Δευτέρα 30 Απριλίου 2018

Στο Ν.Πέλλας ο Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Π. Ρήγας



Στο πλαίσιο των επαφών του με στελέχη του Κόμματος στη Β. Ελλάδα επισκέφθηκε το Ν. Πέλλας,  την Τετάρτη 25/4 και την Πέμπτη 26/4/2018 ο Γραμματέας του Κόμματος Π. Ρήγας
, αποδεχόμενος την πρόσκληση του Συντονιστή της ΝΕ Πέλλας , Π. Γάγκλιου σε συνάντησή τους στη Θεσσαλονίκη , κατά τη διάρκεια του Περιφερειακού Αναπτυξιακού Συνεδρίου της Κεντρικής Μακεδονίας.
Ο Γραμματέας του κόμματος είχε  συνεργασία με τα στελέχη του Κόμματος του νομού ,συμμετείχε στις συνεδριάσεις των ΟΜ στα Γιαννιτσά και στην Έδεσσα και έδωσε συνέντευξη Τύπου σε δημοσιογράφους των τοπικών μέσων Ενημέρωσης.
Στις προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει η χώρας μας, στα μεγάλα εθνικά θέματα,  στην οικονομική κατάσταση αλλά και στην έξοδο από τα μνημόνια αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ σ. Πάνος Ρήγας, κατά τη διάρκεια της Συν. Τύπου που παραχώρησε στα γραφεία της Νομαρχιακής Επιτροπής του Κόμματος στην  Έδεσσα.
Ο σ. Π. Ρήγας αναφέρθηκε στις μεγάλες προσπάθειες που καταβάλει η Κυβέρνηση  στον τομέα της οικονομίας τονίζοντας  ότι << βρισκόμαστε στην τελευταία  φάση ολοκλήρωσης της  μεγάλης κρίσης και προετοιμάζουμε την  έξοδο από τα μνημόνια και την  επιτροπεία.
Η έξοδος θα είναι καθαρή,   πράγμα που σημαίνει ότι   η χώρα θα εξυπηρετεί τις ανάγκες της  με το απόθεμα της. Η επόμενη μέρα θα βασίζεται στην αναπτυξιακή στρατηγική που θα εκπονήσουμε, ένα στρατηγικό σχέδιο  για το που θα πάει την επόμενη περίοδο η ανάπτυξη και με τι στόχους συγκεκριμένους».
Κατά  τον Γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ οι πυλώνες πάνω στους οποίους θα στηριχθεί η αναπτυξιακή στρατηγική  θα είναι τρείς.1. Η εργασία, με διαρκή απομείωση  της ανεργίας, στοχεύοντας σε ποσοστό μικρότερο του 17%  (ήδη μειώθηκε σημαντικά από 26% που κληροδότησε η προηγούμενη  Κυβέρνηση , ενώ  είχε παραλάβει ανεργία σε ποσοστό  11%) και με τη συμβολή στην ανάπτυξη της  αύξησης του κατώτατου μισθού.2. η ανάπτυξη και ο εκσυγχρονισμός της δημόσιας και ιδιωτικής οικονομίας, και 3.  η έμφαση στον πλουραλισμό της παραγωγής με προσανατολισμό στην κοινωνική οικονομία ,ώστε να επιτευχθεί δίκαιη και βιώσιμη ανάπτυξη,  με ισότιμη συμμετοχή  όλης της κοινωνίας στα οφέλη που θα αποφέρει η ανάπτυξη όπως τη σχεδιάζει και την υλοποιεί η Κυβέρνηση.
Όσον αφορά στα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής τόνισε ότι το Μακεδονικό  επιβάλλεται να επιλυθεί  ,προκειμένου να υπάρξει οικονομική συνεργασία  με τη FYROM αλλά   και διευκόλυνση και διεύρυνση  των οικονομικών συνεργασιών σε όλη τη Βαλκανική και την Ευρώπη ,  γενικότερα . Όσον αφορά στα Ελληνοτουρκικά  αναφέρθηκε στις προσεκτικές κινήσεις της Κυβέρνησης και στην επιτυχία της να συσχετισθούν   τα ελληνικά  ζητήματα με  αυτά της Ευρώπης. Ξεκαθάρισε απολύτως, προς πάσα κατεύθυνση ότι <<η εξωτερική πολιτική μας ήταν και είναι βαθύτατα εθνική!>>
Τη συνέντευξη συντόνισε το μέλος της ΝΕ ,υπεύθυνη του γραφείου Τύπου της ΝΕ, Σεμερτζίδου Άννα , παρόντος του  Συντονιστή της ΝΕ, Π. Γάγκλιου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)