Σάββατο 22 Απριλίου 2017

Τα γύρισαν με την παραίτηση του Γ. Τσιμτσιρίδη



ΚΑΚΟΓΟΥΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΛΜΩΠΙΑΣ


Ο Δήμαρχος Αλμωπίας δεν έκανε αποδεκτή την παραίτηση του Αντιδημάρχου Γ. Τσιμτσιρίδη , του οποίου έπλεξε για μια φορά ακόμα το εγκώμιο. Αυτό έκανε γνωστό στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου  της Πρασκευής 21 Απριλίου.
Για θέατρο με κακούς ηθοποιούς , έκανε λόγο ο Χρήστος Χουρσόγλου, ο οποίος δήλωσε , ότι όλα τα είχε προβλέψει από την προηγούμενη συνεδρίαση , όταν ο Γ. Τσιμτσιρίδης δήλωσε ότι παραιτείται. Κάλεσε τον Γ. Τσιμτσιρίδη να μην κάνει λόγο για παραιτήσεις , επειδή είναι …αντρικό σπορ.
Ο Γ. Τσιμτσιρίδης πέρασε στην αντεπίθεση και κάλεσε τον Χ. Χουρσόγλου να παραιτηθεί από τον συνδυασμό , αφού δήλωσε ότι είναι ανεξάρτητος .  Όσο δε για το…αντρικό σπορ τον κάλεσε να αναμετρηθούν .
Ξέχασε όμως να πει το παραμικρό για την παραίτησή του και από δημοτικός σύμβουλος .
Δικαιώνοντας όχι μόνο τον Χ. Χουρσόγλου , αλλά και την κοινή γνώμη , που ήδη έκανε λόγο για παράλογους θεατρινισμούς  και εμφανιζόταν βέβαιη ότι δεν πρόκειται να υπάρξει καμία παραίτηση .
Σε μια ήρεμη γενικά συνεδρίαση , εντελώς απρόκλητα ο Αντιδήμαρχος Χρήστος Γεωργίου, αντί να δώσει εξηγήσεις για το γενικό μπάχαλο που επικρατεί στην Αριδαία από τον τρόπο κατασκευής του αποχετευτικού , εξαπέλυσε επίθεση κατά του τέως Δημάρχου , Δημήτρη Πασόη. Τον αποκάλεσε ανίκανο επειδή κατά την άποψη του  καθυστέρησε  και δεν ξεκίνησε το αποχετευτικό  για να μην χρεωθεί ….πολιτικό κόστος από τα προβλήματα που δημιουργούνται από την κατασκευή του .Σχεδό σύσσωμο το δημοτικό συμβούλιο αποδοκίμασε την απαράδεκτη  και υβριστική στάση τοη Χ. Γεωργίου. Αργότερα  αναγκάστηκε αντιλαμβανόμενος το μέγεθος του δόλιου ατοπήματος του  και ανακάλεσε .Η  ερειστική συμπεριφορά του συνεχίστηκε , επικαλούμενος  ισολογισμούς  σχολικών επιτροπών της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης που δεν έκλεισαν επί θητείας Δ. Πασόη.
Ο Δ. Πασόης του υπενθύμισε ότι μπορεί να έχει κάποιες πολιτικές  ευθύνες , αλλά υπεύθυνος ήταν ο τότε πρόεδρος , τον οποίο διατήρησαν και οι ίδιο ως μέλος .
Ο Δήμαρχος ζήτησε από τον Χ. Γεωργίου να κλείσει το θέμα , αντιλαμβανόμενος προφανώς ότι υπάρχουν ζητήματα με το καθεστώς λειτουργίας  και σήμερα για το οποίο έχει ευθύνες  και σύμβουλος του ως πρόεδρος της αντίστοιχης επιτροπής .
Στο θέμα  του αριθμού των υδρονομέων , υπήρξαν έντονες αντιδράσεις. Στην συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής ο Δήμαρχος είχε πει ότι θα είναι 73. Ο Γ. Τσιμτσιρίδης , που επικαλέστηκε τεχνικές διαδικασίες , πρότεινε στο δημοτικό συμβούλιο την πρόσληψη 40 υδρονομέων και στην συνέχεια άλλων 33 , με τρίμηνη θητεία.
 Η αντιπολίτευση , συμφώνησε , αποδεχόμενη την δέσμευση του Δημάρχου ότι ο συνολικός  αριθμός θα είναι τελικά 73 , ζητώντας όμως τετράμηνη θητεία . Τελικά  οι δύο προτάσεις τέθηκαν σε ψηφοφορία και ισοψήφισαν  12-12 . Μέτρησε όμως διπλή η ψήφος του «υπηρεσιακού» προέδρου Σίμου Σωτηριάδη και η θητεία αποφασίστηκε να είναι τρίμηνη.

Περισσότερα σε επόμενες αναρτήσεις μας

1 σχόλιο:

  1. Παραμυθια,στημενα παιγνια. Δεν θελει να παραιτηθει. Υπαρχιυν κι αλλοι. Ουδεις αναντικαταστατος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)