Πέμπτη 22 Ιουνίου 2017

Έναρξη λειτουργίας και κατάθεση αιτήσεων συμμετοχής στη Σχολή Γονέων Δήμου Σκύδρας.




Στην λειτουργία σχολής γονέων προχωρά ο Δήμος Σκύδρας

Σκοπός είναι η ενίσχυση της ενημέρωσης, της ανταλλαγής εμπειριών και βιωμάτων και η υποστήριξη των γονέων προκειμένου να προετοιμαστούν και ν΄ανταποκριθούν με τον καταλληλότερο και τον ιδανικότερο τρόπο, στο βαθμό του εφικτού, στους τομείς της διαπαιδαγώγησης και της διάπλασης των παιδιών τους στις σημερινές κρίσιμες  συνθήκες.

 Η Δήμαρχος Σκύδρας Κατερίνα Ιγνατιάδου  χαρακτήρισε ως  μια ακόμη απτή απόδειξη της ανθρωποκεντρικής  πολιτικής που ασκεί η Δημοτική Αρχή Σκύδρας προς όφελος του κοινωνικού συνόλου  τη νέα πρωτοβουλία του Δήμου Σκύδρας για τη λειτουργία Σχολής Γονέων.

Συστάθηκαν  και λειτουργούν από την Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017 και σε συνεργασία με τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων τα εξής δύο τμήματα, με τις παρακάτω θεματικές ενότητες:
1)Τμήμα Δημοτικού Σχολείου – Θεματικές Ενότητες.
   *Οριοθέτηση της συμπεριφοράς παιδιών
   *Σχολικός εκφοβισμός
   *Ενίσχυση της αυτοεκτίμησης των παιδιών
   *Επίδραση της τεχνολογίας στις ανθρώπινες σχέσεις
   *Μαθησιακές δυσκολίες
2)Τμήμα Γυμνασίου – Θεματικές Ενότητες
   *Εθισμός (διαδίκτυο, ουσίες)
   *Εφηβεία
   *Σεξουαλική διαπαιδαγώγηση
   *Διαχείριση άγχους
   *Επίδραση της τεχνολογίας στις ανθρώπινες σχέσεις
Τα μαθήματα πραγματοποιούνται κάθε Τετάρτη στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Σκύδρας κατά τις ώρες 09:00΄έως 11:00΄ για το Τμήμα του Δημοτικού Σχολείου και κατά τις ώρες 11:00΄έως τις 12:00΄για το Τμήμα του Γυμνασίου και θα διαρκέσουν μέχρι τις 30 Αυγούστου 2017.
Στα τμήματα μπορούν να συμμετάσχουν δωρεάν όλοι οι γονείς καθ΄ όλη τη διάρκεια του προγράμματος καταθέτοντας σχετική αίτηση στο Δημαρχείο Σκύδρας.
Υπεύθυνη της Σχολής Γονέων κι αρμόδια για περαιτέρω πληροφορίες είναι η ψυχολόγος Αναστασία Φωτιάδου, τηλ/νο επικοινωνίας 2381351891και για την παραλαβή αιτήσεων η Παρασκευή Κεραμιτζή.
Νέα τμήματα της Σχολής Γονέων σχεδιάζεται να υλοποιηθούν από το μήνα Σεπτέμβριο αναλόγως με το ενδιαφέρον που θα υπάρξει.
Στο διαρκώς μεταβαλλόμενο παγκοσμιοποιημένο, αυτοποιημένο περιβάλλον που ζούμε, οι ευαίσθητες μικρές ηλικίες των συμπολιτών μας δέχονται καταιγισμό προκλήσεων, προτύπων, πληροφοριών και συμπεριφορών που συχνά ελλοχεύουν κινδύνους.
Επίσης, ορισμένοι συμπολίτες μας αυτών των ηλικιών με ειδικές ανάγκες χρειάζονται την αλληλεγγύη και την αρωγή μας μέσω συγκεκριμένων μεθόδων και προσεγγίσεων.
Η κοινωνία μας πρέπει να στέκεται δίπλα στα παιδιά της και σ΄αυτό μπορεί να συμβάλλει σ΄ένα βαθμό και η Σχολή Γονέων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)