Πέμπτη 24 Αυγούστου 2017

Γιάννης Σηφάκης:10.000 τόνοι ροδάκινα επιπλέον για την επισιτιστική βοήθεια με απόφαση της Κομισιόν

Επιτυχία της κυβέρνησης και του αγώνα των αγροτών Πέλλας και Ημαθίας

Συνεχίζουμε την διεκδίκηση στρεμματικής ενίσχυσης των παραγωγών
Σημαντική επιτυχία της κυβέρνησης της χώρας και του ενωμένου αγώνα των αγροτών η σημερινή απόφαση της Κομισιόν για σημαντική ενίσχυση των ποσοτήτων επισιτιστικής βοήθειας κατά 10.000 τόνους στα ροδάκινα προς 27 λεπτά το κιλό καθαρά στον παραγωγό ( εκτός των εξόδων συσκευασίας και μεταφοράς).
Η κυβέρνηση παλεύει για την στήριξη των ροδακινοπαραγωγών

Ο αγώνας θα συνεχιστεί με τον φάκελο για την διεκδίκηση στρεμματικής ενίσχυσης

4 σχόλια:

  1. KYPIE ΣHΦAKH KANTE KATI ΓIA TA EΠITPAΠEZIA ΓIATI EIMAΣTE TEΛEIΩMENOI. MEXPI ΣTIΓMHΣ,OΠΩΣ ΔIABAZΩ KAI TIΣ ANAKOINΩΣEIΣ TOY KYPIOY KAPAΣMANH, ΔEN EXEIΣ KANEI TIΠOTE ΕΔΩ ΚΑΙ TPEIΣ MHNEΣ TEΛEIΩΣE H ΣYΓKOMIΔH TOY TOΥ POΔAKINOΥ KAI ΔEN EIΠEΣ MIA KOYBENTA ΣTHN E E ΓIA ΣTPEMMATIKH ENIΣXYΣH , ΔEN ΞEPΩ ΦOBAMAI ΔEN BΛEΠΩ ΦΩΣ ΠOΛΛA ΛOΓIA XΩPIΣ AΠOTEΛEΣMA. ΓIA NA ΔOYME.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γραφείο βουλευτή Γιάννη Σηφάκη25 Αυγούστου 2017 στις 10:45 π.μ.

      Εσείς που παρακολουθείτε το γραφείο του κ. Καρασμάνη καλό είναι να παρακολουθείτε και το δικό μας για να μην έχετε τέτοιες απορίες.
      Πρώτα ρωτήστε τον κ. Καρασμάνη ( στον οποίο προφανώς είστε κοντά) ποιές πολιτικές οδήγησαν το επιτραπέζιο και το συμπύρηνο ροδάκινο εδώ που είναι τώρα; αυτές οι πολιτικές έγιναν τα τελευταία δυό χρόναι ή τις προηγούμενες δεκαετίες; για παράδειγμα, πότε φυτεύτηκαν τα επιτραπέζια που τώρα παράγουν 400.000 τόνους όταν το μέγιστο που η χώρα έχει πουλήσει είναι 170.000 τόνοι; πότε η χώρα έχασε τις καλές αγορές ( είμαστε το 3,75% της αγοράς ροδάκινου στην Γερμανία); τα τελευταία δύο χρόνια που είναι ο κ. Σηφάκης ή τα 20 χρόνια που είναι βουλευτής ο κ. Καρασμάνης; πότε διαλύθηκε η οποιαδήποτε σχεδόν οργάνωση του αγρότη στην Πέλλα; επί Σηφάκη ή επί Καρασμάνη;
      Παρ' όλα αυτά τι γίνεται τώρα; έχει ξεκινήσει σοβαρή προσπάθεια για την οργάνωση του αγρότη, πρώτη φορά η Πέλλα μπλήκε στο πρόγραμμα επισιτιστικής βοήθειας σε ευπαθείς ομάδες, καταφέραμε τον τριπλασιασμό των ποσοτήτων επισιτιστικής από την Κομισιόν, πηγαίνει καλά και το θέμα των αποζημιώσεων λόγω βροχοπτώσεων.
      Η χώρα συνεργάζεται με την Ισπανία και επιδιώκει ( τώρα που τελειώνει το ροδάκινο και άρα στοιχειοθετείται η απώλεια εισοδήματος) ειδικό πρόγραμμα από την ΕΕ για το ροδάκινο για στρεμματική ενίσχυση, σε όποια περίπτωση θα δούμε.
      Η κυβέρνηση αυτή στηρίζει τον αγρότη ( νομοθεσία για πληρωμή από τους εμπόρους σε δυό μήνες, επέλυσε το θέμα των Αλβανών εποχιακών εργατών γης για να τα περνά ο αγρότης στα βιβλία του, πρόσβαση στα Ευρωπαϊκά κονδύλια σε μικρότερες ομάδες και οργανώσεις παραγωγών, νέος νόμος για τους συνεταιρισμούς που αποκλείουν πλήρως το "κλέψιμο", προσπάθεια για μείωση της φορολογίας των συνεταιρισμένων αγροτών κλπ).
      Αυτά τα βλέπεις αν παρακολουθείς αυτό το γραφείο και όχι αυτών που δημιούργησαν με τις πολιτικές τους και ανέχτηκαν τα προβλήματα επιτραπέζιων και συμπύρηνων

      Διαγραφή
    2. Κύριε Σηφάκη παρακολουθώ όλους σας. Διαβάζω όλα ότι έχει σχέση με αγροτικά. Στις τελευταίες εκλογές ψήφισα εσάς. Ήθελα κάτι καινούριο. Όμως δεν ….
      Τα τελευταία 20 χρόνια που αναφέρεις διπλασίασα τα κτήματα που κληρονόμησα. Έφτιαξα σπίτι, αγόρασα αυτοκίνητο, καινούρια μηχανήματα και πέντε παράδες στην άκρη. Δεν ξέρω πως να το πω, δεν θέλω να σας στεναχωρήσω, αλλά με σας ζημιές, ζημιές και τίποτε άλλο, μόνο ζημιές. Πούλησα ροδάκινα με 0,18, πώς να ζήσω;
      Έχω μια απορία κύριε Σηφάκη, αυτά που σας κατηγορεί ο κύριος Καρασμάνης με την τελευταία ανακοίνωση «αφήστε συσκέψεις και επιτροπές και δώστε αποζημιώσεις ….¨είναι ψέματα; Πχ: 25 εκατομμύρια για ισχυρές ομάδες, 100 εκατομμύρια για συνεργατικά σχήματα, 40 εκατομμύρια για αντιχαλαζικά και αντιβρόχινα δίκτυα, 10 εκατομμύρια για συνδεδεμένη στο βιομηχανικό ροδάκινο κλπ και τα χάσατε, αναφέρει έγγραφα, ημερομηνίες ….
      Εσείς τι λέτε για όλα αυτά;

      Διαγραφή
  2. TI EΓINE PE ΓIANNH; MAΛΛON ΣOY ΞEΦYΓΕ. ΔEN ΘA AΠANTHΣHΣ Σ'AYTON ΠOY ΣE PΩTAEI; EIΠA KAI ΕΓΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)