Τετάρτη 20 Ιουνίου 2018

«Διάλογο με φασίστες δεν θα κάνουμε»...


«Δεν κάνουμε διάλογο ούτε με φασίστες, ούτε με τους χιτλερικούς. Ορισμένοι από αυτούς ήταν σήμερα στα Γιαννιτσά». Αυτό δήλωσε ο υπ. Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, για τις αποδοκιμασίες που δέχθηκε σήμερα από...
πολίτες στα Γιαννιτσά που τον αποκάλεσαν «προδότη», μετά την συμφωνία με τα Σκόπια.

Μάλιστα πρόσθεσε ότι «είχαν έλθει εκεί για να εκφράσουν με αυτόν τον τραμπούκικο τρόπο που ξέρουν την αντίθεσή τους. Λίγοι ήταν, λίγοι θα μείνουν και θα ελαχιστοποιούνται, διότι η συμμορία της Χρυσής Αυγής, έχει καταλάβει ο κόσμος και τι είναι και τι επιδιώκει».

Σε σχέση με το ίδιο περιστατικό, ο κ. Κοντονής σημείωσε πως πληροφορήθηκε ότι σε μία άλλη ομάδα, «πάλι 10-15 ατόμων, υπήρξαν στελέχη της Νέας Δημοκρατίας», κάτι που απέδωσε στη «μεγάλη ταραχή» όπως είπε, που «βρίσκεται το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης».

Σε ο,τι αφορά τη συμφωνία Αθήνας-Σκοπίων, δήλωσε: «Ήταν μία συμφωνία απολύτως θετική για τη χώρα. Διασφαλίζονται τα εθνικά δίκαια και κλείνουν πληγές ετών, οι οποίες θα μπορούσαν να πυροδοτήσουν σοβαρά προβλήματα στο μέλλον».

«Πλέον η βόρεια γειτονική χώρα συνομολογεί ότι δεν έχει καμία σχέση με την ιστορία της αρχαίας Ελλάδας και δη της Μακεδονικής δυναστείας», ενώ αναφέρθηκε και σε δύο ζητήματα, την εθνότητα και τη γλώσσα, για τα οποία, όπως τόνισε, «υπάρχει τεράστια παραπληροφόρηση».

Για το θέμα της εθνότητας, για το οποίο, όπως σημείωσε ο υπουργός, «η αντιπολίτευση σε πολλούς τόνους κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι το εκχώρησε στη γειτονική χώρα», εξήγησε πως «στη συμφωνία δεν αναφέρεται ούτε μία φορά», αντίθετα, «αναφέρεται η ιθαγένεια, στην οποία προσετέθη και θα αναφέρεται στα διαβατήρια των βόρειων γειτόνων μας η ένδειξη πολίτης της Βόρειας Μακεδονίας , δίπλα στο μακεδονική ιθαγένεια, επομένως κι εδώ είχαμε μία βελτίωση από την υφιστάμενη κατάσταση». Σε ό,τι αφορά στο θέμα της γλώσσας, είπε:

«Στο, δε, θέμα της γλώσσας, το οποίο είχε λυθεί, είτε γιατί δεν μπορούσε να γίνει αλλιώς -και μπορώ να το καταλάβω και να το συμμεριστώ- είτε γιατί γίνανε λάθη από το 1977 στο πλαίσιο του ΟΗΕ, στη συμφωνία διαλαμβάνεται ότι η γλώσσα αυτή είναι σλαβική».

Ο κ. Κοντονής σημείωσε πως όλοι πλέον αντιλαμβάνονται ότι με τη συμφωνία «κλείνει μία πληγή και ατενίζουμε το μέλλον με αισιοδοξία» και σημείωσε πως «ιδίως γι' αυτούς που μας λέγανε ότι "μένουμε Ευρώπη" είναι ιδιαίτερο πρόβλημα το να μην ακούνε και να μην αντιλαμβάνονται όλη αυτή την επιχειρηματολογία και τους επαίνους που δέχεται η ελληνική κυβέρνηση και από το εξωτερικό και από το εσωτερικό».

Για την ανοικοδόμηση νέου δικαστικού μεγάρου στα Γιαννιτσά, είπε ότι «προκαλεί μεγάλη ταραχή στην τοπική Νέα Δημοκρατία» και πρόσθεσε: «Τους καταλαβαίνω τους ανθρώπους, έχουν τα προβλήματά τους, θα τα πολλαπλασιάσει η κυβέρνηση γιατί θα λάβει όλα εκείνα τα μέτρα υπέρ του λαού του νομού και των δύο πόλεων, της Έδεσσας και των Γιαννιτσών και να ξέρουν ότι ο φαύλος κύκλος και ο κατήφορος του εθνικισμού δεν βοήθησε ποτέ κανέναν».

