Πέμπτη 29 Ιουνίου 2017

Μαραθώνια συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αλμωπίας



Νέο ρεκόρ έσπασε η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αλμωπίας τη Τετάρτη 28 Ιουνίου.
Η ενημέρωση από τον Δήμαρχο Δημήτρη Μπίνο, οι πολλές ερωτήσεις από δημοτικούς συμβούλους , αλλά και ορισμένες αντιπαραθέσεις , έκαναν του δείχτες του ρολογιού να σημαδέψουν λίγα λεπτά  και από την επόμενη μέρα. Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης συζητήθηκαν μέσα σε ελάχιστο χρόνο και ψηφίστηκαν από το 1|3 που είχε μείνει στην αίθουσα.
Ο Σίμος Σωτηριάδης , άφησε όσο χρόνο ήθελαν οι σύμβουλοι για να διατυπώσουν τις απόψεις τους. 
Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε σε αρκετά ζητήματα καθώς , στην προηγούμενη συνεδρίαση απουσίαζε.
Μίλησε για το ταξίδι του στην Πορτογαλία , το οποίο προκάλεσε ποικίλα σχόλια. Το δικαιολόγησε ως απαραίτητο , καθώς η επιχείρηση των Λουτρών κάνει πλέον ευρωπαϊκά ανοίγματα. Μάλιστα έδειξε ενοχλημένος , διότι ταλαιπωρήθηκε αφάνταστα από το ταξίδι που έγινε οδικώς με αυτοκίνητο του Δήμου. Μετά την επιστροφή χρειάστηκε αρκετές ημέρες για να συνέλθει .
Υπενθύμισε ότι σύμφωνα με τοΕθνικό Κέντρο Ερευνών  τα Λουτρά Πόζαρ παρουσίασαν αύξηση επισκεψιμότητας.
Υποστήριξε ότι γίνεται μεγάλη προσπάθεια ώστε να μπορούν οι αγρότες να ποτίζουν. Αναφέρθηκε σε συντηρήσεις δημοτικών κτιρίων που γίνονται. Κατά την άποψή του ο Δήμος Αλμωπίας βρίσκεται σε καλή κατάσταση αναφορικά με την καθαριότητα.
Για τους εργαζόμενους με συμβάσεις, είπε ότι και ο Δήμος έχει αρκετούς που ανήκουν στη κατηγορία αυτή. Μπήκαν τα χρήματα για το αποχετευτικό  , ενώ εγκρίθηκε και η μελέτη για το κομμάτΙ   που αφορά το ποτάμι κοντά στα ψαράδικα.
Είναι έτοιμος  ανακεφαλαιωτικός πίνακας για τον ΧΥΤΑ. Με τον βιολογικό η κατάσταση δεν είαι και τόο αισιόδοξη , καθώς  βρίσκεται ακόμα στο στ΄διο των επισημάνσεων, Είναι άγνωστο αν και πότε θα δημοπρατηθεί η προμελέτη του έργου. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι όλα θα μείνουν στάσιμα για τρία τουλάχιστον χρόνια.
Το πρόβλημα με την ύδρευση της Αριδαίας από την Σωσάνδρα μάλλον λύνεται , καθώς η περιφερειακή Ενότητα Πέλλας διέθεσε  χρηματικό ποσό για την ανόρυξη υδρευτικής γεώτρησης .
 Για το θέμα των ΡΟΜΑ εμφανίστηκε διαφοροποιημένος , από την θύελλα που προκάλεσε ο ίδιος, μερίδα συμβούλων του , σε συνεργασία με το ηλεκτρονικό όργανο που χειραγωγούν  και την ομάδα κρούση των ανώνυμων (αλλά πολύ γνωστών ) σχολιαστών .
Παρά την έκταση που πήρε το θέμα , δεν τέθηκε στο συμβούλιο για λήψη απόφασης , αλλά φιλολογικά , Για να πει ο καθένας την άποψή του.
Ο ίδιος τόνισε ότι σέβεται την διαφορετικότητα  και την συγκεκριμένη κοινωνική ομάδα . Είναι όμως αντίθετος  με  την μόνιμη εγκατάσταση οικισμού. Παραδέχτηκε ότι πρέπει να βελτιωθεί η υπάρχουσα κατάσταση.  Την αντιπαράθεση που ξέσπασε  με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Σηφάκη την απέδωσε σε …παρανόηση. Αυτοί μιλούσαν για κέντρο διημέρευσης και όχι για μόνιμο οικισμό.
Τελικά φάνηκε ότι δεν υπήρχε ουσιαστικά κάποιο σοβαρό θέμα. Απλά μεγαλοποιήθηκε για να αλλάξει η ατζέντα της επικαιρότητας, δικαιώνοντας έτσι τους ισχυρισμούς του Γ. Σηφάκη .
Αρχικά μάλλον ο Δήμος συμφώνησε για μόνιμη εγκατάσταση όπως πρότεινε η υπουργός , στη συνέχεια όμως άλλαξε γνώμη.
Ο Χ. Χουρσόγλου , που μίλησε ουσιαστικά για το θέμα , ζήτησε να μην δοθεί άλλη έκταση . Κατηγόρησε πάντως τον δήμαρχο για κρυφή ατζέντα  με την υπουργό και το βουλευτή .
Ο  Αντιδήμαρχος Γ. Τσιμτσιρίδης , αναφέρθηκε και αυτός στο ζήτημα, υποστηρίζοντας ότι όλη  η συζήτηση γίνονταν για κέντρο διημέρευσης. Δήλωσε για μια ακόμα φορά ότι δεν υπήρχε πρόθεση αντιδικίας ή αντιπαράθεσης με τον Γιάννη Σηφάκη  την συνεργασία του οποίου επιζητούν και την είχαν πάντα. Δήλωσε μάλιστα ότι εκτιμά τον βουλευτή και αναγνωρίζει τις προσπάθειες που κάνει για τη περιοχή.
Στο θέμα αναφέρθηκαν και οιι δημοτικοί σύμβουλοι Τάσος Θεοδωρίδης και Δέσποινα Καλδερεμτζή , όταν χρειάστηκε να αντιμετωπίσουν στη θητεία τους το πρόβλημα που είχε προκύψει. Μάλιστα εκκρεμούν ακόμα δίκες με κατηγορούμενους ΡΟΜΑ για καταπάτηση δημοτική ς έκτασης .  Οι  ΡΟΜΑ τότε εκμεταλλεύτηκαν το κενό  εξουσίας ης που δημιουργήθηκε μετά τις δημοτικές εκλογές.  



