Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2017

Περίεργες ευαισθησίες της Ανώνυμης Ομάδας Πολιτών Αλμωπίας



 










ΔΕΝ ΣΥΓΚΙΝΕΙΤΑΙ ΜΕ ΟΣΑ ΑΛΛΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ,ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟ 
ΓΙΑ ΝΑ ΤΑΡΑΖΟΥΝ 
ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΣΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ!

ΜΗΠΩΣ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ  ΤΕΛΙΚΑ ;









Πολλές απορίες προκαλεί εύλογα , η αυτοαποκαλούμενη ομάδα Πολιτών Αλμωπίας. Ενώ τις μέρες αυτές συντελέστηκε ένα από τα μεγαλύτερα οικολογικά εγκλήματα στο ΔΑΣΑΚΙ , δεν βρήκε κουβέντα να πει.
Καθημερινά παραβιάζεται η απλή κοινή λογική , αλλά και πάλι κουβέντα δεν βρήκε  κάτι να πει.
Καταγγέλθηκαν και καταλογίστηκαν συγκεκριμένες ευθύνες  για κακοδιοίκηση  στους  δήμους της περιοχής,, αλλά και πάλι δεν βρήκε κουβέντα να πει, για την ανοχή και την μη διεκδίκηση χρημάτων που χάθηκαν
Ξαφνικά –και πολύ σωστά- διαμαρτύρεται  για το προβλήματα που δημιουργούνται με την κυκλοφορία στην Αριδαία.
ΔΕΝ είδαμε όμως ούτε μία διαμαρτυρία για το αλαλούμ και το κομφούζιο που δημιουργείται από τον κακό προγραμματισμό έργων του αποχετευτικού . Παρά μόνο δείχνει αυτή την περίεργη ευαισθησία. Και το ακόμα πιο περίεργο είναι ότι δεν υπάρχει ούτε ένα όνομα ή ένα τηλέφωνο για να ενταχθούν στην ομάδα αυτή και άλλοι πολίτες  , που πιθανόν θα ήθελαν ,έτσι ώστε να δυναμώσει στις διεκδικήσεις και παρεμβάσεις;
Η διαμαρτυρία της δημοσιεύεται μόνο σε ένα  μέσο. Αυτό του Δημάρχου Αλμωπίας; 

Τυχαίο; 
Μάλλον όχι 
Κυκλοφορεί ένα σενάριο , που δύσκολα μπορεί να γίνει πιστευτό αλλά το καταγράφουμε. Πίσω από την απρόσωπη , άοσμη άγευστη , ανώνυμη  ομάδα πολιτών , κρύβονται άνθρωποι του Δημάρχου Αλμωπίας. Σκοπός εμμέσως πλην σαφώς να εξαναγκάσουν την αστυνομία σε άγριο κυνηγητό κατά των οδηγών και να γεμίσουν τα ταμεία του Δήμου από τα πρόστιμα .
Άλλωστε δεν είναι τυχαία η άκριτη δημοσίευση  της «καταγγελίας» στο ηλεκτρονικό υποζύγιο του Δημάρχου. Έτσι και αλλιώς ο τυπικά φερόμενος διαχειριστής  του μέσου δεν κινδυνεύει από τίποτα αφού  χρησιμοποιεί δημοτικά μέσα  ή κάνει τον οδηγό του δημάρχου.
Η ομάδα πολιτών , αν υπάρχει, έχει ηθικό χρέος  στα πλαίσια  της δεοντολογίας να στέλνει τις ανακοινώσεις σε όλα τα μέσα , με ένα τηλέφωνο  επικοινωνίας για διασταύρωση των ανακοινώσεων . Απλά πράγματα. Όσο αυτό δεν γίνεται ενισχύει –έστω τα ευφάνταστα  και παρατραβηγμένα σενάρια – ότι πρόκειται περί παραδημοτικής   σκοτεινής ομάδας.
ΤΙ ΛΕΕΙ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Τετάρτη, 22 Νοεμβρίου 2017
Ομάδα Πολιτών Αλμωπίας: «Έλεος πια με την άναρχη στάθμευση»
«Έλεος πια με την άναρχη στάθμευση»

Αγαπητέ Δήμαρχε, αγαπητοί συμπολίτες,

Έλεος πια με τα διπλο-τριπλοπαρκαρισμένα αυτοκίνητα! Όλοι όσοι ζούμε και κινούμαστε στην Αριδαία βιώνουμε τα τελευταία χρόνια τα αποτελέσματα μιας άκρως άναρχης στάθμευσης, με αποτέλεσμα να γίνεται η καθημερινότητά μας από δύσκολη έως επικίνδυνη.

