Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2017

Επίσκεψη στο Δημαρχείο Έδεσσας του 6ου Δημοτικού σχολείου







Οι μαθητές του 6ο Δημοτικού Σχολείου Έδεσσας, επισκέφθηκαν το Δημαρχείο στα πλαίσια εκπαιδευτικής επίσκεψης. Η ξενάγηση ξεκίνησε από την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου
τα παιδιά μπήκαν στο ρόλο του πολίτη, πήραν τον λόγο και έκαναν ερωτήσεις στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Φίλιππο Γκιούρο και τον Αντιδήμαρχο κ. Δημήτρη Ταπαζίδη. Οι ερωτήσεις αφορούσαν ανάγκες όπως τις έβλεπαν τα παιδιά με τα δικά τους μάτια με θεματικές προσεγγίσεις την δεντροφύτευση, την δημιουργία παιδικής χαράς, την προσθήκη κάδων ανακύκλωσης, ερωτήσεις όπως, πως είναι να είσαι Δήμαρχος, πως είναι η μέρα που περνάει ένας Δήμαρχος, την εγκατάσταση χλοοτάπητα και την φύτευση με γρασίδι στις αυλές στα σχολεία του Δήμου Έδεσσας.
Έπειτα το λόγο πήραν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και ο Αντιδήμαρχος, απαντώντας στα παιδιά περιεκτικά και περιγράφοντας το πώς λειτουργεί το Δημαρχείο, ποιες είναι η υπηρεσίες που υπάρχουν, πως βοηθούν το κοινό, απάντησαν στο πως είναι να είσαι Δήμαρχος, το οποίο είναι ένα καθήκον γεμάτο με δραστηριότητες πολιτικού, πολιτιστικού και κοινωνικού ενδιαφέροντος.
Ακόμη εξήγησαν στα παιδιά τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα των επιθυμιών τους, αν είναι εφικτά η όχι, για ποιό λόγο είναι χρήσιμα κάποια από αυτά και άλλα όχι, έτσι ώστε να μπορέσουν να κατανοήσουν τις ανάγκες και τις προτεραιότητες, που πρέπει να υπάρχουν, ώστε να διατηρείται η εύρυθμη λειτουργία της πόλης, των σχολικών μονάδων και των πολιτών της Έδεσσας.
Στην συνέχεια τα παιδιά επισκέφτηκαν το Γραφείο του Δημάρχου γεμάτα χαρά και περιέργεια φωτίζοντας τον χώρο με τα γελαστά τους πρόσωπα. Τέλος, επισκέφθηκαν το δώμα του Δημαρχείου, το οποίο απέσπασε χρυσό βραβείο για το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης του κτηρίου του Δημαρχείου. Με την φύτευση του δώματος με αρωματικά και καλλωπιστικά φυτά, τα οποία τα παιδιά καταχάρηκαν καθώς προσφέρει μια ανάσα χαράς και ξεγνοιασιάς σε όποιον το επισκέπτεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)