Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2017

Επίθεση στη Χαριλάου Τρικούπη: Τα δύο πρόσωπα που αναζητά η ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της βαλλιστικής έρευνας, η «Επαναστατική Αυτοάμυνα» πίσω από την επίθεση στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ

Το ίδιο καλάσνικοφ – Ο ίδιος σκοπευτής
Το προφίλ των ατόμων που απαρτίζουν την «Επαναστατική Αυτοάμυνα»προσπαθούν να αναλύσουν οι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής. Σύμφωνα με τα ευρήματα της βαλλιστικής έρευνας η συγκεκριμένη οργάνωση βρίσκεται πίσω από την επίθεση εναντίον αστυνομικών έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, στην οδό Χαριλάου Τρικούπη.
«Θεωρούμε βέβαιο ότι τα μέλη της έχουν άσβεστο μίσος για τους ένστολους, πιθανόν γιατί στο παρελθόν έχουν άσχημα βιώματα. Δεν διαθέτουν ειδίκευση στα εκρηκτικά και δεν μπορούν να φτιάξουν βόμβες…», τονίζουν πηγές της ΕΛ.ΑΣ..
Τι ίδιο καλάσνικοφ – Ο ίδιος «σκοπευτής»
Το όπλο που χρησιμοποιήθηκε είναι το ίδιο που χρησιμοποιήθηκε και σε άλλες ένοπλες επιθέσεις ενώ βάσει των περιγραφών που έχουν οι αρχές για τον άνθρωπο που πυροβόλησε είναι «ψηλός, αδύνατος, 1,85 ύψος» και εκτιμούν πως είναι ο ίδιος που κρατούσε το καλάσνικοφ και στην επίθεσης της 10ης Ιανουαρίου 2017.
Οι επιθέσεις
-25-05-2014 κατά των κεντρικών γραφείων του ΠΑ.ΣΟ.Κ.,
-31-07-2016 κατά των γραφείων της Πρεσβείας του Μεξικού και
-10-01-2017 σε βάρος αστυνομικών που εκτελούσαν υπηρεσία στα κεντρικά γραφεία του ΠΑ.ΣΟ.Κ.
Σημειώνεται ότι για τις δύο πρώτες περιπτώσεις υπήρξε ανάληψη ευθύνης από την τρομοκρατική οργάνωση «ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΑΥΤΟΑΜΥΝΑ», ενώ αυτή της 10ης Ιανουαρίου 2017 παρότι πιστοποιήθηκε βαλλιστικά δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης.
Τα πρόσωπα που αναζητούν οι αρχές
Πλέον οι έρευνες των αρχών επικεντρώνονται στον «ψηλό, αδύνατο» ο οποίος με τη βοήθεια ενός ακόμη ατόμου πυροβόλησε 3 φορές το λεωφορείο των ΜΑΤ και είχε πάρει μέρος και στις προηγούμενες επιθέσεις. Δίπλα του, υπάρχουν τουλάχιστον τρία άτομα τα οποία γνωρίζουν οι αρχές αλλά δεν μπορούν να αποδείξουν την εμπλοκή τους και τα οποία αποτελούν τον επιχειρησιακό βραχίονα της συγκεκριμένης ομάδας.
Πηγή: altsantiri.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)