Δευτέρα 29 Μαΐου 2017

Γιάννης Σηφάκης: Χρηματοδότηση 172.000,00 € για συντήρηση και βελτίωση του Δημοτικού Σταδίου στην Σκύδρα ( κλειστό και ανοικτό)





Υπεγράφη η προγραμματική σύμβαση
από τον Υφυπουργό Αθλητισμού  Γ. Βασιλειάδη και την Δήμαρχο Σκύδρας Κατερίνα Ιγνατιάδου παρουσία του Γιάννη Σηφάκη
Δρομολογείται η χρηματοδότηση της ανακατασκευής δύο γηπέδων τένις στην Σκύδρα προϋπολογισμού 51.000,00 € 
Σύντομα θα χρηματοδοτηθούν αθλητικά έργα και στον Δήμο Πέλλας όπως και στους άλλους Δήμους της Περιφερειακής Ενότητας
Η χρηματοδότηση του έργου της Σκύδρας είναι αποτέλεσμα της περσινής επίσκεψης στην Πέλλα του ΓΓΑ Ιούλιου Συναδινού και την επιτόπου επίσκεψη του στο Δημοτικό Στάδιο Σκύδρας ( πέραν των άλλων επισκέψεων του σε Έδεσσα και Αλμωπία) και της σοβαρής συνεργασίας της ΓΓΑ με τον Δήμο Σκύδρας.
Ο Γιάννης Σηφάκης παρουσίασε στον Υπουργό τις σημαντικές δυνατότητες της Πέλλας για την ανάπτυξη και του αθλητικού τουρισμού καθώς και την δυναμική στον ερασιτεχνικό αθλητισμό στον κάθε δήμο ξεχωριστά με την καλλιέργεια με αποτελεσματικό τρόπο και μη εμπορικών αθλημάτων.
Στην Έδεσσα ο Εδεσσαϊκός ανέβηκε στην Γ’ Εθνική. Ο ΑΕΡΩΠΟΣ συμμετέχει στην Α1 κατηγορία του χάντμπωλ και διοργανώνει πανελλήνια πρωταθλήματα παίδων με τεράστια συμμετοχή ( περί τα 1000 άτομα). Διοργανώνεται ακόμη το πανελλήνιο πρωτάθλημα κολύμβησης ανοικτής θάλασσας στην λίμνη Βεγορίτιδα. Η Αερολέσχη Παναγίτσας αναπτύσει τον αεραθλητισμό.
Στην Αλμωπία ο Αλμωπός είναι ήδη από πέρυσι στην Γ’ Εθνική, ο ΦΟΑ στο μπάσκετ πηγαίνει πολύ καλά, η άρση βαρών έχει να επιδείξει ιδιαίτερες διακρίσεις με την Ολυμπιάδα Εξαπλατάνου ( 2η πανελλήνια θέση)και τους άλλους συλλόγους. Σημαντική ανάπτυξη έχει το τένις που έχει γίνει στην περιοχή λαϊκό άθλημα. Ακόμη η Δέσποινα Ζαπουνίδου προκρίθηκε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο βάδην. Ο Βαγγέλης Τζιβόπουλος ( με καταγωγή από τους Προμάχους) διαπρέπει στις καταδύσεις σε παγκόσμιο επίπεδο.
Στην Σκύδρα πηγαίνει πολύ καλά και ο Αετός Σκύδρας αλλά και ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ στο βόλεϊ με διακρίσεις των κοριτσιών σε πανελλήνιο επίπεδο.
Στα Γιαννιτσά αναπτύσσεται ο κλασικός αθλητισμός αλλά και διάφορα αθλήματα. Τα Γιαννιτσά έχουν και Ολυμπιονίκη την Έλσα Μυστακίδου στο ταε κβο ντό. Υπαρχει και το κωπηλατικό προπονητήριο των Ολυμπιακών Αγώνων στο Λουδία.
Λειτουργούν οι χιονοδρομικοί όμιλοι Έδεσσας και Αλμωπίας που έχουν βγάλει και βγάζουν πανελληνιονίκες.
Οι δυνατότητες για αθλητικό τουρισμό σε συνδυασμό με την ύπαρξη ανεπτυγμένων ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων σε Λουτράκι, Όρμα ,  Άγιο Αθανάσιο και Έδεσσα και τις υφιστάμενες αθλητικές υποδομές είναι μεγάλες και είναι σημαντική πρόκληση να αξιοποιηθούν.
Τόνισε την ανάγκη συντήρησης των υφισταμένων εγκαταστάσεων και την σημαντική προσφορά του εθελοντισμού, των άμισθων παραγόντων και φυσικά όλων των αθλητών που με προσωπικές θυσίες αγωνίζονται και κάποιοι διαπρέπουν.
Ζήτησε την βοήθεια της Πολιτείας. Ο Υφυπουργός άκουσε με ενδιαφέρον και αφού αναφέρθηκε στην χρηματοδότηση αθλητικών έργων σε Αλμωπία, Σκύδρα και Έδεσσα υποσχέθηκε βοήθεια στο μέτρο που επιτρέπουν οι συνθήκες εξαντλώντας κάθε δυνατότητα.  



2 σχόλια:

  1. Η ΛΑΓΚΑΔΙΑ ΠΕΡΙΜΈΝΕΙ ΤΗΝ ΚΑΙΝΟΎΡΓΙΑ ΠΑΙΔΙΚΉ ΧΑΡΆ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΎΜΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. η ορμα και οι σαρακηνοι περιμενουν την καινουργια παιδικη χαρα χωρις ευχαριστιες

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)