Τρίτη 28 Αυγούστου 2018

Αυτοί τα λένε αυτοί τα ακούνε Δεν ιδρώνει τα αυτί κανενός στον Δήμο Αλμωπίας



















Στων κουφών τη πόρτα  έπεσαν ξανά τα ερωτήματα δημοτικών συμβούλων  αλλά και προέδρων τοπικών κοινοτήτων , στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Ο Δήμαρχος δεν είχε κουράγιο για τίποτα. Ενώ άλλες φορές ρητόρευε για πολύ ώρα, τη Δευτέρα  μίλησε για λίγα λεπτά.

Ο πρώην δήμαρχος Δ. Πασόης  ρώτησε για το έργο επεξεργασίας λυμάτων στην Αριδαία, για την αργοπορία αποκατάστασης των φθορών στο οδόστρωμα λόγω του έργου του αποχετευτικού, αλλά και γενικότερα για τις λακκούβες που υπάρχουν στο οδικό δίκτυο. Από την απάντηση προκύπτει ότι ο βιολογικός καθαρισμός βρίσκεται ακόμα στο σταδιο της έκθεσης ιδεών.

Υπενθύμισε την μεγάλη και επικίνδυνη λακκούβα στην είσοδο της Πιπεριάς  στον δρόμο  Αριδαίας-Λουτρών.Αναρωτήθηκε πότε θα πραγματοποιηθεί επιτέλους η περιβόητη συνεδρίαση για θέματα που αφορούν τη ΔΕΥΑ και που υποσχέθηκε ο Πρόεδρός της, εδώ και αρκετό καιρό.
Ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑ φλυαρώντας ως συνήθως δεν απάντησε, προβάλλοντας αστείες δικαιολογίες. Για τη ενημέρωση για την ΔΕΥΑ ανακάλυψε κατόπιν εορτής ότι είναι δύσκολο να γίνει . 
Τέλος  ο Δ, Πασόης διόρθωσε τον δήμαρχο που έκανε λόγο και πάλι για ανάγκη αλλαγών στο καταστατικό των Λουτρών για να μπορεί να χρησιμοποιεί πιο εύκολα τα κέρδη, ότι για το μέρισμα αποφασίζουν οι μέτοχοι , όπως προβλέπεται.



Ο Δημήτρης  Ασβεστόπουλος αναφέρθηκε  ξανά στις  επώνυμες και έγγραφες καταγγελίες του Γιάννη Πασχαλίδη, ζητώντας ενημέρωση και απαντήσεις, ενώ έθεσε και πάλι το θέμα της αποκατάστασης του χώρο ΔΑΣΑΚΙ . Ζήτησε ακόμα να μάθει αν έχει προκύψει πρόβλημα  με το  κτήριο που θα στεγάσει το Μουσείο στο σχολείο στη Χρυσή. Ο Δήμαρχος απάντησε ότι όλα γίνονται σωστά και νόμιμα , ρίχνοντας όμως το μπαλάκι στις υπηρεσίες  και τον επίτροπο που θα κινήσουν τις διαδικασίες για την πληρωμή των καταγγελόμενων έργων .





ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ

Ο πρόεδρος της Αριδαίας Μπούλης Ταρασίδης , ζήτησε να γίνει άμεσα η αποκατάσταση στους δρόμους που έγινε το αποχετευτικό και χρονοτριβούν. Ακόμα ζήτησε να καθαριστούν όλα τα φρεάτια και όχι μερικά μόνο για το Θεαθήναι









Ο Πρόεδρος της Δωροθέας Κρυστάλλης Καμαριέρης κατήγγειλε για μια ακόμα φορά  στο πρόβλημα που υπάρχει με τα πεταμένα σκουπίδια στο ποτάμι (πορόι) του χωριού του  και τα μπάζα που ρίχνονται εκεί.











Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΩΣΑΝΔΡΑΣ           Νίκος Μήντσης αναφέρθηκε  στην ακαταλληλότητα του Νηπιαγωγείου του χωριού του, για τις λακκούβες που υπάρχουν. Κατηγόρησε για μια ακόμα φορά τον Δήμαρχο ότι δεν επισκέφθηκε το χωριό  να ασχοληθεί με τα προβλήματα , παρά μόνο σε πανηγύρια. Ζήτησε να μην  διατεθεί κανένα κονδύλι για το συντριβάνι του χωριού , διότι λειτουργεί και έγινε εθελοντικά από κάτοικο του χωριού.







 
 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΛΥΚΟΣΤΟΜΟΥ Γιάννης Ουρτζάνης  επισήμανε για μια ακόμα φορά : τα προβλήματα που έχει ο δρόμος  Λυκοστόμου –Σωσάνδρας (χόρτα κλπ βλάστηση, λακκούβες κλπ), αλλά και στην  κακή κατάσταση στην οποία βρίσκεται από άποψη  καθαριότητας το Νηπιαγωγείο του χωριού του.Επίσης επισήμανε την συνεχή διαροή νερού σε παιδική χαρά του χωριού.








Τέλος είναι χαρακτηριστική η φράση που είπε  ο πρόεδρος της Κοινότητας  Θηριόπετρας Γιάννης Ουργαντζόγλου, απευθυνένος στη δημοτική αρχή με την οποία εκλέχτηκε : « Δεν φράζετε το ποτάμι να πάτε να πνιγείτε;»

2 σχόλια:

  1. Για σου ρε Γιάννη με τα ωραία σού δεν πάς να λες καί να φωνάζεις.ο δήμαρχος πληρώνεται????? Οι αντιδήμαρχοι πληρώνονται?????? Δεν ξέρω αν καί εσείς οι πρόεδροι πληρώνεστε?????? γιατί παλιά δέν τα δίναν.....Η ουσία είναι μία χάθηκαν άλλα τέσσερα χρόνια??????? Χάθηκαν!!!!!!θα κλείσουν καί άλλα σχολεία ????????θα ρημάξουν καί άλλα χωριά?????????.... Αποτέλεσμα αυτοί θα συνεχίσουν να πληρώνονται και θα κουνάνε καί τό δάχτυλο στον πολίτη με θράσος και υπεροψία όπως κάνουν τώρα αυτοι....... Αιδώς Άγριοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Με την συντήρηση της γέφυρας Τσάκων Χρύσας τι θα γίνει;
    Ταινία θα γυρίσουμε με τίτλο: οι όμορφες γέφυρες όμορφα πέφτουν!
    Σαμάντη, σημείωσέ το επειδή ο κόσμος ξεχνά. Πρώτος δήμαρχος που επί θητείας του δημιουργήθηκε το πρόβλημα και αυτός αδιαφόρησε είναι ο Μπίνος.
    Μόνο θύματα μην θρηνήσουμε γιατί μετά θα δει και το άλλο πρόσωπο των δημοτών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)