Σάββατο 8 Απριλίου 2017

Σύσκεψη για την διαχείριση των αποβλήτων εκσκαφών κατασκευών και κατεδαφίσεων (Α.Ε.Κ.Κ



 


Ο Αντιδήμαρχος Καθημερινότητας του Δήμου Αλμωπίας Στέφανος Αβραμίκας, αφού καλωσόρισε όλους τους καλεσμένους, ανέφερε ότι το Τμήμα Περιβάλλοντος του Δήμου Αλμωπίας
αποδεικνύει καθημερινά το ενδιαφέρον του για την προστασία του Περιβάλλοντος, ζήτησε απ’ όλους την τήρηση της Νομοθεσίας για τα παραπάνω απόβλητα και ότι από την πλευρά του Δήμου θα κάνει ότι είναι δυνατόν για να αποφευχθούν οι άσχημες εικόνες που όλοι μας έχουμε από την ανεξέλεγκτη διάθεση των μπαζοαπορριμμάτων.

Ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας Ιωάννης Πατσιάς, ανέφερε ότι κύριος στόχος όλων θα πρέπει να είναι η πρόληψη, επεσήμανε την συνεργασία που θα πρέπει να υπάρχει μεταξύ όλων των φορέων για την λύση του προβλήματος και ότι θα είναι δίπλα σε όσους χρειαστούν την βοήθεια του σε θέματα ενημερώσεων και Νομοθεσίας.

Ο Προϊστάμενος του Τμήματος Περιβάλλοντος και Υδροοικονομίας της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας Στέφανος Αργυράκης που ήταν και ο βασικός ομιλητής και των δύο συσκέψεων, ανέλυσε το χρόνιο αυτό πρόβλημα σε όλες τις διαστάσεις του, αναφέρθηκε στο θεσμικό πλαίσιο  που διέπει την διαχείριση των υποπροιόντων ξυλείας και Α.Ε.Κ.Κ. και στις επιπτώσεις που έχει στην υγεία μας, στον υδάτινο αγωγό και γενικότερα στο περιβάλλον η απόρριψη κυρίως στα ποτάμια μπαζοαπορριμμάτων. Τόνισε επίσης τον κίνδυνο πλημμυρικών φαινομένων και ακύρωσης των μεγάλων αντιπλημμυρικών έργων που εκτελούνται την χρονική αυτή περίοδο στην Τοπική Κοινότητα  Προμάχων. Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στις ποινικές ευθύνες που έχει ο ρυπαίνων σύμφωνα πάντα με την Νομοθεσία και στο ότι το Τμήμα του δίνει προτεραιότητα στην πρόληψη και όχι στην καταστολή.

Όλοι οι παρευρισκόμενοι (Πρόεδροι, επιχειρηματίες) αναφέρθηκαν κυρίως στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σχετικά με την διαχείριση των μπαζοαπορριμμάτων, συμφώνησαν ότι υπάρχει μεγάλο πρόβλημα και ότι όλοι μαζί θα προσπαθήσουν να το λύσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)