Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2018

Στο έλεος της «Πηνελόπης» όλη η χώρα – Σφοδρές χιονοπτώσεις και θυελλώδεις άνεμοι



  • Η θερμοκρασία έχει κάνει βουτιά από το νέο κύμα κακοκαιρίας με την ονομασία «Πηνελόπη»
  • Χιονίζει σε αρκετές περιοχές της χώρας και απαιτείται η χρήση αλυσίδων
  • Εξαιτίας των θυελλωδών ανέμων που φτάνουν τα δέκα μποφορ σε πολλά λιμάνια τα πλοία παραμένουν δεμένα, αφού υπάρχει απαγορευτικό
  • Το κύμα κακοκαιρίας αναμένεται να συνεχιστεί και την Παρασκευή
Σφοδρό είναι το νέο κύμα κακοκαιρίας με την ονομασία «Πηνελόπη» που σαρώνει από το πρωί της Πέμπτης τη χώρα. Η θερμοκρασία έχει κάνει βουτιά, χιονίζει σε πολλές περιοχές, ενώ επικρατούν και θυελλώδεις άνεμοι. 
Πολλοί είναι οι νομοί της χώρας που έχουν «ντυθεί στα λευκά», ενώ οι πρώτες νιφάδες χιονιού έκαναν την εμφάνισή τους και στην Πάρνηθα.
Από το πρωί της Πέμπτης χιονίζει σε Τρίκαλα, Φλώρινα, Πήλιο και πολλές περιοχές της βόρειας Ελλάδας (Περτούλι, Ελάτη, Λίμνη Πλαστήρα, Πισοδέρι, Νεραϊδοχώρι Τρικάλων, Xάνια Πηλίου, Νυμφαίο). Καταστροφές από τη δυνατή βροχή που προκάλεσαν χειμάρρους σημειώθηκαν στη Λέσβο.
Στην ορεινή περιοχή του Πηλίου έχουν πιάσει δουλειά τα εκχιονιστικά μηχανήματα όπως και στο Περτούλι.
Να σημειωθεί πως σύμφωνα με την αστυνομία έχει υπάρξει διακοπή κυκλοφορίας λόγω χιονιού στον επαρχιακό δρόμο Κισσού – Χανίων (δρόμος χιονοδρομικού κέντρου) και η κίνηση γίνεται από εναλλακτική διαδρομή. Απαραίτητη είναι και η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στον επαρχιακό δρόμο Βόλου – Ζαγοράς και στον επαρχιακό δρόμο Χανίων – Δράκειας.
Στο μεταξύ ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες και ισχυροί άνεμοι επικρατούν στον Έβρο, ενώ έχουν σημειωθεί και ασθενείς χιονοπτώσεις στο βόρειο τμήμα του νομού. Ο υδράργυρος στο Σουφλί έπεσε στους -3 βαθμούς Κελσίου, στους -2 στην Ορεστιάδα και το Διδυμότειχο και στον 1 βαθμό στην Αλεξανδρούπολη όπου πνέουν ισχυροί βοριάδες.
Στην πόλη της Λάρισας μόνον η πτώση της θερμοκρασίας θυμίζει… την είσοδο του χειμώνα. Στα ορεινά του Κισσάβου όμως, στη Σπηλιά, το χιόνι έχει ήδη σκεπάσει τα πάντα.
 
«Στα λευκά» η Σαμοθράκη
Ισχυρή χιονόπτωση σημειώθηκε και στη Σαμοθράκη, με τις θερμοκρασίες να είναι ιδιαίτερα χαμηλές. Λόγω του χιονιά σήμερα ήταν κλειστός ο παιδικός σταθμός και το νηπιαγωγείο.


Διαβάστε όλο το άρθρο: https://www.altsantiri.gr/ellada/sto-eleos-tis-pinelopis-oli-i-chora-sfodres-chionoptoseis-kai-thyellodeis-anemoi/#ixzz5YJdQkvy6

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)