Τέλος, ο κ. Κοντονής χαρακτήρισε, ανεύθυνη τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο ονοματολογικό, καθώς, όπως είπε, «είχε διεκδικήσει όταν ήταν στη θέση της διαπραγμάτευσης πολύ λιγότερα από αυτά που πέτυχε η κυβέρνηση»...

ΑΠΕ-ΜΠΕ

6 σχόλια:

  1. ΟΠΟΙΟΣ ΔΙΑΦΩΝΕΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΦΑΣΙΣΤΑΣ!!!!
    ΠΩς ΤΟ ΕΙΠΕ ΑΥΤΟ Ο ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ (ΜΙΚΗΣ) ΑΡΙΣΤΕΡΟΣΤΡΟΦΟ ΦΑΣΙΣΜΟ!!!!!!
    ΚΑΙ ΠΩΣ ΤΟΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΕ; ΤΟΝ ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΦΑΣΙΣΜΟ!!!!!!!!!
    κε κοντονή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γραβάτα
    Γιάννης Κ. Πρετεντέρης ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 19/06/2018 08:00
    Εχω τη βάσιμη υποψία ότι θα παραμείνουν απατεωνίσκοι μέχρι τέλους.
    Παράδειγμα. Το επίσημο αγγλικό κείμενο της συμφωνίας με τα Σκόπια (διότι το ελληνικό είναι απλώς μετάφραση για ευκολία…) μιλάει για μακεδονική nationality.
    Ως γνωστόν, nationality είναι η εθνικότητα - σε όλες τις πιθανές μεταφράσεις των αγγλικών…
    Παρά ταύτα, ο Κοτζιάς το μετέφρασε στο ελληνικό κείμενο (που δεν είναι επίσημο) ως «ιθαγένεια». Και επιχειρηματολογούσε στη Βουλή ότι «εμείς δεν συμφωνήσαμε για εθνικότητα αλλά για ιθαγένεια».
    Νομίζω ότι το παράδειγμα τα λέει όλα.
    Ακόμη και στις δικές τους φανατικές εφημερίδες οι δικοί τους άνθρωποι έγραφαν χθες ότι η Ελλάδα έδωσε τη γλώσσα και την εθνότητα επειδή διαφορετικά «κάθε συμφωνία θα ήταν αδύνατη» (Σ. Βαλντέν, «Εφημερίδα των Συντακτών»).
    Εχει μια λογική. Γιατί χρειάζονται λοιπόν τα φτηνά ψέματα;
    Από εκεί και πέρα κατηγορούν την αντιπολίτευση ότι «έρχονται (…) να διχάσουν τους Ελληνες» («Αυγή», 17/6).
    Πράγμα που υπονοεί ότι εκτός από ζήτημα νοημοσύνης έχουμε και πρόβλημα αριθμητικής.
    Υπέρ της συμφωνίας είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, δυο τρεις από το Ποτάμι μαζί με τη ΔΗΜΑΡ και βαριά ένα 20% του κόσμου.
    Κατά της συμφωνίας έχουμε όλα τα κόμματα της Βουλής (πλην των προαναφερθέντων) και (ανάλογα με τη μέτρηση) το 68-78% του κόσμου.
    Οι συσχετισμοί προφανώς δεν λένε τίποτα για την ορθότητα μιας θέσης. Μπορεί οι λίγοι να έχουν δίκιο.
    Πού ξανακούστηκε όμως οι πολύ λίγοι να κατηγορούν τους πάρα πολλούς ότι διχάζουν; Ή να μέμφονται τα 4/5 της κοινωνίας ότι είναι εθνικιστές, ακροδεξιοί, πατριδοκάπηλοι, όμηροι ακροδεξιών (ο Μητσοτάκης!) ή τυχοδιωκτών (η Φώφη!);
    Δεν έχουν αίσθηση του μέτρου και των μεγεθών;
    Ψυχραιμία, λοιπόν. Αλλά και ειλικρίνεια.
    Διότι η ωμή αλήθεια είναι ότι οι περισσότεροι που υποστηρίζουν σήμερα τη συμφωνία ξεκινούν από την ανομολόγητη πεποίθηση ότι κακώς υπήρχε θέμα.
    Οτι αυτό δημιουργήθηκε αναίτια από τον Σαμαρά, τον Καραμανλή ή τον καπετάν Ανδρέα Ζέππο. Οτι οι απαιτήσεις μας ήταν παράλογες. Οτι τα Σκόπια είχαν το δίκιο με το μέρος τους αλλά αδικήθηκαν από τους δικούς μας εθνικιστές. Και «να κλείσει να τελειώνουμε διότι κάνει ζημιά στη χώρα».
    Κακά τα ψέματα, αυτά είναι τα σημεία εκκίνησής τους. «Τα σιωπηλά μοντέλα» - για να θυμηθώ τον καθηγητή μου, τον Σαούλ Φριντλάντερ…
    Και προσωπικά δεν έχω καμία αντίρρηση να τα κουβεντιάσω - αλλού να συμφωνήσουμε κι αλλού να διαφωνήσουμε. Αλλά εξωτερική πολιτική δεν κάνεις ούτε με ενοχές ούτε με τις παραδοχές του αντιπάλου σου.
    Διότι τότε οδηγείσαι σε έναν κακό συμβιβασμό.
    Και το πολύ πολύ κερδίζεις μια …γραβάτα!..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ντροπή τέτοια ηλίθια παραπληροφόρηση, ψευταρά "ανώνυμε" νομίζεις απευθύνεσαι σε μαμελούκους και χαζούς, υποτιμάς τους πολίτες, γράψε το ονοματάκι σου για να δούμε αν αντέχεις τις συνέπειες από τις πούστικες πονηριές που γράφεις... ή άλλως επισύναψε το Αγγλικό κείμενο, αλήτη...

