Τρίτη 26 Ιουνίου 2018

Ο Γιάννης Σηφάκης σε μεταποιητικές βιομηχανίες και διαλογητήρια – συσκευαστήρια φρούτων στην Πέλλα την Δευτέρα 25/06/18


Ο Γιάννης Σηφάκης συνομίλησε με τους επιχειρηματίες καθώς και με εργαζόμενους για την κατάσταση που διαμορφώνεται την φετινή σαιζόν στην παραγωγή, στην διάθεση των προϊόντων, σε θέματα εργασίας, θέματα χρηματοδότησης, σε θέματα άμεσων και μελλοντικών επενδύσεων τους καθώς και προστασίας του περιβάλλοντος. 

Βασικά προβλήματα των επιχειρήσεων η δυσκολία στην εξασφάλιση ρευστότητας από τις Τράπεζες, η δυσκολία στην εξεύρεση εργατικού δυναμικού, η ανάγκη μείωσης της φορολογίας, ο αθέμιτος ανταγωνισμός που δημιουργείται με την μαύρη διακίνηση προϊόντων και η ανάγκη ενίσχυσης εμπορικών συμπράξεων.
Ο Γιάννης Σηφάκης ανέπτυξε την θέση του ότι είναι απόλυτη ανάγκη ο αγρότης να οργανωθεί και να διακινεί οργανωμένα τα προϊόντα του κάτι που και την θέση του θα ενισχύσει αλλά θα βοηθηθεί και όλη την αλυσίδα ( και οι επιχειρήσεις) στην καλύτερη διακίνηση των προϊόντων και στην βελτίωση της ποιότητας τους.
Ακόμη από τον βουλευτή ετέθη το θέμα της ενίσχυσης της τιμής παραγωγού για να μπορέσει ο αγρότης και να παράγει ποιοτικό προϊόν ( με σωστή λίπανση και ψεκασμούς) αλλά και να έχει και καλύτερη ψυχολογία για δουλειά στο χωράφι από την στιγμή που θα μπορεί να ζήσει την οικογένεια του, να πληρώσει τις υποχρεώσεις του και να έχει και ένα λογικό πλεόνασμα.
Στα ροδάκινα φαίνεται ότι η φετινή χρονιά είναι καλύτερη από την περσινή αλλά και πάλι η διακίνηση από τους αγρότες μεγάλων ποσοτήτων χύμα προϊόντων χωρίς τυποποίηση και συσκευασία έχει σημαντικότατη επίπτωση στην τσέπη τους.
Ο βουλευτής ανέφερε ακόμη τα μεγάλα προβλήματα που παρουσιάστηκαν φέτος στην διακίνηση του κερασιού και κυρίως στις πολύ χαμηλές τιμές παραγωγού που καθήλωσαν το εισόδημα των κερασοπαραγωγών. Επέμεινε στην άποψη του ότι δεν μπορεί να κερδίζουν μόνο κάποιοι κρίκοι της αλυσίδας και οι παραγωγοί να φυτοζωούν γιατί με αυτόν τον τρόπο θα οδηγηθεί μαθηματικά η κατάσταση όλων σε αδιέξοδα.
Στους εργαζόμενους ο βουλευτής ανέφερε την πρόθεση της κυβέρνησης ( που περιέχεται και στο εγκεκριμένο αναπτυξιακό σχέδιο) για αύξηση του κατώτερου μισθού καθώς και επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων. Ακόμη τους ενημέρωσε για την απόφαση που ήδη εφαρμόζεται να μην χάνεται η κάρτα ανεργίας από άνεργο αν πραγματοποιήσει μέχρι 70 μεροκάματα ως εποχιακός εργάτης. Μετά την ολοκλήρωση της εποχιακής εργασίας του ξαναπαίρνει την κάρτα με συνέχιση του χρόνου της ανεργίας όπως τον άφησε πριν την εποχιακή πρόσληψη.
Όσον αφορά την δυσκολία εξεύρεσης προσωπικού στα εργοστάσια είναι ένα σύνθετο θέμα που απαιτεί διαβούλευση και αποφάσεις με συμμετοχή όλων.
Ο βουλευτής παρότρυνε τις επιχειρήσεις να εκμεταλλευτούν τον αναπτυξιακό νόμο και το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης για να επεκταθούν κτιριακά και μηχανολογικά δημιουργώντας νέες γραμμές παραγωγής καθώς και ψυκτικούς και αποθηκευτικούς χώρους.
Ο Γιάννης Σηφάκης θα συνεχίσει τακτικές επισκέψεις σε μεταποιητικές μονάδες προσπαθώντας να προστατεύσει τα συμφέροντα των αγροτών αλλά και να βοηθήσει στην επίλυση προβλημάτων της μεταποίησης.

1 σχόλιο:

  1. Για ποια μεταποίηση φρούτων μιλάς βρε Γιάννη; Εδώ έχετε μεταποιήσει: Την τρόικα σε θεσμούς, τα μνημόνια ( αυτά που θα τα σχίζατε ντε ) σε προγράμματα διάσωσης, τις περικοπές σε μισθούς και συντάξεις σε αναπροσαρμογές, τους άνεργους σε οικονομικά ανενεργούς κλπ. κλπ. κλπ. Για να μην πούμε για την ...μεταποίηση που κάνατε στην ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ μας!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)