Δευτέρα 24 Ιουλίου 2017

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ: «Κοροϊδεύουν ασύστολα και συνειδητά τους πληγέντες ροδακινοπαραγωγούς»




       ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΕΙ ΑΜΕΣΑ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ


Κατάσταση που θυμίζει ¨θεατρική παράσταση του παραλόγου» βιώνουν τις τελευταίες ημέρες οι ροδακινοπαραγωγοί του Νομού μας.
Μετά το συνεχιζόμενο στραπάτσο των συνεπειών από το ρωσικό εμπάργκο και τις εξευτελιστικές τιμές που αναγκάζονται να πουλήσουν… Μετά τις προ εικοσημέρου υποσχέσεις του Υπουργού Αποστόλου από το φεστιβάλ ροδακίνου της Βέροιας για ενισχύσεις και στήριξή τους (χωρίς όμως να έχει κάνει μέχρι στιγμής απολύτως τίποτα και χωρίς να έχει παρουσιάσει ούτε ένα στοιχείο στο Συμβούλιο Υπουργών στις Βρυξέλλες, ενώ τα κυβερνητικά στελέχη προτρέπουν τους φορείς των αγροτών να φτιάξουν το φάκελο)… Μετά τη νέα ολοσχερή καταστροφή από τις τριήμερες βροχοπτώσεις (15,16 και 17 Ιουλίου) που ρήμαξαν κυριολεκτικά τη σοδειά τους σε επιτραπέζια και συμπύρηνα ροδάκινα στο στάδιο της ωρίμανσης… ¨Τρώνε¨ τώρα κατακέφαλα και την ανακοίνωση του ΕΛΓΑ που, ούτε λίγο ούτε πολύ, τους εγκαταλείπει στο έλεος του Θεού χωρίς αποζημιώσεις! Με το εξωφρενικό ¨σκεπτικό¨ ότι «η καρπόπτωση που παρατηρήθηκε και η ποιοτική υποβάθμιση των καρπών δεν είναι άμεσες ζημιές και δεν καλύπτονται ασφαλιστικά»! Και με το παραμύθι ότι, η Διοίκηση σε συνεργασία με τα ινστιτούτα της χώρας, θα προσπαθήσει να διερευνήσει το φαινόμενο της ποιοτικής υποβάθμισης της παραγωγής, ώστε να αποφευχθούν παρόμοια προβλήματα στο μέλλον»!!
Ωμός εμπαιγμός με όλη τη σημασία των λέξεων. 
Οι άνθρωποι αυτοί, στις 14 Ιουλίου πήγαν στα χωράφια τους και μάζεψαν τη συγκομιδή της ημέρας σε προϊόν άριστης ποιότητας. Στις 18 του μήνα, μετά από 72 ώρες συνεχούς, υπερβολικής και – βέβαια – άκαιρης βροχόπτωσης ξαναπήγαν και βρήκαν τί; Την παραγωγή τους ¨στρώμα¨ στο χώμα χτυπημένη και ολοσχερώς κατεστραμμένη από τη νεροποντή, τα δε εναπομείναντα στα δέντρα ροδάκινα με σχισμές και μισοδιαλυμένη τη φλούδα και τη σάρκα αλλοιωμένη… Και, ασφαλώς, μη εμπορεύσιμα. Στα ίδια χωράφια, στα ίδια δέντρα, στις ίδιες ποικιλίες, από τους ίδιους καλλιεργητές… Οι οποίοι, αν δεν είχε μεσολαβήσει η θεομηνία, θα συνέχιζαν κανονικότατα τη συγκομιδή τους. Τί άλλο θα χρειαζόταν ως περίτρανη απόδειξη ότι οι επί τρία 24ωρα υπερβολικές άκαιρες (μεσούντος Ιουλίου) βροχές ήταν το αποκλειστικό αίτιο της ολοσχερούς καταστροφής;¨ Δηλαδή, ¨έχουμε την αρκούδα και ψάχνουμε το ντορό¨!
Κοροϊδεύουν χωρίς ντροπή και χωρίς προσχήματα τους παραγωγούς. Υποτιμούν με τρόπο εξοργιστικό τη νοημοσύνη τους. Φανερώνουν πια ξεκάθαρα, ότι τους εγκαταλείπουν χωρίς αποζημιώσεις, χωρίς εισόδημα, χωρίς δυνατότητα επιβίωσης. Και επιχειρούν να τους ¨παραμυθιάσουν¨ με φαιδρότητες και αερολογίες για… συνεργασίες με ινστιτούτα και πρασινάλογα για ¨να αποφευχθούν παρόμοια προβλήματα … στο μέλλον¨!
Την ώρα που ο Κανονισμός καλύπτει ασφαλιστικά τις ζημιές από βρόχές από Μάϊο μέχρι και Νοέμβριο.
Γι’ αυτό, ο Γιώργος Καρασμάνης που βρέθηκε στις πληγείσες περιοχές και διαπίστωσε την ολοκληρωτική καταστροφή, καλεί τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης να παρέμβει άμεσα στην υφισταμένη του Διοίκηση του ΕΛΓΑ και να δώσει εντολή να ξεκινήσει ¨εδώ και τώρα¨ η υποβολή δηλώσεων από τους πληγέντες ροδακινοπαραγωγούς.  

2 σχόλια:

  1. Ο εξ αθηνων αγροτοπατερσς θυμηθηκε τους ξεβρακωτους μεν ψηφιζοντες δε κοληγους και εμφανιστηκε στο τσιφλικι του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΚΑΙ ΕΣΥ Ο ΕΞΑΘΛΙΩΜΕΝΟΣ ΜΟΥΖΙΚΟΣ ΤΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΤΕΜΕΝΑΔΕΣ ΚΑΘΩΣ ΕΠΙΘΕΩΡΕΙ ΤΟ ΤΣΙΦΛΙΚΙ ΤΟΥ ΚΑΒΑΛΑΡΗΣ ΣΤΟ ΛΕΥΚΟ ΤΟΥ ΑΛΟΓΟ

      Διαγραφή

(3)