Τετάρτη 23 Αυγούστου 2017

3ο Δημοτικό Σχολείο Αριδαίας… Με καλή διάθεση, αισιοδοξία και καινούρια «ταξίδια»









Η σχολική χρονιά ξεκινάει και φέτος! Νέα δεδομένα, νέες εγκύκλιοι, νέο Προεδρικό Διάταγμα. Όλα θα πάρουν τον δρόμο τους…
Με καλή διάθεση, αισιοδοξία και καινούρια «ταξίδια», καθώς τη σχολική χρονιά που πέρασε οι μικροί μαθητές μας «ταξίδεψαν από τον Βορρά στον Νότο» στα πλαίσια του έργου “From North to South” που υλοποιήθηκε από το 9/θέσιο 3ο Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Αριδαίας, Ν. Πέλλας και το Δημοτικό Σχολείο Βασιλειών, Ν. Ηρακλείου. Ταξίδεψαν νοερά, με την ψυχή και τη σκέψη τους και συγχρόνως γνώρισαν τα Βόρεια και Νότια σύνορα της Ελλάδας, τον τόπο τους και τελικά κατάφεραν να γνωρίσουν και να προσεγγίσουν τη διαφορετικότητα μέσα από την κουλτούρα των περιοχών (γλωσσικά ιδιώματα, πολιτισμό, ήθη, έθιμα, ιστορία, γαστρονομία, μουσική). Αντιλήφθηκαν την αξία της γλώσσας τόσο της μητρικής όσο και της ξένης (αγγλικής) ως μέσο επικοινωνίας, εξασκώντας πολλές δεξιότητές τους και αναπτύσσοντας αρχές συνεργασίας και σεβασμού μεταξύ συνομηλίκων και συμπατριωτών μέσα από ευχάριστες και δημιουργικές δραστηριότητες.
Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε από τους μαθητές με τη λήξη του διδακτικού έτους και ακολουθεί η κατάθεσή του από τους εκπαιδευτικούς στο e-twinning live τις τρέχουσες ημέρες του Αυγούστου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)