Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2017

Ελλάδα – Κροατία: Σε ένα ποδοσφαιρικό θαύμα ελπίζει σήμερα η Εθνική


Η Εθνική Ελλάδας περατώνει απόψε (12/11, 21:45) τις υποχρεώσεις της στην προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018 αντιμετωπίζοντας την Κροατία στο «Γ. Καραϊσκάκης», στη ρεβάνς της ήττας με 1-4 στο «Μάξιμιρ» του Ζάγκρεμπ.


Απέναντι σε μια ομάδα με το ταλέντο και την ποιότητα της «Χρβάτσκα» όποιος έκανε λόγο για ανατροπή και πρόκριση, στην καλύτερη γι΄ αυτόν περίπτωση θα τον κοιτούσαν καχύποπτα.

Τα ποδοσφαιρικά θαύματα είναι σπάνια και σε ένα τέτοιο ελπίζει η ελληνική ομάδα. Ακόμη κι αν αποκλειστούν όμως, που είναι το πιο πιθανό σενάριο, οι διεθνείς οφείλουν να δώσουν στο κοινό τους, που θα κατηφορίσει στο Φάληρο για την τελευταία παράσταση στα προκριματικά του Μουντιάλ, ό,τι τους έλλειψε στην κροατική πρωτεύουσα: πάθος, αυταπάρνηση, δύναμη, καθαρό μυαλό και ιδέες, προσήλωση στην τακτική.

Στη διάθεση του Μίχαελ Σκίμπε βρίσκονται όλοι οι ποδοσφαιριστές, εκτός των τραυματιών Μάνταλου και Δώνη. Ο Τοροσίδης προπονήθηκε χθες κανονικά, το ίδιο και ο Σάμαρης που είχε αποχωρήσει τραυματίας την περασμένη Πέμπτη (9/11), ενώ επιστρέφει ο μεγάλος απών του αγώνα στο Ζάγκρεμπ, Μανωλάς.

Τόσο ο «Τόρο» όσο και ο κεντρικός αμυντικός της Ρόμα θα είναι στο αρχικό σχήμα του Γερμανού εκλέκτορα, ο οποίος θα προχωρήσει σε τουλάχιστον άλλη μια αλλαγή, με τη χρησιμοποίηση του Μπακασέτα. Ο Μανωλάς θα πάρει θέση στο πλευρό του Παπασταθόπουλου στο κέντρο της άμυνας, αντί του Κυριάκου Παπαδόπουλου, ενώ ο Τοροσίδης θα είναι στο δεξί άκρο και ο Τζαβέλλας αριστερά, με τον Καρνέζη κάτω από τα δοκάρια. Στο 4-3-2-1 του Σκίμπε, Ζέκα και μάλλον ο Τζιόλης θα είναι τα αμυντικά χαφ, ο Μπακασέτας θα παίξει δεξιά, ο Σταφυλίδης αριστερά και ο Φορτούνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)