Κυριακή 27 Αυγούστου 2017

Γιάννης Σηφάκης : Θετικά εξελίσσεται για τους αγρότες το ζήτημα των αποζημιώσεων από τις βροχοπτώσεις

Μέσα στην βδομάδα το πόρισμα της επιστημονικής επιτροπής που είναι σε τελική επεξεργασία προκειμένου να είναι ξεκάθαρο, να ορίζει σαφώς τις ώριμες ποικιλίες που επλήγησαν και να οδηγεί σε άμεση εφαρμογή

Κατανοώντας την αγωνία των ροδακινοπαραγωγών και προκειμένου να μην δημιουργούνται εντυπώσεις από φήμες, καθυστερήσεις, «πλάγιες» ειδήσεις μέσω «αποκλειστικών» πληροφοριών blog της Πέλλας της 26.08.2017 που «επιβεβαιώνει» βουλευτής και συνδικαλιστής και λοιπά που δημιούργησαν πλείστες τηλεφωνικές ερωτήσεις αγροτών , ο βουλευτής Γιάννης Σηφάκης υποχρεούται να διευκρινίσει προς τους αγρότες ότι από την καθημερινή του παρακολούθηση του επίμαχου θέματος με τις αποζημιώσεις των ροδακινοπαραγωγών που επλήγησαν από τις ραγδαίες και άκαιρες βροχοπτώσεις του Ιουλίου ( στις ώριμες για συγκομιδή ποικιλίες) προκύπτει ότι το θέμα αντιμετωπίζεται με θετικό τρόπο για τους αγρότες και από την επιστημονική επιτροπή και από την πολιτεία. Οι επεξεργασίες είναι σε τελική φάση για να είναι όσο το δυνατόν σαφέστερο το πόρισμα ( όπως είχε ζητήσει με παρέμβαση του ο βουλευτής), να μην επιδέχεται παρερμηνείες ή αμφισημίες και να οδηγεί σε άμεσες ενέργειες.
Η έκδοση του πορίσματος θα γίνει άμεσα και θα ακολουθήσουν ανακοινώσεις του Υπουργού Βαγγέλη Αποστόλου.
Όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία και εφόσον καταλήξει σε αποζημιώσεις ( όπως διαφαίνεται) θα ανοίξουν, προφανώς, αναγγελίες για να δηλωθούν από τους παραγωγούς οι ζημιές στις συγκεκριμένες ώριμες ποικιλίες που επλήγησαν.

Ο βουλευτής έχει την άποψη ότι όποιος έχει να πει κάτι,  απαραίτητο είναι να το λέει ευθέως ( αναλαμβάνοντας και την ευθύνη των λεγομένων του) και όχι μέσω διαρροών «αποκλειστικών» πληροφοριών που «επιβεβαιώνει» προκειμένου να αφεθούν εντυπώσεις στον αγροτικό κόσμο σε ευαίσθητα θέματα. 

1 σχόλιο:

  1. ΣHΦAΞH ΔEN ΞEPEIΣ TI ΛEΣ. AΠO TI MIA MEPIA ΛEΣ OTI "TO ΘEMA EΞEΛIΣΣETAI ΘETIKA" KAI AΠO THN AΛΛH " EΦOΣON KATAΛHΞEI ΣE AΠOZHMEIΩΣEIΣ".
    ΣHΦAKH ΣANO NA TAIZEIΣ THN ΠAPEAΣ ΣOY. KAI OI ΠETPEΣ ΓNΩPIZOYN OTI ΔIKAIOYMAΣTE AΠO TIΣ 3HMEPEΣ BPOXOΠTΩΣEIΣ AΠOZHMIΩΣEIΣ. ΔEN ΘEΛOYME XAPEΣ KAI POYΣΦETIA. ΞEPEIΣ OTI ΔEN ΣAΣ ΞEΠΛENEI TON XEIMΩNA TIΠOTE. TO ΔIKAIOYMAΣTE TO KATAΛABEΣ.
    ΠETPO NA TO ANAPTHΣEIΣ ΔEN BPIZΩ EIMAI AHΔIAΣMENOΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)