Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2018

Θρασύδειλοι «Μακεδονομάχοι»

"Μια βίαια δρώσα, εξουσιαστική, ατρόμητη και με κτηνώδη δύναμη νεολαία, αυτό επιδιώκω. Η νιότη πρέπει να είναι όλα αυτά τα πράγματα. Πρέπει να είναι αδιάφορη στον πόνο. Θέλω να δω γι’ ακόμη μια φορά στο βλέμμα της τη λάμψη και αυτό που διαχωρίζει το θηρίο από το θήραμα". Με αυτό τον τρόπο ο Αδόλφος Χίτλερ περιέγραφε το όραμά του για τη νεολαία του.


Μια νεολαία που απαριθμούσε 1.000 μέλη το 1923, αριθμός που ξεπέρασε τις 100.000 το 1932, όταν ο Χίτλερ βρισκόταν στον προθάλαμο της εξουσίας. Στο τέλος του 1933 περίπου 2.500.000 παιδιά, αγόρια και κορίτσια από 10 έως 21 χρόνων, ήταν έτοιμα να θυσιάσουν ακόμη και τους γονείς τους εάν τους έκριναν ύποπτους. Έτοιμα να μισήσουν, να σκοτώσουν, να βασανίσουν, να πετάξουν από πάνω τους κάτι ανθρώπινο. Έτοιμα να πέσουν για το Ράιχ και τον Αρχηγό. Όπως και έγινε.

Τα παιδιά αυτά στελέχωσαν τα τάγματα εφόδου, "καθάρισαν" τις πόλεις τους τη Νύχτα των Κρυστάλλων. Μετέπειτα, τη φονική στρατιωτική μηχανή των ναζί, στα SS, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Σκότωσαν και σκοτώθηκαν. Αυτό δεν είναι το νόημα του πολέμου και του μίσους άλλωστε;


Τότε όπως και τώρα; ****Από τη σύνταξη

 Από την  efsyn.gr
Δεν είναι νέο το φαινόμενο των σποραδικών μαθητικών καταλήψεων κάθε χρόνο στις αρχές Δεκεμβρίου με ποικίλες αφορμές και συνθήματα. Πολλές χρονιές, μάλιστα, δεν είναι σαφή ούτε ο...

ακριβής λόγος των κινητοποιήσεων ούτε η οργανωτική δομή τους. Αυτή, όμως, τη φορά, δύσκολα κρύβονται εκείνοι που επιχειρούν να χρησιμοποιήσουν τους μαθητές και τα «εθνικά θέματα» για να εξυπηρετήσουν δικές τους σκοτεινές σκοπιμότητες.

Η χθεσινή καταγγελία του υπουργού Παιδείας ήταν σαφής. Ο κ. Γαβρόγλου κατηγόρησε ευθέως τη Χρυσή Αυγή ότι προσπαθεί να διοχετεύσει το εθνικιστικό δηλητήριό της σε μαθητές και σε σχολεία, καλώντας «απροκάλυπτα τους μαθητές σε κινητοποιήσεις με το πρόσχημα των εθνικών θεμάτων, ενώ στην πραγματικότητα θέλουν να σπείρουν τον διχασμό στην εκπαιδευτική κοινότητα».

Είναι φανερό ότι ύστερα από όσα έχουν αποκαλυφθεί για την εγκληματική δραστηριότητά τους κατά τη διεξαγωγή της δίκης τους, οι χρυσαυγίτες επιχειρούν να στρέψουν αλλού τα φώτα της δημοσιότητας. Δεν είναι βέβαια η πρώτη φορά που οι ναζιστές της Χρυσής Αυγής επιχειρούν να εκμεταλλευτούν την ευαισθησία σημαντικής μερίδας των πολιτών για τα λεγόμενα «εθνικά θέματα».

Την πρώτη δημόσια εμφάνισή της αποτόλμησε η οργάνωση του Μιχαλολιάκου τον Δεκέμβριο του 1992, συμμετέχοντας στο μεγάλο συλλαλητήριο της Αθήνας για το Μακεδονικό. Αμέσως μετά τη λήξη εκείνου του συλλαλητηρίου φρόντισε να επιτεθεί σε πανεπιστημιακούς και νεολαιίστικους χώρους και να τραυματίσει νέους φοιτητές, στο όνομα και πάλι της Μακεδονίας.

Αλλά δεν είναι μόνο η Χρυσή Αυγή. Από κοντά και οι γνωστοί «ακροκεντρώοι» με επικεφαλής τον απαραίτητο Αδ. Γεωργιάδη, ο οποίος τώρα συγκλονίζεται από τους μαθητές και εύχεται «ντόμινο» καταλήψεων. Αλλά ο κ. αντιπρόεδρος θεωρούσε εθνικά επικίνδυνους τον Κώστα Καραμανλή και την Ντόρα Μπακογιάννη.

Πάντως είναι ενδιαφέρον να βλέπει κανείς εκείνους που διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους για την «ανομία» στους εκπαιδευτικούς χώρους, να θριαμβολογούν για τη διείσδυση της Χρυσής Αυγής σε μερικά σχολεία.

Απέναντί τους θα βρουν το δημοκρατικό κίνημα, το οποίο δεν θα επιτρέψει στο ναζιστικό μόρφωμα να ξαναβγεί από το περιθώριο. Οι αρχές του αντιφασισμού έχουν βαθιές ρίζες στο κίνημα των μαθητών και των εκπαιδευτικών. Τα Τάγματα Εφόδου δεν θα διαβούν τις πύλες των σχολείων...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)