Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2017

Συνδετικός κρίκος ήταν ο 29χρονος για τους Πυρήνες της Φωτιάς και την Πόλα Ρούπα


Οι αστυνομικοί
 πιστεύουν ότι ο 29χρονος είχε ως στόχο τη μαζική αποστολή φακέλων σε στόχους στις ΗΠΑ

Στο «μικροσκόπιο» ο υπολογιστής του

Σήμερα αναμένεται να δοθούν στη δημοσιότητα οι ταυτότητες που χρησιμοποιούσε για να νοικιάζει σπίτια


Με εντατικούς ρυθμούς  συνεχίζονται οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής  Υπηρεσίας στην οδό Αλκαμένους στην Πλατείας Αττικής, όπου και εντοπίστηκε η γιάφκα του 29χρονου, ο οποίος συνελήφθη το Σάββατο για την αποστολή του τρομοδέματος στον Λουκά Παπαδήμο. 
Συγκεκριμένα, τις διευθύνσεις καθώς και τους επόμενους στόχους του 29χρονου, προσπαθεί  πλέον να εντοπίσει η αστυνομία, η οποία κάνει «φύλλο και φτερό» την τελευταία του οικία.
Ήδη, η αστυνομία έχει εντοπίσει στο διαμέρισμά του, διευθύνσεις με υποψήφιους μελλοντικούς στόχους, οι περισσότερες από τις οποίες είναι αμερικανικού ενδιαφέροντος.
Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί πιστεύουν ότι ο 29χρονος θα έστελνε μαζικά τους φακέλους στους συγκεκριμένους στόχους, προκειμένου να «χαλάσει» το ταξίδι του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στις ΗΠΑ.
Ακόμη, σήμερα αναμένεται να δοθούν στη δημοσιότητα οι οκτώ ταυτότητες που χρησιμοποιούσε ο 29χρονος και σύμφωνα με πληροφορίες τις χρησιμοποιούσε για να νοικιάζει διαμερίσματα.
Παράλληλα, οι γείτονες του 29χρονου είναι έκπληκτοι από το γεγονός της ύπαρξης μίας τρομοκρατικής γιάφκας τόσο κοντά στη γειτονιά τους,καθώς δεν είχαν καταλάβει κάποια ύποπτη κίνηση στη συνοικία.
Στο «μικροσκόπιο» ο υπολογιστής του
Τον φορητό υπολογισή του 29χρονου με στόχο την ανάσυρση κρυπτογραφημένων δεδομένων, που ίσως τον συνδέουν και με άλλες τρομοκρατικές ενέργειες έχει βάλει στο «μικροσκόπιο» η ΕΛΑΣ.
Οι διασυνδέσεις με Μαζιώτη και Ρούπα
Μπορεί ο 29χρονος να θεωρείται μέλος των «Πυρήνων της Φωτιάς», ωστόσο οι αστυνομικοί της αντιτρομοκρατικής θεωρούν ότι υπάρχει συνεργασία με τον «Επαναστατικό Αγώνα».
Στις σημειώσεις της Πόλας Ρούπα στο στρατηγείο της στην Ηλιούποληείχαν εντοπίσει τα πλαστά στοιχεία της ταυτότητας που χρησιμοποίησε ο 29χρονος για την ενοικίαση της γιάφκας της οδού Αλκαμένους, γεγονός που σύμφωνα με τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας συνιστά ακόμη ένα δείγμα της επαφής και συνεργασίας που είχαν στο πλαίσιο του σχεδίου της αποτυχημένης εναέριας απόδρασης του Νίκου Μαζιώτη και ηγετικών μελών της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς» με ελικόπτερο τον Φεβρουάριο του 2016.
Τι βρέθηκε στην κατοχή του
Όπλα, εκρηκτική ύλη, καθώς και πλαστικό τάπερ, με ολόκληρο ωρολογιακό εκρηκτικό μηχανισμό, βρέθηκαν στην κατοχή του 29χρονου που συνελήφθη το Σάββατο για το τρομοδέμα στον Λουκά Παπαδήμο και τον οποίον οι Αρχές θεωρούν σημαντικό πρόσωπο στην τρομοκρατία.
Το κατηγορητήριο
«Έχοντας αποφασίσει ευρισκόμενος σε ήρεμη ψυχική κατάσταση να σκοτώσεις τον πρώην Πρωθυπουργό της Ελλάδος και Πρόεδρο της Ακαδημίας Αθηνών Λουκά Παπαδήμο, αφού είχες κατασκευάσει αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό τον απέστειλες εντός φακέλου προς τον προαναφερόμενο πρώην πρωθυπουργό προκειμένου με την έκρηξη που θα προκαλούνταν από την διάνοιξη του να του επιφέρεις τον θάνατο».
Υπενθυμίζεται ότι ο 29χρονος που είναι κατηγορούμενος για την αποστολή δεμάτων με εκρηκτικούς μηχανισμούς στον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμοκαι σε αξιωματούχους στο εξωτερικό, πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Τρίτη ενώπιον του Εφέτη Ανακριτή αρμόδιου για υποθέσεις τρομοκρατίας.
Σύμφωνα με την ποινική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος του, οι ενέργειές του «είναι δυνατόν να βλάψουν τη χώρα».

Πηγή: altsantiri.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)