτοια μυαλά ενα βήμα πριν την ένταξη του στον Σωρρα ειναι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δηλαδή κ. Μακρίδη οι τότε κυβερνώντες δεν παρανόμησαν; Η ανταλλαγές των "φιλέτων" του Ελληνικού Δημοσίου με τα χωράφια της λίμνης ήταν νόμιμες; Οι τότε κυβερνώντες δεν αναζητούσαν αγωνιωδώς ανά την Ελλάδα, τα πλέον προνομιούχα ακίνητα του Δημοσίου τα οποία έσπευσαν να τα δώσουν στον Εφραίμ και αυτός στους εργολάβους; Και βέβαια μπορείτε να υμνείτε τους πολιτικούς σας φίλους, δεν μας λέτε όμως τι έγιναν τα ακίνητα του Ελληνικού Δημοσίου που παραδόθηκαν στον Εφραιμ. Δεν μας λέτε ποιά είναι η τεράστια ζημία που προκάλεσαν στην δημόσια περιουσία. Αφήστε λοιπόν τα λιβανιστήρια και ζητήστε από τους υπεύθυνους να επιστραφούν τα ακίνητα που κατέληξαν στους εργολάβους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όποιος γράφει ας έχει λοιπόν την τόλμη αντί να γράφει τι έλεγε ο καίσαρας Σεπτέμβριος ή ο Γκάντι ή η Μαρίκα Κοτοπούλη και να παίζει παιχνιδάκια ,αν θέλει να θεωρείται σοβαρός και μορφωμένος να διαβάζει προσεκτικά τις αποφάσεις και να λέει αυτός με επιχειρήματα τις θέσεις του σεβόμενος πάντα το λαό που τους "αθώους"από 30% τους πάει στο 10% και το αντίστροφο.Και όλα αυτά σε ισότιμη βάση γιατί γεμίσαμε από αγράμματους γραμματισμένους με περγαμηνές...Οι παλιοί που λόγω πολέμων και προσφυγιάς δεν πήγαν σχολείο εκτός από εντιμότητα και ακεραιότητα είχαν σοφία και ταπείνωση που είναι αρετές και που δε δίνουν τα καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)