Τετάρτη 20 Ιουνίου 2018

Οι εθνικισμοί και η πατριδοκαπηλεία θα ηττηθoύν και από τις δύο πλευρές των συνόρων













Άρθρο του Γιάννη Σηφάκη , βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Πέλλας



Οι απειλές και οι αθλιότητες της ΝΔ αγκαλιά με τους Χρυσαυγίτες δεν θα φοβίσουν κανέναν και θα εκθέτουν τους εμπνευστές τους
Τις τελευταίες μέρες μετά την υπογραφή στις Πρέσπες της ιστορικής συμφωνίας Τσίπρα – Ζάεφ, μιας συμφωνίας θεμέλιο για την σταθερότητα, την ασφάλεια, την συν-ανάπτυξη και την ευημερία στα Βαλκάνια και αμοιβαία επωφελούς για τους δύο λαούς, μιας συμφωνίας που μας επιστρέφει το όνομα, την ιστορία και τον πολιτισμό μας , στελέχη της ΝΔ και Χρυσαυγίτες έχουν αποδοθεί σε ακραίες, προκλητικές και θρασύδειλες ενέργειες απειλών σε βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τόσο σε δημόσιους χώρους όσο και μέσω των social media.
Η ΝΔ, καθοδηγούμενη από την ακροδεξιά της πτέρυγα, αναλαμβάνει ιστορικές ευθύνες για την πρακτική σύμπλευση της με την νεοναζιστική  Χ.Α. σε τραμπουκισμούς και αθλιότητες που προφανώς όχι μόνο δεν πρόκειται να φοβίσουν κανέναν αλλά είναι βέβαιο ότι την εκθέτουν και την απομακρύνουν ακόμη και από νηφάλιους ανθρώπους του συντηρητικού χώρου.
Είναι τέτοιος ο πανικός τους που η χώρα αλλάζει ρότα με την έξοδο μετά από δύο μήνες από την σκληρή επιτροπεία, με την βελτίωση όλων των δεικτών, με την ουσιαστική μείωση της ανεργίας, με τις ενδείξεις ότι η χώρα θα βγει με ασφάλεια στις αγορές, καταφέρνει και λύνει εθνικά θέματα που εκκρεμούσαν πολλές δεκαετίες που έχουν χάσει κάθε ψυχραιμία και μέτρο.
Κάθε σώφρων πολίτης όχι μόνον της Πέλλας αλλά και όλης της Μακεδονίας  και της χώρας καταλαβαίνει ότι η χώρα με την υπογραφείσα συμφωνία παίρνει πίσω την ιστορία και τον πολιτισμό της, βάζει τις βάσεις για να κατακτήσει ηγεμονική θέση στα Βαλκάνια, επιδιώκει την μείωση της επιρροής στην γείτονα χώρα της Τουρκίας, αντιμετωπίζει τον κίνδυνο επέκτασης των μεγάλων εθνικισμών Αλβανίας και Βουλγαρίας ακριβώς από πάνω μας συμβάλλοντας στην σταθεροποίηση των βόρειων γειτόνων μας κατακτώντας σχέσεις φιλίας και συνεργασίας και συν-ανάπτυξης μαζί τους.
Όταν πριν δύο μήνες ήμουν στην Ολλανδία, που σπουδάζει ο γιός μου, με ρώτησε κάποιος από πού είσαι; Από την Ελλάδα απαντώ, από την Μακεδονία. Με κοίταξε απορημένος. Από την Ελλάδα ή από την Μακεδονία με ρώτησε.
Ακριβώς αυτό λύνουμε τώρα και η συμφωνία Τσίπρα – Ζάεφ καταφέρνει να αντιμετωπίσει αυτό το πρόβλημα με σεβασμό στην ιστορία, στην αξιοπρέπεια των δύο λαών και απολύτως επωφελώς για την χώρα μας. Οδηγεί την λύση ενός προβλήματος που δημιούργησε η ΝΔ με την ανικανότητα της να το επιλύσει  το 1991 όταν μετά την διάλυση της ενιαίας Γιουγκοσλαβίας εδόθησαν τα ονόματα στα νέα κράτη που δημιουργήθηκαν.
Η γειτονική μας χώρα, όπως και οι άλλες χώρες της Βαλκανικής είναι εν δυνάμει αγορές για το αγροτικό, το τουριστικό, το πολιτιστικό μας προϊόν, για την μεταφορά τεχνογνωσίας και για τις επιχειρήσεις από την χώρα μας και κυρίως από τις περιοχές μας στη Μακεδονία.
Η συμφωνία, πέραν της επιστροφής της ιστορίας και του πολιτισμού της Αρχαίας Ελληνικής Μακεδονίας,  μας βοηθά να αξιοποιήσουμε όλες αυτές τις δυνατότητες.
Κανένας εθνικιστής και πατριδοκάπηλος, κανένας φασίστας και κανένα μέλος της ΝΔ που ονειρεύεται πρόσκαιρα κομματικά οφέλη ( μη έχοντας την επίγνωση ότι με τον τρόπο αυτό ρίχνει νερό στον μύλο άλλων) δεν πρόκειται να αποτρέψει τις εξελίξεις προς όφελος της χώρας, της ειρήνης, της συνεργασίας των λαών, της οικονομικής ανάπτυξης της Μακεδονίας. Και μη νομίζουν ότι θα εξακολουθούν για πολύ ακόμη να παρασύρουν πολίτες ευαίσθητους για την Μακεδονία μας ψαρεύοντας στα θολά νερά της άγνοιας και της έλλειψης ενημέρωσης.
Όλοι αυτοί που δεν θέλουν να λυθούν ποτέ τα Εθνικά μας θέματα γιατί ακριβώς στην διατήρηση τους βασίζουν την ύπαρξη τους, στηρίζουν τον εαυτό τους, τα κόμματα τους, τις διάφορες οργανώσεις τους που προπαγανδίζουν την διαιώνιση της έχθρας, του εθνικισμού και της πατριδοκαπηλίας τώρα χάνουν το έδαφος κάτω από τα πόδια τους και σε λίγο θα μείνουν «άνεργοι».






1 σχόλιο:

  1. Η διαστροφή σας χτύπησε κόκκινο, γάμος ομοφιλλοφύλων κι αυτός.....
    δεν θα περάσει ούτε η διαστροφή σας , ούτε η προδοσία σας....

    Πιστεύουμε και κ. Σιαμάνδης να βάλει τα σχόλια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)