Ο καθένας (από τους ανεύθυνους συμπολίτες μας) σταματάει ή παρκάρει κατά πώς τον βολεύει, αδιαφορώντας για τα προβλήματα που δημιουργεί στους άλλους, πολλές φορές μάλιστα δεν έχει καν συναίσθηση ότι η συμπεριφορά του είναι αντικοινωνική και επικίνδυνη. Ο Δήμος, απ’ την άλλη, ή όποιος ευθύνεται γι’ αυτά τα θέματα, αδιαφορεί, ενθαρρύνοντας τέτοιες συμπεριφορές.

Κουραστήκαμε, πια, ν’ ακούμε για το περίφημο ελληνικό φιλότιμο και να μην το βλέπουμε! Γιατί πόσο φιλότιμος είναι αυτός που αφήνει το αμάξι του στη μέση του δρόμου, μπροστά στο φούρνο, για να πάρει ψωμί; Πόσο φιλότιμος είναι αυτός που κλείνει με το αμάξι του την είσοδο του σούπερ μάρκετ, ενώ υπάρχει ένας υπέροχα διαμορφωμένος χώρος για παρκάρισμα, για να μην κάνει δυο βήματα παραπάνω με τη ζέστη ή το κρύο; (Δε μιλάμε, φυσικά, για ανθρώπους με κινητικά προβλήματα, οι οποίοι συνήθως δεν προκαλούν με τη συμπεριφορά τους). Πόσο φιλότιμος είναι αυτός που παρκάρει στη γωνία του δρόμου, εμποδίζοντας την ορατότητα για τους οδηγούς που βγαίνουν απ’ τα στενά, οι οποίοι αναγκάζονται να βγουν πιο έξω απ’ ό,τι πρέπει, βάζοντας σε κίνδυνο τη ζωή τους;

Στο σημείο αυτό προειδοποιούμε ότι, αν συμβεί δυστύχημα λόγω της παραπάνω κατάστασης, το παρόν κείμενο θα αποτελέσει στοιχείο ότι προειδοποιήσαμε και αδιαφόρησαν οι αρμόδιοι.

Επιτέλους, κ. Δήμαρχε, κάντε κάτι. Επιτέλους, αγαπητοί συμπολίτες, αλλάξτε νοοτροπία, πριν αν είναι αργά. «Δεῖ προλαμβάνειν ἤ θεραπεύειν». Εμείς οι έλληνες δεν το πρωτοδιατυπώσαμε; Αρκετά προβλήματα έχουμε τα τελευταία χρόνια, ας μη δυσκολεύουμε κι εμείς οι ίδιοι τη ζωή μας. Γιατί γι’ αυτήν τη συμπεριφορά δε φταίνε ούτε



τα μνημόνια ούτε οι «κακοί ξένοι». Φταίει μια κακή νοοτροπία που θεωρεί μαγκιά το βόλεμα! Κι αν μη τι άλλο, αυτό δείχνει παντελή έλλειψη παιδείας!

