Σάββατο 8 Απριλίου 2017

ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 28 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΡΑΔΙΟ ΦΩΝΗ THS TOYMPAS 105.5.

 ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ 1055ROCK ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ .10.4.1989-10.4.2017




Πέρασαν 28 χρόνια όταν μια αμάδα μελών από τον Σύλλογο Κάτοικων Τούμπας “Η Ένωση”  αποφάσισαν να μπουν στα βαθειά με την δημιουργία ενός ραδιοφώνου μιας και ο νέος Νόμος επέτρεπε σε πολίτες και φορείς να κάνουν αιτήσεις και μάλιστα πανελλαδικά για απόκτησης τοπικής άδειας ραδιόφωνου .
Την Αίτηση την κάναμε στα γραφεία του συλλόγου με τις υπογραφές του πρόεδρου Ανέστη Αναστασιάδη ,Ντίνου Γκουτσέλη .Χρήστου Καραδήμου κλπ και 35 άτομα επιτροπής δεοντολογίας
 . Η Αδεία μιας ξάφνιασε όταν από τον Συμβούλιο Επικρατείας, μας ενημέρωσαν να πάμε στην Αθήνα και να παραλάβουμε την άδεια  την οποία και παρέλαβε από πλευράς συλλόγου  ο Ανέστης Αναστασιάδης .
Ψάχναμε γραφεία για την εγκατάσταση του ραδιόφωνου και με χρήματα που δεν είχαμε ούτε 100 σημερινά ευρώ
. Κάναμε μια εκδήλωση μαζέψαμε περίπου 900 χιλιάδες και μετοχές μελών του συλλόγου γύρω  στα 800 χιλιάδες με πρωταγωνιστή τον Άλκη Ψαρρά  άλλα και πάλη δεν βγαίναμε και ζητήσαμε την συνδρομή του Νώντα του Όχονα και πράγματι μας έδωσε ένα αρκετά μεγάλο  ποσόν .

Τα γραφεία βρέθηκαν στην Κώστα Βάρναλη 19 ένα γκρεμισμένο σπιτάκι όπου όλοι μαζί με μάστορα τον Νίκο τον Κάμπα κάπως το σουλουπώσαμε και στην συνέχεια ψάχναμε μηχανήματα οπού πήραμε 2 πεντακοσαριά κλπ  
Άλλα το πρόβλημα ήταν που θα μπει η κεραία και ό  του θαύματος βρήκαμε την στέγη του σπιτιού του Σάββα μέλος του συλλόγου  στην ταράτσα του  στην Άνω Πόλη  που δεν είχε ούτε σκάλα να ανέβουμε και σκαρφαλώναμε από δίπλα.  
Μετά από ένα χρόνο ανεβήκαμε στο Χορτάτη με μεγάλες δυσκολίες γιατί ο τότε Νομάρχης δεξιός δεν μας έδινε χώρο. 
ο Κραστάνας εμφανίστηκε ο νέος τεχνικός της τότε ραδιοφωνίας που μας έκανε την ζωή ποδήλατο γιατί μάθαινε στο δικό μας ραδιόφωνο.
Μέτα από μεγάλες δυσκολίες που η  γειτονιά  δεν μας αφήναν να αναρτήσουμε την δικό μας ιστό στην αυλή το Ραδιόφωνο, αλλά μετά  από δυσκολίες και φασαρίες  αναρτήσαμε στην αυλή του σπιτιού και  μάλιστα  με  την παρουσία πάνω από 200 κατοίκους του συλλόγου για λόγους  ασφαλείας από διάφορους τραμπούκους.
Και έτσι   άρχισε να εκπέμπει το ΡΑΔΙΟ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΤΟΥΜΠΑΣ ΣΤΟΣΥ 105.5. ώρα 11 π.μ.10 του Απριλίου του 1989 «ΤΟ ΡΑΔΙΟ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΤΟΥΜΠΑΣ 105.5» γιορτάζει μαζί  με την ημέρα των γενέθλιων του Πρόεδρου Ανέστη Αναστασιάδη και σήμερα 10.4.2017

Ήταν ένα μεγάλο πανήγυρη 1ον για τον σύλλογο μας και 2ον  για την Πόλη μας γιατί  ήταν το 2ον ραδιόφωνα στην Θεσσαλονίκη μετά τα άλλα πολλά παράνομα που άνοιξαν.