      Διαγραφή
  3. ΕΧΕΤΕ ΔΙΚΙΟ ΚΥΡΙΕ ΚΟΝΤΟΝΗ,
    ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΖΗΤΑΜΕ ΜΕ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΨΕΥΤΕΣ, ΜΕ ΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ, ΟΤΙ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΨΕΥΤΕΣ ΕΙΣΤΕ ΕΣΕΙΣ ΚΥΡΙΟΙ ΚΑΙ ΚΥΡΙΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΕΛ, ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥΣ ΩΣ ΝΟΜΟΥΣ ΟΙ ΛΙΓΟΙ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΛΟΥΣ, ΕΙΣΤΕ ΛΙΓΟΙ & ΨΕΥΤΕΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΛΙΓΟΙ & ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΝΑΣΤΗΜΑ ΩΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ, ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΥΠΑΡΞΗ ΠΙΟ ΦΘΗΝΗ ΑΠΟ ΕΝΟΣ ΖΩΟΥ, ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ ΤΙΣ ΗΘΙΚΕΣ ΑΞΙΕΣ (ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ, ΦΥΛΛΟ, ΠΑΤΡΙΔΑ, ΘΡΗΣΚΕΙΑ) ΠΙΟ ΧΑΜΗΛΑ ΚΑΙ ΑΝΑΔΕΙΞΑΤΕ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ GAY PARIDE ΤΟΥ "ΠΕΙΡΑΓΜΕΝΟΥ" ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΙΟ ΙΣΧΥΡΗ, ΙΣΟΠΕΔΩΣΑΤΕ ΤΙΣ ΑΞΙΕΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΑΣ ΓΙΑ ΧΑΡΗ ΤΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ ΣΑΣ (ΝΑΤΟ, ΕΕ ΚΛΠ).
    ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΝΑ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΜΕ ΜΕ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΠΟΝΗΡΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ, ΤΟΥΣ ΨΕΥΤΕΣ ΠΟΥ ΠΩΛΟΥΝ ΤΟ ΜΕΛΟΝ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΛΑΟΥ? ΕΧΕΤΕ ΚΑΝΕΙ ΤΗ ΛΑΣΠΟΛΟΓΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΣΑΝ ΤΟΝ ΜΕΝΤΩΡΑ ΣΑΣ ΤΟΝ ΛΕΝΙΝ, ΑΙΔΩΣ ΑΧΡΕΙΟΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν εχουν μεντορα τον Λενιν. Τον Σταλιν εχουν.

      Διαγραφή
  4. Αυτοί που καίνε την Αθήνα το ειναι.Τα καλά παιδιά σας.Εκει δεν είναι φασίστες

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)