Ομάδα Πολιτών Αλμωπίας
«Η ανοχή είναι ενοχή»

Ειδικά το τελευταίο  είναι όλα τα λεφτά

1 σχόλιο:

  1. καλόοοοοοοοο αχαχα
    Να βοηθήσουμε την ομάδα συμπολιτών μας με μια πρόχειρη καταγραφή εκτός από το κυκλοφοριακό.
    1. ανεξέλεγκτη κοπή δέντρων όχι μόνον στο δασάκι, αλλά και σε κάθε έργο ανάπλασης που γίνεται, θυμίζω, γήπεδο Αλμωπού, ολική αφαίρεση δέντρων στο πεζοδρόμιο μπροστά στο γήπεδο, πλατεία αγγελή γάτσου ολική αφαίρεση δέντρων και πρασίνου και μηδαμινή αντικατάσταση στην νέα πλατεία όπως φτιάχτηκε, παρκάκι στην διοικητηρίου (χαιρέτα τον, τον πλάτανο)
    2. το κούρεμα των δέντρων κάθε χρόνο από τα συνεργεία αφήνει το δέντρα μέσα στην πόλη μόνο με τον κορμό τους.
    3. αφήνουν ανεξέλεγκτες τις καφετέριες να φτιάχνουν ότι θέλουν και να επεκτείνονται όπου θέλουν και να κόβουν τα κλαδιά των δέντρων όπως θέλουν επειδή δεν χωράνε οι τέντες και οι κατασκευές τους. Ρίξτε αγαπητοί συμπολίτες μια ματιά στα δεντράκια κάτω από τις τέντες τι τα έχουν κάνει και δεν τους ελέγχει κανείς, αυτή είναι η καθημερινότητα μας που τόσο κόπτονται ότι την προσέχουν.
    4. Η Αριδαία πρέπει να είναι η λιγότερη πράσινη πόλη του νομού μας και η πιο βρώμικη και η πιο άσχημη λόγω έλλειψης πρασίνου και υποδομών που δεν συντηρούνται, λακούβες κλπ.
    5. Κανένας δήμαρχος τα τελευταία χρόνια δεν έχει φυτεύσει ούτε ένα δέντρο, χαρακτηριστικό παράδειγμα το πάρκινγκ του δημαρχείου και η μπροστινή αυλή του κλειστού γυμναστηρίου. Ούτε ένα δέντρο ούτε μία φύτευση για λίγο σκιά και για ομορφιά βρε παιδιά. Τα δέντρα είναι πρόβλημα γιατί θέλουν συντήρηση και προσωπικό.
    6. καλλωπιστικός φωτισμός της κακιάς ώρας, ή σπασμένα ή καμμένα ή πολλά χωρίς λόγο κάτω από οδικό φωτισμό και αλλού σκοτάδι. Αλήθεια τι ρεύμα πληρώνει ο δήμος στην ΔΕΗ; Εχει σκεφτεί ποτέ κανείς εξορθολογισμό της κατάστασης; και αυτό καθημερινότητα είναι.
    7. σε καιρό κρίσης στα έργα θα έπρεπε να δίνεται μια προτεραιότητα στις συντηρήσεις και όχι σε νέα που ποτέ δεν χρησιμοποιούνται. Χαρακτηριστικό παράδειγμα χρημάτων που πέφτουν για πολλοστή φορά στο παρκάκι για την κυκλοφοριακή εκπαίδευση αλλά ποτέ δεν ανοίγει. Και όλα τα προηγούμενα χρήματα που έπεσαν ρήμαξαν και τώρα ξανά ανάπλαση.
    8. Παίζει να έχουμε τους πιο άσχημους κυκλικούς κόμβους και τις πιο άσχημες νησίδες σε όλη την χώρα. Κυκλικοί κόμβοι έξω από τα Μπίτολα είναι να τους ντρέπεσαι. Εχουν τουλάχιστον αισθητικοί οι γείτονές μας.
    9. Και κάτι τελευταίο, δεν σας πείραξε καθόλου η ανακοίνωση του δήμου ότι τώρα ετοιμάζεται μελέτη για την ύδρευση της πόλης μας, ενώ ήδη τελειώνει το σκάψιμο της αποχέτευσης;
    Αυτά για αρχή. Όποιος θέλει συμπληρώνει την λίστα, να βοηθήσουμε λίγο βρε παιδιά. Και προς θεού δεν είναι κακοπροαίρετη η καταγραφή, αρκεί να θέλει κάποιος να αλλάξει κάτι σε αυτήν την ρημάδα την πόλη μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)