  Ο τέως δήμαρχος Δημήτρης   Πασόης  αναφέρθηκε στο ταξίδι του Δημάρχου στην Πορτογαλία και  τους ευρωπαϊκούς προσανατολισμούς , που δεν έχουν φέρει ούτε έναν ξένο τουρίστα στη περιοχή, παρά τις τυμπανοκρουσίες του Δημάρχου .
Ζήτησε να πληροφορηθεί από ποιους συνοδευόταν.  Αργότερα ο Δήμαρχος του απάντησε , αποκρύπτοντας έναν από τους συνοδούς ο οποίος ήταν ιδιώτης. Αναφέρθηκε στο θέμα των Ρομά, ζητώντας να μάθει  ποια είναι η πρόταση της δημοτικής αρχής  και να σταματήσει τις ήξεις -αφίξεις.
Ζήτησε  να πληροφορηθεί για ποιο λόγο απεντάχθηκε   το  αρδευτικό έργο  της  Φούστανης . Όμως  και για τον βιολογικό καθαρισμό κατηγόρησε τον κ. Μπίνο για σωρεία ψεμμάτων , αφού διαβεβαίωνε ότι όλα ήταν έτοιμα , αλλά τελικά δεν έχει γίνει τίποτα απολύτως. Τον κατηγόρησε ότι δεν κάλεσε την αντιπολίτευση  στην επίσκεψη Φωτίου , αλλά ήθελε μονοπώλιο.
Ο Δήμαρχος απάντησε ότι το πρόγραμμα της επίσκεψης το είχε καταρτίσει ο Γιάννης Σηφάκης .

 Ο Ανδρέας Κόγιος  δήλωσε  ρητά και κατηγορηματικά την αντίθεσή του για την δημιουργία καταυλισμού Ρομά στην Αριδαία.Κατά την άποψή του είναι μόνιμη πηγή παρανομίας και διακίνησης ναρκωτικών .
Την ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας  για το θέμα των ΡΟΜΑ , ζήτησε η Γεωργία Αμπάρη, καθώς και την λήψη γρήγορων αποφάσεων .

Την  άσχημη κατάσταση που βρίσκονται παγκάκια, φωτιστικά, κάδοι, επισήμανε ο Τασος Θεοδωρίδης , Όπως  και  τα άκοπα χόρτα και τα αδέσποτα που υπάρχουν στην παραποτάμια περιοχή, όπου κάνουν τον περίπατό τους αρκετοί κάτοικοι. Κατήγγειλε ακόμα ότι σε αρκετές τοπικές κοινότητες δεν υπάρχουν κάδοι απορριμμάτων και αυτό με ευθύνη του Δήμου, όπως υποστήριξε , για να μην φαίνεται ότι υπάρχουν απορρίμματα!! Επίσης, ζήτησε να πληροφορηθεί αν τις βλάβες στις πομώνες τις αποκαθιστά ο εργολάβος ή η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου,. Επισήμανε ακόμα την  μη λειτουργία  του συντριβανιού στην κεντρική πλατεία της Αριδαίας.

Η Δέσποινα Καλδερεμτζή , αναφέρθηκε και αυτή στην προβληματική αοκομιδή των σκουπιδιών και την καθαριότητα της πόλης.  Πρότεινε  τους  θερινούς μήνες τις βραδυνές ώρες  τα Σαββατοκύριακα να απαγορευθεί η κίνηση   οχημάτων στον κεντρικό πεζόδρομο της πόλης.

Ο Πρόεδρος της Δωροθέας Κρυστάλης Καμαριέρης ,  μετέφερε τα  παράπονα  τρων κατοίκων του χωριού του    για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην άρδευση,  τις λακκούβες  τα αδέσποτα και την κακή κατάσταση αγροτικών δρόμων .
Την πλήρη υποστήριξή του στον Δήμαρχο εξέφρασε για το θέμα των ΡΟΜΑ , ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Αριδαίας Γρηγόρης Ταρασίδης
 , ο οποίος μετέφερε και την άποψη των άλλων συμβούλων ότι δεν δέχονται την κατασκευή μόνιμου οικισμού.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)