Δευτέρα 10 Απριλίου 2017

Την προώθηση επενδυτικού προγράμματος 1 δισ. ευρώ για την Ελλάδα, εισηγείται ο Σέλινγκ


Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να εξετάσει την προώθηση ενός ειδικού επενδυτικού προγράμματος ύψους 1 δισεκατομμυρίου ευρώ, προκειμένου να τονώσει την ανάπτυξη στην Ελλάδα, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας, Χανς Γεργκ Σέλινγκ, σε συνέντευξη που δημοσιεύεται σήμερα στη «Der Standard».

 Όπως ανέφερε ο κ. Σέλινγκ, η Ελλάδα θα μπορούσε να επανακτήσει πρόσβαση στις αγορές αν καταφέρει να διασφαλίσει μια βιώσιμη ανάπτυξη σε μεσο-μακροπρόθεσμο ορίζοντα.
 Είναι σημαντικό να βοηθήσουμε τη χώρα να συμμετέχει στην επιτάχυνση της ανάπτυξης στην ευρωζώνη, πρόσθεσε ο Αυστριακός υπουργός. «Πρέπει να εξετάσεις το κατά πόσον θα ξεκινήσεις ένα μεγάλο επενδυτικό πρόγραμμα μέσω της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ) ή ίσως μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ΕΜΣ), έτσι ώστε να αποκτήσεις μια επιπρόσθετη ώθηση (για την ελληνική οικονομία», δήλωσε ο Χανς Γεργκ Σέλινγκ και πρόσθεσε ότι το πρόγραμμα αυτό θα μπορούσε να ανέλθει στην κλίμακα του 1 δισεκατομμυρίου ευρώ.
 Ο Σέλινγκ, ο οποίος παρουσιάζεται ως ένας από τους πιθανούς διαδόχους του Γερούν Ντάισελμπλουμ στην προεδρία του Eurogroup, ανέφερε ότι ένα από τα έργα που θα μπορούσε να χρηματοδοτηθούν είναι η επένδυση στην ανανεώσιμη ενέργεια, προκειμένου να μειωθεί η εξάρτηση της Ελλάδας από τις εισαγωγές καυσίμων για παραγωγής ενέργειας. 

10/04/2017 11:42 /
 ΚΥΠΕ – Reuters – Αυστρία/
ΒΙΕΝNΗ

Πηγή: mignatiou.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)