Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2019

Οι εξελίξεις στον ιαματικό τουρισμό





Οι εξελίξεις στον θεραπευτικό τουρισμό το 2018 και οι εκκρεμότητες για τη νέα χρονιά βρέθηκαν στο επίκεντρο της πρώτης πανηγυρικής συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου του Πανελλήνιου Συλλόγου Ιαματικών Πηγών και Λουτροπόλεων Ελλάδα
ς για τη νέα χρονιά που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του συλλόγου στη Θεσσαλονίκη. Στη συνεδρίαση παραβρέθηκε και ο επιστημονικός συνεργάτης του συλλόγου, κοσμήτορα της Σχολής Νομικών και Οικονομικών Επιστημών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, (Αναπληρωτή Καθηγητή του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών) και υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γρηγόρης Ζαρωτιάδης.
Κατά την έναρξη της συνεδρίασης ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Ανέστης Αναστασιάδης έκανε μια εκτενή ενημέρωση για την κατάσταση που επικρατεί στις ελληνικές λουτροπόλεις, και έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν πολλές από αυτές.
Στη συνέχεια αναλύθηκαν τα νέα δεδομένα της επένδυσης στα λουτρά Ελευθερών Καβάλας, με βάση την ενημέρωση από τον αντιπεριφερειάρχη Καβάλας κ. Μαρκόπουλο και το Διοικητικό Συμβούλιο της επενδύτριας εταιρείας «Εργοανάπτυξης Α.Ε.» του κ. Κυριάκου Χαρακίδη.
Αναλύθηκαν, επίσης οι προσπάθειες του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου ιαματικών πηγών ESPA, για την προσέλκυση επισκεπτών από την Κίνα στις ευρωπαϊκές λουτροπόλεις. Ευχαρίστα είναι τα νέα και από το μέτωπο της αξιοποίησης της λουτρόπολης και του ακινήτου «Ξενία Κύθνου» στο ομώνυμο νησί από το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου Α.Ε. που προχώρησε στην επανεκκίνηση του διαγωνισμού αξιοποίησης τους. Σημειώνεται, ότι η επένδυση αφορά ένα οικόπεδο έκτασης 7 στρεμμάτων περίπου, με τις κτιριακές εγκαταστάσεις του ξενοδοχειακού συγκροτήματος «Ξενία Κύθνου», οι οποίες περιλαμβάνουν ένα υδροθεραπευτήριο και ένα ημιτελές κτίριο για υδροθεραπείες. Επίσης εγκρίθηκε  και ο οικονομικός απολογισμός του συλλόγου και τον  επισυναφτούμε για ενημέρωση. Αλλά πάρθηκε και ομόφωνη απόφαση για την  εκδήλωση κοπή της Πίτας  του Δ.Σ. στις 2.2.2019 στο Πλανητάριο.



        ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ 2018
Όπως κάθε χρόνο έτσι και το 2018 τα έσοδα του συλλόγου αλλά και αυτά για τα έξοδα δεν είναι αυτά που θα θέλαμε για    έναν  πανελλαδικό  φορέα που εδώ και 14 χρόνια  ασχολείται με την ανάπτυξη σε όλους τους τομείς των ελληνικών λουτροπόλεων –θερμοκήπια κλπ να είναι ο ανάλογος οικονομικός απολογισμός που θα δίνει φτερά σε αυτόν τον φορέα.
θέλουμε να τονίσουμε  η Ε.Ε. Ο Πρόεδρος  ο Ταμίας και Γενικός Γραμματέας του πανελλήνιου συλλόγου ιαματικών πηγών και λουτροπόλεων Ελλάδας διαπίστωσε  ότι τα έσοδα κάθε χρόνο εκτός από τα 10 ευρώ των μελών μας σαν συνδρομή που είναι 150χ10=1500 ευρώ, όπως  και τον κάθε χρόνο, άλλο  έσοδο  είναι η  εκδήλωση που κάνουμε απολογισμό κλπ και δεν ήταν και  τόσο μαζική  δεν άφησε  έσοδα   στην χρόνια του 2018  και  που είναι  το πόσον στο Αφαν Γκατέ 510 ευρώ .
Επίσης από προσφορές του Αναπληρωτή πρόεδρου για διάφορα έξοδα προς το αυτοκίνητο κλπ του 2018 δεν ξεπέρασαν το ποσόν  434  ευρώ .Άλλο έσοδο  αν τα υπολογίσουμε από τις συνεδριάσεις   όπως στο Μακεδονία παλλάς, 10 συνεδριάσεις από 70 ευρώ που εισπράττουμε   από τα μελή του Δ.Σ για τα έξοδα της κάθε συνεδρίασης  είναι το ποσόν των 700 ευρώ . και έχουμε και έναν μικρό τραπεζικό λογαριασμό στην εθνική τράπεζα 150 ευρώ . άρα το όλο πόσον εσόδων είναι 3294 ευρώ
Άλλες  προσπάθειες  που κάναμε για να έχουμε ένα έσοδο που θα μπορεί να ανταποκριθεί στις τεράστιες ανάγκες ήταν να απευθυνθούμε σε διαφόρους φορείς για οικονομική ενίσχυση, όπως στο Υπουργείο Μακεδονία Θράκης ,Υπουργείο Τουρισμού ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος που μέχρι σήμερα να μην  έχουμε μια θετική απάντηση
ΕΞΟΔΑ  =======================================================
Σχετικά με τα έξοδα αυτά κατά 50% βαρύνουν το ίδιο το γραφείο από τον πρόεδρο μαζί και με τα ενοίκια 480 ευρώ προσφορά της Χαρίκλειας Αναστασιάδου  τον χρόνο και τα διάφορα μικρό-έξοδα- αναλώσιμα της καθημερινής λειτουργιάς του γραφείου και που είναι και το μεγάλο θέμα.  Από τις αποδείξεις που έχουμε και που είναι στην διάθεση των πάντων είναι το ποσόν το 1267 ευρώ . Και άλλες αποδείξεις ΔΕΗ-Φυσικό αέριο. ιντερνέτ τηλεφώνα και έξοδα αυτοκίνητου, ασφάλεια τέλη κυοφορίας κλπ  είναι το πόσον των 1513 ευρώ με όλα τα παραστατικά που είναι μέσα σε δυο φάκελους . άρα όλα τα έξοδα είναι το ποσόν των 3260 ευρώ -
Άρα έχουμε έναν ισοσκελισμένο προϋπολογισμό  με ένα μικρό πλεόνασμα  30 ευρώ που είναι έσοδα 3294 ΕΥΡΩ και έξοδα 3260 ευρώ .
Αυτός ο απολογισμός δεν είναι τεχνοκρατικός με όλες τις λογιστικές λεπτομέρειες  και έτσι θα  πρέπει να το δει και η Περιφέρεια  αλλά είναι ένας απλός απολογισμός  από τον πρόεδρο, την Εξελικτική επιτροπή με πρόεδρο τον Χρήστο Γιασκουλίδη Έμμα Παναγιώτη και Αλέξη Αναστασιάδη .Επίσης  την πρόταση την υπογραφούν ο πρόεδρος Ανέστης Αναστασιάδης ο Ταμίας Φώτης Γούναρης και ο Γραμματέας Αχιλλέας Μεταλούλης  .
Ζητούμε από το Δ.Σ. την έγκριση του παραπάνω οικονομικού απολογισμού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)