Δευτέρα 30 Απριλίου 2018

Πρόσκληση προς τις επιχειρήσεις


του Δήμου Αλμωπίας για διάθεση θέσεων Μαθητείας στα ΕΠΑΛ του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.


Ως μαθητεία ορίζεται το εκπαιδευτικό σύστημα στο οποίο ο μαθησιακός χρόνος εναλλάσσεται μεταξύ χώρου εργασίας και εκπαιδευτικής δομής, ενώ ο μαθητευόμενος συνδέεται με Σύμβαση Μαθητείας με τον εργοδότη, λαμβάνει αμοιβή ή επίδομα, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, και έχει ασφαλιστική κάλυψη. Ο εργοδότης αναλαμβάνει να παράσχει στον μαθητευόμενο εκπαίδευση στο χώρο εργασίας, σύμφωνα με καθορισμένο πρόγραμμα, το οποίο, σε συνδυασμό με το πρόγραμμα μάθησης στην εκπαιδευτική δομή, οδηγεί σε πιστοποίηση των γνώσεων και δεξιοτήτων που απέκτησε ο μαθητευόμενος και οδηγεί σε συγκεκριμένη ειδικότητα.
Η μαθητεία επιδοτείται από Εθνικούς και Κοινοτικούς πόρους, έτσι ώστε να καλύπτεται μέρος του μισθολογικού κόστους των μαθητευόμενων, οι μαθητευόμενοι λαμβάνουν ημερήσια αποζημίωση. Η χρηματική επιβάρυνση του εργοδότη μετά την αφαίρεση της επιδότησης ανέρχεται στο ποσό των 9,35 € ανά ημέρα μαθητείας.

Πληροφορίες για τις ειδικότητες του Μεταλυκειακού έτους – Τάξη Μαθητείας δίνονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση:
 http://www.minedu.gov.gr/texniki-ekpaideusi-2/mathiteia/anakoinoseis.

Οι προσφερόμενες θέσεις μαθητείας θα δηλωθούν και στη διαδικτυακή πύλη (portal)
www.oaed.gr , όπου θα ανοίξει για το σχολικό έτος 2018-19 η ειδική εφαρμογή για τη Μαθητεία. Η ηλεκτρονική καταχώρηση θα ξεκινήσει στις 15/5/2018 στην παραπάνω διαδικτυακή πύλη όπου θα υπάρχει αναρτημένος «Οδηγός για την υποβολή θέσεων Μαθητείας» ενώ συγχρόνως θα λειτουργήσει helpdesk στο 11320 μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας υποβολής προσφερόμενων θέσεων μαθητείας σχολικού έτους 2018-19.

Σας καλούμε λοιπόν να στηρίξετε το θεσμό επενδύοντας στην Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση των νέων, προσφέροντας θέσεις Μαθητείας για το σχολικό έτος 2018-2019

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΟΥ 1ο ΕΠΑΛ ΑΡΙΔΑΙΑΣ              Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓ. ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΡΙΔΑΙΑΣ

                ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΣΤΡΑΝΙΔΗΣ                                                 ΣΤΕΛΙΟΣ   ΟΡΛΗΣ

3 σχόλια:

  1. απο τα χριστουγεννα και μετα δεν γινονται μαθηματα ολο κατι τυχαινει,τελευταια βεβαια σχολανε και πολυ νωριτερα.μια χαρα ολα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΑΠΟΙΟΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕς ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΟΣ ΚΑΙΡΟΥ!
    Α ΡΕ ΝΟΥΔΟΥΛΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΩΛΟΧΑΝΕΙΟ ΕΛΛΑΔΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)