Πέμπτη 24 Αυγούστου 2017

Απάντηση σχετικά με το έγγραφο του Νίκου Αμπάρη




Κυνηγετικός Σύλλογος Αλμωπίας

Απάντηση σε δημοσίευμα του κ. Αμπάρη Νικόλαου


Χτες, 23 Αυγούστου του 2017, η έγκριτη εφημερίδα «Γεγονότα» της Αλμωπίας, δημοσίευσε κείμενο του κ. Αμπάρη Νικόλαου, στο οποίο ο τελευταίος μας καλεί να απαντήσουμε σε συγκεκριμένα ζητήματα.
Με αφορμή λοιπόν το συγκεκριμένο δημοσίευμα, μας δίνεται η ευκαιρία να ξεκαθαρίσουμε το τοπίο και να δώσουμε στους κυνηγούς της περιοχής την ενημέρωση που οφείλουμε.
Ο Νίκος Αμπάρης, με τον οποίο όλοι στη Διοίκηση του Κυνηγετικού Συλλόγου Αλμωπίας συνδεθήκαμε με στενή φιλία, διετέλεσε σταθερά μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου μας από το 2001 ως και το 2014, ενώ μετά τη σύντομη – διετή απουσία του, από τη διοίκηση του Συλλόγου μας, επανήλθε τον περασμένο Απρίλιο.
Μέσα στο διάστημα αυτών των τελευταίων δεκαπέντε ετών, διετέλεσε Πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Αλμωπίας από το 2007 ως το 2010 και Γεν. Γραμματέας τη διετία 2011-2012.
 Στο Παραπάνω διάστημα, ο Νίκος, πήρε και έδωσε πολλά στον Κυνηγετικό Σύλλογο Αλμωπίας και αυτό το αναγνωρίζουμε όλοι.
Στις τελευταίες εκλογές του Συλλόγου μας, στις 23/4/2017, ο Νίκος ήρθε δεύτερος σε ψήφους και έθεσε υποψηφιότητα για τη θέση του Προέδρου. Εκτός του Νίκου, υποψηφιότητα για τη θέση του Προέδρου είχε θέσει και ο Βασίλης Καραδήμος (Βολίδας).
Η Διοίκηση του Συλλόγου, έκρινε όπως πάντα με γνώμονα την ομόνοια και την ενότητα και ομόφωνα, αποφάσισε να μοιραστεί η θητεία του Προέδρου και στους δύο υποψηφίους. Από ένα χρόνο δηλαδή ο καθένας. Μετά από κλήρωση, πρώτος ανέλαβε καθήκοντα  ο Νίκος.
Σαν Πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Αλμωπίας, ο Νίκος έθεσε από την αρχή ορισμένα θέματα στην κρίση του Δ.Σ. , τα οποία δεν είχαν την έγκριση της πλειοψηφίας με αποτέλεσμα να μην υλοποιηθούν.
Σε κάθε συλλογικό όργανο, η γνώμη της πλειοψηφίας εκτιμούμε πως θα πρέπει να γίνεται σεβαστή από τη μειοψηφία.
Ο Νίκος αντίθετα, μετά τις παραπάνω πολιτισμένες διαφωνίες που υπήρξαν μεταξύ μας, επέλεξε να παραιτηθεί από Πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Αλμωπίας.
Σαν να μην έφτανε αυτό, επέλεξε να μην ανανεώσει την άδεια θήρας του στο Σύλλογο μας, που ήταν και δικός του Σύλλογος τόσα χρόνια και να στραφεί σε μη αναγνωρισμένο και συνεργαζόμενο με το αρμόδιο Υπουργείο Σύλλογο σκοπευτών και κυνηγών σε άλλη πόλη.
Και σαν να μην έφτανε και αυτό, οι φήμες πως προτρέπει και άλλους κυνηγούς της περιοχής  να πράξουν το ίδιο, να απομακρυνθούν δηλαδή από το μοναδικό αναγνωρισμένο Κυνηγετικό Σύλλογο της Αλμωπίας, άρχισαν να γίνονται περισσότερο από έντονες όσο πλησίαζε η έναρξη της Κυνηγετικής Περιόδου στις 20 Αυγούστου.
