Κυριακή 27 Αυγούστου 2017

ΤΡΙΤΗ ΜΕΡΑ : Σταθερό το κέφι στα ΠΟΖΑΡΙΤΙΚΑ






 Με τοπική πολιτιστική παράδοση από περιοχές μακρινές αλλά και κοντινές συνεχίστηκε η Τρίτη μέρα των εκδηλώσεων ΠΟΖΑΡΙΤΙΚΑ στο Λουτράκι , που διοργανώνει ο πολιτιστικός Σύλλογος του χωριού  ΤΟ ΠΟΖΑΡ.
Ο χώρος των εκδηλώσεων ήταν και πάλι ασφυκτικά γεμάτος , με τον κόσμο να απολαμβάνει μέσα στην καλοκαιρινή ατμόσφαιρα ακόμα μια  βραδυά με παραδόσεις και χορούς που αναδεικνύουν την κουλτούρα και την μοναδικότητα της κάθε περιοχής.Ο Δήμαρχος Αλμωπίας Δημήτρης   Μπίνος στον  χαιρετισμό του καλωσόρισε τους επισκέπτες που ΄έχουν επιλέξει το ΠΟΖΑΡ για την λουτροθεραπεία και την χαλάρωσή τους, ευχόμενος καλή διαμονή. Έκανε γνωστο ότι τα Λουτρά Πόζαρ , ανήκουν και επίσημα στο δίκτυο των ιστορικών λουτροπόλεων της Ευρώπης  και ότι το 2019 θα φιλοξενήσει τις ευρωπαίες συναδέρφους –λουτροπόλεις. Έκανε ακόμα γνωστό ότι η Διοίκηση των Λουτρών χάρη στην σωστή διαχείριση, έχεικαλό αποθεματικό ,μέρος του οποίου θα διαθέσει για τις ανάγκες του Δήμου . Δεσμεύτηκε δε να ενισχύσει τον΄διοργανωτή  πολιτιστικό Σύλλογο με το ποσό των 1.000,00 ευρώ.Επισήμανε ακόμα με αφορμή την παραδοσιακή εμφάνιση του χορευτικού τμήματος  του Λουτρακίου, ότι ανατρίχιασε από το μεγαλείο της ελληνικής μακεδονικής παράδοσης.














































Ο Ιερέας του χωριού π. Σολωμών Ελπασίδης , ευχήθηκε στους επισκέπτες καλή διαμονή και να απολαύσουν την μοναδικότητα της φύσης. Προανήγγειλε δε ότι για μια ακόμα φορά  η Εκκλησία του χωριού θα τιμήσει (σήμερα Κυριακή) τα παιδιά που αποφοίτησαν από το Λύκειο. Ακολούθησε ποικίλο λαϊκό γλέντι με παραδοσιακή μουσική και τραγούδι. Ιδιαίτερα δε με Μακεδονικά. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)