Τρίτη 28 Αυγούστου 2018

Συντριβή εκπαιδευτικού πολεμικού αεροπλάνου - Νεκρός ο ένας πιλότος

Ανανέωση
Νέα τραγωδία «χτύπησε» την Πολεμική Αεροπορία. Εκπαιδευτικό αεροπλάνο, τύπου Τ-2, κατέπεσε λίγο πριν τις 9 το πρωί έξω από την Τρίπολη. Ο ένας πιλότος χρησιμοποίησε το εκτινασσόμενο κάθισμα, ειδοποίησε από το έδαφος και τον βρήκαν πολύ γρήγορα, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο 251 ΓΝΑ, ενώ ο συνάδελφός του βρέθηκε εντός του αεροσκάφους.

Νεκρός, σύμφωνα με την ανακοίνωση του  Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, είναι ο Επισμηναγός (Ι) Νικόλαος Βασιλείου. 'Ηταν 39 ετών και πατέρας δύο παιδιών.
Αναλυτικότερα, στις 8:50 το πρωί της Τρίτης, το στίγμα του εκπαιδευτικού αεροσκάφους Τ2 της Πολεμικής Αεροπορίας, αμέσως μετά την απογείωσή του για πτήση αξιολόγησης από την Καλαμάτα και την 120 Πτέρυγα Εκπαίδευσης Αέρος, χάθηκε στην ευρύτερη περιοχή της Βλαχοκερασιάς μεταξύ Σπάρτης και Τρίπολης. Οι δύο χειριστές ήταν έμπειροι επισμηναγοί με αρκετές ώρες πτήσης σε αυτόν τον τύπο αεροσκάφους.  
Αμέσως ξεκίνησε μια μεγάλης κλίμακας επιχείρηση έρευνας και διάσωσης στην οποία μετείχαν και εανέρια μέσα. Δυστυχώς, ο δεύτερος πιλότος εντοπίστηκε νεκρός.
Η ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας
Την Τρίτη 28 Αυγούστου 2018 και ώρα 08:50 , στο πλαίσιο εκπαίδευσης εκπαιδευτή πτήσεων με αεροσκάφος Τ-2E Buckeye, σε ειδική άσκηση (περιδίνηση), πραγματοποιήθηκε εγκατάλειψη 7 ναυτικά μίλια βόρεια της Σπάρτης, με αποτέλεσμα ο μεν συγκυβερνήτης του αεροσκάφους να διασωθεί κάνοντας χρήση αλεξιπτώτου, ενώ ο κυβερνήτης, Επισμηναγός (Ι) Νικόλαος Βασιλείου, εντοπίσθηκε νεκρός στην περιοχή πτώσης του αεροσκάφους.
Οι δύο (2) Ιπτάμενοι ήταν μεγάλης πτητικής εμπειρίας με γενικό σύνολο περίπου 2.500  ωρών.
Το Γενικό Επιτελείο Αεροπορία έχει ορίσει επιτροπή εμπειρογνωμόνων με σκοπό τη διερεύνηση του ατυχήματος.




Πηγή: tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)