Σήμερα 10 του Απριλίου  συμπληρώνουμε 28 χρόνια. Μέχρι του 2000  λεγόταν  Ράδιο Φωνή της Τούμπας 105.5.και μετά που άλλαξε χέρια σήμερα είναι 1055rock. και μια άλλη συχνότητα 106.5.
Πρωταγωνιστής σήμερα είναι  ο Αλέξης  Αναστασιάδης και κάπως και ο  Δημήτρης Κουτσουπμέλιας  με  τον ακούραστο Θανάση Λαμρίδη και άλλους συνεργάτες στην Αγγελάκη 31

Απλά με αυτήν την ευκαιρία θέλω  να θυμίσω μερικά ονόματα που έδωσαν μάχη για να κρατηθεί στα δύσκολα εκείνα χρονιά .1ον μεγάλη μάχη ο Ανέστης Αναστασιάδης με διοίκηση στα χέρια και εκπομπές που άφησαν εποχή με τις πολιτικές αναλύσεις κάθε μέρα με  2-4 .Ντίνος Γκουτσέλης στα οικονομικά που ήταν η ψύχη του Ραδιοφώνου και μας έφυγε από την ζωή εδώ και 6 μήνες  μαζί με τον Νόπη Μουστακίδου και την Χαρούλα Αναστασιάδου .

Τον Μανόλη Χρισοστομίδη και αυτός έφυγε  και τον Βασίλη Λεβαντίδη ,την Μαρία Παναγιώτου που και αυτή έφυγε στα 50της  ,τον Κώστα τον Δελιάκη   τον Μάκη Παναγιώτου και πόσους άλλους που ξεχνώ τα επίθετα  που πολλές φορές ξεπερνούσαν σε ανθρώπινο δυναμικό  που έκαναν εκπομπές τους   σαράντα παρουσιαστές προγραμμάτων  και  με παρόντα πάντα τον Αλέξανδρο Σταυράκη και την Τασούλα Αυγερινού στην Γραμματέα με την Νόπη Μουστακίδου

.Τέλος τον Αλέξη Αναστασιάδη που στα 14του έκανε εκπομπή  ήταν το θαύμα του Ραδιοφώνου όπως και σήμερα στο 1055 rock όπως και  ο Χρήστος Γιασκουλίδης που στα 10 του  χρόνια πήρε  συνέντευξη από Yυπουργό .
Να θυμίσω ότι από αυτό το ραδιόφωνο πέρασαν πάνω από 80 Υπουργοί και εκατοντάδες βουλευτές δήμαρχοι συνδικαλιστές και σε εκδηλώσεις που χιλιάδες κόσμος ήταν παρών.  

Η ακροαματικότητα πολλές φορές ξεπέρασε το 50% και θαυμαστής του Ράδιο  Φωνή της Τούμπας ήταν και  ο Ανδρέας Παπανδρέου.

.Το Ραδιόφωνο ήταν πολιτικά στρατευμένο  στον χώρο του PASOK  και η αντιπαράθεση με τα άλλα κόμματα ήταν έντονα και ο πόλεμος έφτασε από πλευράς Νέας Δημοκρατίας να θέλουν μετά την  εκλογή του Μητσοτάκη να κάψουν το Ραδιόφωνο με το παραλίγο την δολοφονία του πρόεδρου  Ανέστη Αναστασιάδη, που  ευτυχώς ήταν to μέλος του δ.σ. ο Παπαδόπουλος και σωθήκαμε .
Να μην ξεχάσω ότι  από τα πρώτα στελέχη ήταν  ο Γιώργος Παπαδόπουλος ο σημερινός καμεραμάν του MEGA ο Σαρρής με την Αυριανή στη τσέπη τον Στέφανο Γιανκίδη που και οι έφυγαν από την ζωή κλπ Τα μέλη του δ.σ. του συλλόγου που ήταν παρών πάντα Τσαλουχίδης Παύλος .Βασιλιάδες Ανέστης ,Κιφοκέρης Μάκης ,Δελιάκης Κώστας ,Ρειζόπουλος Γιώργος ,Αυγερινού Τασούλα, Κορτσινίδης  η Νόπη  Μουστακίδου  ο  Παπαδόπουλος Χρήστος  ο Τάσος Δαρβέρης και εκατοντάδες συμπολίτες μας που με την οικονομική τους πρόσφορα μας κρατούσαν όρθιους κλπ 

28 XRONIA ΠΕΡΑΣΑΝ και το μικρό αυτό  αφιέρωμα είναι  για  αυτούς που  αγωνιστήκαν σε αυτό το Ραδιόφωνο  και σε αυτούς που  έφυγαν από την ζωή και αρκετοί  σε μικρές ηλικίες . Αυτά τα λίγα λόγια για την σημερινή ημερομηνία  έτσι για την Ιστορία των 28 ετών και  να ξαναπώ  ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους και κυρίως στον Νώντα Όχονα και στα σημερινά παιδιά που δίνουν την μάχη στο 1055rock

Ανέστης Αναστασιάδης                   Θεσσαλονίκη  10.4.2017 







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)