Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2017

Η «αδώνεια θεωρία» περί νόμιμου και ηθικού, για το #Mareva_gate

Τη φράση του Γιώργου Βουλγαράκη που έμεινε στην Ιστορία ως μνημείο προκλητικότητας, «ό,τι είναι νόμιμο είναι και ηθικό», επανέφερε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης σε μια πιο… φρέσκια εκδοχή.


Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από συνέντευξη που παραχώρησε ο Άδωνις Γεωργιάδης στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ, «Πρακτορείο 104,9 fm», σχετικά με την υπόθεση των Paradise Papers, στην οποία ενεπλάκη και το όνομα της Μαρέβας Μητσοτάκη.
«Στο μέτρο που τα χρήματα αυτά είναι προϊόν πραγματικής εργασίας και πραγματικής δράσης και όχι φυσικά βρώμικο χρήμα από εγκληματική δραστηριότητα -γιατί αυτό είναι άλλης τάξης και μεγέθους ζήτημα- ναι, το να μπορεί κάποιος να ξεφύγει από μία κυβέρνηση, που θέλει να τον υπερφορολογήσει, δεν το βρίσκω καθόλου ανήθικο», δήλωσε με παρρησία ο κ. Γεωργιάδηςστην προσπάθειά του να διαχειριστεί επικοινωνιακά την εμπλοκή της συζύγου του Κυριάκου Μητσοτάκη στα Paradise Papers.
«Αλλά, αν εμένα μου λέτε, εάν θα έλθει μία κυβέρνηση, όπως του κ. Τσίπρα, που θέλει να φορολογήσει με 75% το εισόδημα των ανθρώπων, αν αυτός που τον φορολογεί με 75% έχει το ηθικό δικαίωμα να προσπαθήσει να μην πληρώσει το 75%, λυπάμαι που θα σας το πω, ναι, έχει το ηθικό δικαίωμα να προσπαθήσει να μην πληρώσει το 75%, γιατί αν μπορεί να εισπράττουν οι κυβερνήσεις αυτούς τους υπέρογκους φόρους, στο τέλος δεν θα μείνει στο 75%, θα πάνε στο 95%», πρόσθεσε στη συνέχεια ο λαλίστατος αντιπρόεδρος της ΝΔ.
Ωστόσο, ο κ. Γεωργιάδης, στο παραπάνω ρητορικό του «τερτίπι», προφανώς «ξέχασε» να διευκρινίσει πως ούτε η φορολογία είναι στο 75% και κυρίως δεν ήταν την εποχή που η κ. Μητσοτάκη εμφανιζόταν ως μέτοχος offshore στα νησιά Κέιμαν.
Βέβαια, το γεγονός ότι ένα από τα εμπλεκόμενα πρόσωπα στην υπόθεση, είναι σύζυγος πολιτικού αρχηγού (ακόμα κι εν διαστάσει τότε)μάλλον αποτελεί «ψιλά γράμματα» για τον Άδωνη Γεωργιάδη.
Η συνέχεια της συνέντευξης του αντιπρόεδρου της ΝΔ θα μπορούσε κάλλιστα να συμπυκνωθεί στη φράση «η μπάλα στην κερκίδα», καθώς προσπάθησε με αρκετά περίτεχνο τρόπο να στρέψει τη συζήτηση σε κάτι πιο βολικό:
«Αντί να ασχολούμαστε με το πώς θα πηγαίνει ο καθένας να γλιτώσει τα λεφτά του πρέπει να μας απασχολεί κάτι άλλο καλύτερα: Πώς θα κάνουμε τη χώρα μας μία χώρα, η οποία θα έχει τέτοια φορολογία και τέτοια οικονομία, που θα συμφέρει στον άλλον να έχει τα λεφτά του στην Ελλάδα», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Με λίγα λόγια πρότεινε η Ελλάδα να γίνει ανταγωνιστική έναντι ενός… φορολογικού παραδείσου.
Φυσικά, ο κ. Γεωργιάδης φαίνεται να διέγραψε από τη μνήμη του το ότι ο Πιερ Μοσκοβισί χαρακτήρισε την υπόθεση των Paradise Papers ως «φορολογικό σκάνδαλο».
Εκτός κι αν για τον Άδωνη Γεωργιάδη ο κ. Μοσκοβισί είναι ακόμη ένας εγκάθετος του Μαξίμου…
Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για τις δηλώσεις Γεωργιάδη
«Το θράσος της Νέας Δημοκρατίας δεν έχει όριο. Προκειμένου να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, δηλαδή τις πρόσφατες αποκαλύψεις σχετικά με την εμπλοκή της συζύγου του Κυριάκου Μητσοτάκη στα Paradise Papers, o αντιπρόεδρος της ΝΔ, Αδ. Γεωργιάδης, έφτασε στο σημείο να ζητά να μετατραπεί η Ελλάδα σε χώρα-φορολογικό παράδεισο, χαρακτηρίζοντας ως ηθική την πρακτική της σύστασης τέτοιων εταιρειών!
Συγκεκριμένα, στη συνέντευξη που παραχώρησε στο “Πρακτορείο fm”, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ δεν είχε κανένα πρόβλημα να καταφύγει σε ένα ασύλληπτο κράμα ψεμάτων, προκειμένου να κουκουλώσει τις πρακτικές αυτές. Ισχυρίστηκε πως οι Έλληνες πολίτες που εμπλέκονται στις αποκαλύψεις των Paradise Papers είναι θύματα της υπερφορολόγησης της παρούσας κυβέρνησης γι’ αυτό και έχουν το ηθικό δικαίωμα να παρκάρουν τα χρήματα τους σε φορολογικούς παραδείσους!
Είναι πλέον σαφές πως η ΝΔ του Κυρ. Μητσοτάκη λειτουργεί ως ένα λόμπυ το οποίο έχει μοναδικό σκοπό την εξυπηρέτηση ακόμα και των πιο ακραίων αιτημάτων μιας περίκλειστης κάστας διαπλεκόμενων συμφερόντων, οικονομικών και πολιτικών.
Υ.Γ. Μετά από τα παραπάνω, το μόνο πράγμα που αναμένουμε είναι να καταθέσει αίτημα ο Αδ. Γεωργιάδης για μετονομασία δρόμου για τα Paradise Papers, όπως είχε ζητήσει και για τον Σταύρο Παπασταύρου για τα Panama Papers, αντίστοιχα».
Πηγή: altsantiri.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)