Η επιλογή του Νίκου να εγκαταλείψει τον Κυνηγετικό Σύλλογο Αλμωπίας που είναι ένα από τα παλαιότερα σωματεία της περιοχής και αποτελεί θεσμό με ιστορία στα κυνηγετικά δρώμενα και -εφόσον ισχύουν οι φήμες-, η επιλογή του να προτρέπει και άλλους κυνηγούς να εγκαταλείψουν το «σπίτι» τους, ενόψει της φετινής Κυνηγετικής Περιόδου, δημιουργεί πολλά ερωτηματικά στα οποία καθένας μπορεί να δώσει την απάντησή του.
Η λασπολογία σαν όρος και σαν έννοια δεν υπήρξε και δεν πρόκειται να υπάρξει από μέρους μας.
Λάσπη είναι να δυσφημείς κάποιον για κάτι που δεν έχει κάνει. Το αν ήταν στις προθέσεις του Νίκου να διώξει το Θηροφύλακα του Συλλόγου, δεν αποτελεί εξ ορισμού δυσφήμιση. Oι καταγγελίες για λασπολογία επομένως, πέφτουν από μόνες τους στο κενό.
Το συγκεκριμένο ζήτημα είναι γνωστό στους κυνηγούς μας και φυσικά στα καφενεία αλλά και σε οποιοδήποτε χώρο συγκέντρωσης κυνηγών, καθένας μπορεί να ερμηνεύει τα πράγματα με το δικό του τρόπο. Αυτό δε σημαίνει πως η Διοίκηση του Συλλόγου υιοθετεί οποιαδήποτε φήμη κυκλοφορεί στην περιοχή, τόσο επί του συγκεκριμένου όσο και οποιουδήποτε άλλου ζητήματος χωρίς πρώτα να υπάρξει διασταύρωση των στοιχείων και των πληροφοριών.
Από κει και πέρα, στο κείμενο του ο Νίκος αναφέρει τη φράση «να δηλώσω στα μέλη μας» και παρακάτω αναφέρει πως έθεσε εαυτόν  στη διάθεση του Κυνηγετικού Συλλόγου Αλμωπίας για να τον «υπηρετήσει».
Αλήθεια Νίκο, ποιους ακριβώς αποκαλείς «μέλη μας» όταν ξαφνικά και αναίτια, επέλεξες να απομακρυνθείς από τον Κ.Σ. Αλμωπίας και να γίνεις μέλος σε άλλον, μη αναγνωρισμένο και συνεργαζόμενο με το αρμόδιο Υπουργείο σύλλογο και μάλιστα σε άλλη πόλη;
Επίσης, πως γίνεται να ήθελες να υπηρετήσεις το Σύλλογο πριν τέσσερις μόνο μήνες και σήμερα να προτρέπεις -αν ισχύουν οι φήμες- τους κυνηγούς της Αλμωπίας να φύγουν από αυτόν το Σύλλογο, το Σύλλογο που πραγματικά υπηρέτησες για περισσότερα από δεκαπέντε χρόνια από κάθε πόστο;
Τα πραγματικά ερωτήματα που υπάρχουν γύρω από το ζήτημα που έχει προκύψει εκτιμούμε πως είναι τα παραπάνω.
Εμείς με καλή πρόθεση, ελπίζουμε να αναγνωρίσεις πως ήταν λάθος η επιλογή σου να απομακρυνθείς από τον Κ.Σ. Αλμωπίας στον οποίο πολλά έδωσες και από τον οποίο πολλά πήρες τόσα χρόνια και ευχόμαστε να επιστρέψεις στο δυναμικό του για να συνεχίσουμε μαζί τις προσπάθειες  για την υποστήριξη της κυνηγετικής δραστηριότητας στην περιοχή μας.
Οι καιροί είναι δύσκολοι και το κυνήγι αντιμετωπίζει πολλές απειλές.
Αποδυναμώνοντας τον αναγνωρισμένο Κυνηγετικό Σύλλογο της περιοχής μας, μόνο κακό μπορούμε να προκαλέσουμε τόσο στο κυνήγι, όσο και στο ιστορικό αυτό σωματείο.





         Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                  Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ



ΚΑΡΑΔΗΜΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ                                                      ΜΠΟΥΡΑΛΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ







 ΤΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕ Ο ΝΙΚΟΣ ΑΜΠΑΡΗΣ



Να πάρει δημόσια θέση το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου κυνηγών , προκειμένου να σταματήσουν άδικες κατηγορίες που διαδίδοντα σε βάρος του , καλεί ο παραιτηθείς πρόεδρος Νίκος Αμπάρης . 

ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΈΝΑ:




«Ως πρώην πρόεδρος  του  συλλόγου  Κυνηγών Αλμωπίας, παραιτήθηκα όσο πιο ήσυχα και αθόρυβα ,χωρίς να δώσω έκταση στα γεγονότα. Τους λόγους της παραίτησής μου τους έκανα γνωστούς  μπροστά σ όλο το διοικητικό Συμβούλιο. Κύριος λόγος ήταν η λασπολογία που δέχτηκα από συγκεκριμένα άτομα του Δ.Σ.
Θεώρησα ότι μετά την παραίτησή μου θα σταματούσαν . Δυστυχώς όμως  συνεχίζουν εναντίον μου να εκτοξεύουν άδικες κατηγορίες .
Για τον λόγο αυτό  θα ήθελα να δηλώσω κυρίως στα απλά μέλη μας  ότι ουδέποτε σκέφτηκα ή είπα  αυτά που  διαδίδονται.
Έθεσα τον εαυτό μου , μέσω των εκλογών ,στη διάθεση του Συλλόγου για να τον υπηρετήσω  και όχι για να διώξω τον θηροφύλακα. 
 Ζητώ στα πλαίσια της δεοντολογίας  να γίνει ανακοίνωση από τα  υπόλοιπα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου , αν ειπώθηκαν ποτέ από μέρους μου ,αυτά που μου προσάπτουν »


Νίκος Αμπάρης
Πρώην Πρόεδρος
 

               

12 σχόλια:

  1. Το γίνεται ρε φίλοι κυνηγοί εκεί στην ΑΡΙΔΑΙΑ .πολλες κατηγορίες ακούγονται για τον σύλλογο σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν είναι σωστό ο σύλλογος σε επίσημες ανακοινώσεις να ρίχνει λάδι στη φωτιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κάνεις λάθος 9:18 ο σύλλογος δεν ρίχνει λάδι στην φωτια λέει τα πράγματα ως έχουν!!!ο αμπαρης μάλλον έχει χάσει την μπαλα με αυτα που λέει!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οχι μόνο τη μπάλα αλλά και τα πασχαλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο καθενας στη θεση του και η κοπριες στα λαχανα οπως λεει κι ο σοφος μας λαος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αλλο Αμπαρης και αλλο καραδημος με το κακο συναπαντημα. ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΡΕΣΕΙ ΑΠΛΑ Η ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΚΑΙ Η ΕΥΡΥΘΜΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ. Τα γραφω καλα ζαβιον;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μακραν ο κορυφαίος σύλλογος,αλλά όχι και ο βολίδα κος πρόεδρος.ελεος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εκπεμπει μποχα η κλικα. Μακρια απο τα λαμογια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αλλο διαφωνια κυριοι της κλικας ζαβιον και αλλο διαφανεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ολα τα φρουτα ενα γκρουπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)