Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2017

Στόχους στις ΗΠΑ ήθελε να χτυπήσει ο 29χρονος πριν το ταξίδι Τσίπρα – Τα νέα στοιχεία


Οι αστυνομικοί
 πιστεύουν ότι ο 29χρονος θα έστελνε μαζικά τους φακέλους σε στόχους στις ΗΠΑ

Στο «μικροσκόπιο» ο υπολογιστής του


Τις διευθύνσεις καθώς και τους επόμενους στόχους του 29χρονου, που συνελήφθη το Σάββατο για την αποστολή τρομοδεμάτων στον Λουκά Παπαδήμο, προσπαθεί να εντοπίσει η αστυνομία.
Συγκεκριμένα, διευθύνσεις με υποψήφιους μελλοντικούς στόχους εντόπισαν στο διαμέρισμα του 29χρονου οι άνδρες της αντιτρομοκρατικής, οι περισσότεροι από αυτούς είναι αμερικανικού ενδιαφέροντος.
Συγκεκριμένα, όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, οι αστυνομικοί πιστεύουν ότι ο 29χρονος θα έστελνε μαζικά τους φακέλους στους συγκεκριμένους στόχους, προκειμένου να «χαλάσει» το ταξίδι του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στις ΗΠΑ.
Στο «μικροσκόπιο» ο υπολογιστής του
Τον φορητό υπολογισή του 29χρονου με στόχο την ανάσυρση κρυπτογραφημένων δεδομένων, που ίσως τον συνδέουν και με άλλες τρομοκρατικές ενέργειες έχει βάλει στο «μικροσκόπιο» η ΕΛΑΣ.
Οι διασυνδέσεις με Μαζιώτη και Ρούπα
Μπορεί ο 29χρονος να θεωρείται μέλος των «Πυρήνων της Φωτιάς», ωστόσο οι αστυνομικοί της αντιτρομοκρατικής θεωρούν ότι υπάρχει συνεργασία με τον «Επαναστατικό Αγώνα».
Στο πλαίσιο αυτό ερευνούν το ενδεχόμενο συμμετοχής του στην επιχείρηση της Πόλα Ρούπα για την απόδραση του Μαζιώτη από τον Κορυδαλλό με ελικόπτερο.
Άλλωστε η αντιτρομοκρατική φέρεται να οδηγήθηκε στη σύλληψή του μετά την εύρεση πλαστής ταυτότητας στο σπίτι της Ρούπα κατά τη σύλληψή της
Τι βρέθηκε στην κατοχή του
Όπλα, εκρηκτική ύλη, καθώς και πλαστικό τάπερ, με ολόκληρο ωρολογιακό εκρηκτικό μηχανισμό, βρέθηκαν στην κατοχή του 29χρονου που συνελήφθη το Σάββατο για το τρομοδέμα στον Λουκά Παπαδήμο και τον οποίον οι Αρχές θεωρούν σημαντικό πρόσωπο στην τρομοκρατία.
Το κατηγορητήριο
«Έχοντας αποφασίσει ευρισκόμενος σε ήρεμη ψυχική κατάσταση να σκοτώσεις τον πρώην Πρωθυπουργό της Ελλάδος και Πρόεδρο της Ακαδημίας Αθηνών Λουκά Παπαδήμο, αφού είχες κατασκευάσει αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό τον απέστειλες εντός φακέλου προς τον προαναφερόμενο πρώην πρωθυπουργό προκειμένου με την έκρηξη που θα προκαλούνταν από την διάνοιξη του να του επιφέρεις τον θάνατο».
Υπενθυμίζεται ότι ο 29χρονος που είναι κατηγορούμενος για την αποστολή δεμάτων με εκρηκτικούς μηχανισμούς στον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμοκαι σε αξιωματούχους στο εξωτερικό, πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Τρίτη ενώπιον του Εφέτη Ανακριτή αρμόδιου για υποθέσεις τρομοκρατίας ζήτησε και έλαβε.
 Σύμφωνα με την ποινική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος του, οι ενέργειες του «είναι δυνατόν να βλάψουν τη χώρα».

Πηγη: altsantiri.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)