Δευτέρα 29 Μαΐου 2017

Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος αποχαιρετά τον επίτιμο πρόεδρο της ΝΔ.
«Κορυφαίο πολιτικό ηγέτη» που «άφησε ανεξίτηλο το στίγμα του στην πολιτική ζωή του τόπου» χαρακτηρίζει τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, σε δήλωσή του.
Αναφέρεται επίσης στην αφοσίωσή του στα Δημοκρατικά Ιδεώδη και στην  υπεράσπιση της Πατρίδας.
Τα συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος εξέφρασε ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης.
Αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «υπήρξε από τις πρωταγωνιστικές μορφές της μεταπολεμικής πολιτικής ιστορίας του τόπου μας και ως πολιτική και κοινοβουλευτική προσωπικότητα άφησε έντονο το αποτύπωμά του στη δημόσια ζωή με την ενεργό παρουσία του σε κρίσιμες περιόδους της χώρας και με το πάθος της συμμετοχής στα πολιτικά δρώμενα, το οποίο τον χαρακτήριζε».
Ο υφυπουργός Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ αναφέρει σε ανάρτησή του ότι έφυγε ο τελευταίος της ξεχωριστής γενιάς πολιτικών.
Ένας σπουδαίος έφυγε επισημαίνει ο αντιπρόεδρος της ΝΔ σημειώνοντας ότι η Ελλάς θα ήταν καλύτερη Χώρα εάν τον είχε ακούσει περισσότερο.
«Καλό ταξίδι ψηλέ. Θα σε θυμόμαστε όρθιο με την κατσούνα σου στα βουνά της ζωής και  της Κρήτης. Τα συλλυπητήρια μου σε οικογένεια και φίλους», αναφέρει ο Σταύρος Θεοδωράκης.
«Αποχαιρετούμε με σεβασμό, συγκίνηση, τιμή , αναγνώριση και αγάπη τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη. Την τελευταία μεγάλη αυτή προσωπικότητα μιας εποχής που σφράγισε την μεταπολεμική ιστορία της χώρας.
Μια ηγετική μορφή που την διέκρινε σύνεση , ρεαλισμός ,πατριωτική ευθύνη, ενορατικότητα και πολιτική τόλμη και της οποίας η προσφορά και παρακαταθήκη στους δύσκολους καιρούς που διέρχεται η Ελλάδα είναι σήμερα οδηγός σκέψεων και πράξεων», αναφέρει ο επίτροπος μετανάστευσης Δημήτρης Αβραμόπουλος.
Πηγή: altsantiri.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)