Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017

Επίσκεψη Υπουργού Δικαιοσύνης στο Δήμο Έδεσσας

Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του Υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, κ. Σταύρου Κοντονή στο Δημαρχείο Έδεσσας, όπου τον υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Έδεσσας κ. Δημήτρης Γιάννου.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Έδεσσας, εκτός του κ. Υπουργού και του Δημάρχου Έδεσσας, συμμετείχαν οι Βουλευτές Πέλλας κ. Θ. Τζάκρη και Γ. Σηφάκης, η Αν. Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Αθ. Αηδονά, ο Δήμαρχος Πέλλας κ. Γρ. Στάμκος, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πέλλας κ. Ι. Τσώτσος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Φ. Γκιούρος, Δημοτικοί Σύμβουλοι και εκπρόσωποι τοπικών φορέων.
Το κύριο θέμα συζήτησης, που τέθηκε από το σύνολο των φορέων που τοποθετήθηκαν στη συνάντηση, ήταν η ανέγερση Δικαστικού Μεγάρου στην Έδεσσα, για το οποίο ο κ. Υπουργός ανέφερε ότι έχει δρομολογηθεί και άμεσα ξεκινούν οι διαδικασίες ώστε σε εύλογο χρονικό διάστημα η Έδεσσα να αποκτήσει ένα σύγχρονο δικαστικό μέγαρο που θα τονώσει το κύρος της Δικαιοσύνης και θα συμβάλει στη βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών στους πολίτες. Μάλιστα, το σχεδιαζόμενο Δικαστικό Μέγαρο θα αναγερθεί με τη μέθοδο της σύμπραξης δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και η Έδεσσα θα αποτελέσει πιλότο, εφόσον πετύχει το εγχείρημα, για την πραγματοποίηση αντίστοιχων έργων και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας.
Επίσης, ο κ. Υπουργός δήλωσε ότι θα επαναλειτουργήσει η μεταβατική έδρα διοικητικού πρωτοδικείου στην Έδεσσα, που καταργήθηκε πριν λίγα χρόνια.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν και ζητήματα που δεν άπτονται των αρμοδιοτήτων του Υπουργού, όπως το συγκοινωνιακό πρόβλημα της Πέλλας και η ανάγκη στελέχωσης του Α.Τ. Άρνισσας, τα οποία ο Υπουργός δεσμεύτηκε να μεταφέρει στους συναδέλφους του αρμόδιους υπουργούς.

Ο Δήμαρχος Έδεσσας κατέθεσε υπόμνημα θέσεων και αιτημάτων στον κ. Υπουργό, με κύριο αίτημα την ανέγερση Δικαστικού Μεγάρου στην Έδεσσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)