Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2019

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ μέρους της Αλμωπίας ΚΟΥΛΟΥΒΑΧΑΤΑ


Γράφει ο Θανάσης Κατσέλης

Εχει παρέλθει ο ένας από τους τρείς μήνες προθεσμίας που έχει δοθεί για την υποβολή δικαιολoγιτικών και εμείς εδώ στη ΑΛΜΩΠΙΑ ( ΑΨΑΛΟΣ ΞΙΦΙΑΝΗ -ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ ΑΕΤΟΧΩΡΙ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ ΠΕΡΙΚΛΕΙΑ) Προσπαθούμε να καταλάβαμε τι συμβαίνει και τελικά ΚΟΥΛΟΥΒΑΧΑΤΑ

ΠΑΡΕΧΟΜΕΝΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ:

«ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΤΩΝ ΜΟΝΙΜΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΕΚΤΟΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ
ΛΗΨΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΜΒΕΛΕΙΑΣ»
(Ν. 4563/2018, Α΄ 169)


ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΕΤΑΙΡΙΑ Τεχνολογία εκπομπής του ψηφιακού τηλεοπτικού σήματος Τηλεοπτικοί σταθμοί εθνικής εμβέλειας Τηλεοπτικοί σταθμοί περιφερειακής εμβέλειας Χρόνος δωρεάν πρόσβασης στους τηλεοπτικούς σταθμούς εθνικής & περιφερειακής εμβέλειας Παροχή επιπλέον υπηρεσιών πρόσβασης (δωρεάν ή έναντι τιμήματος) Δωρεάν χορήγηση εξοπλισμού Εγγύηση χορηγούμενου εξοπλισμού Δωρεάν εγκατάσταση εξοπλισμού Εγγύηση εγκατάστασης εξοπλισμού Συντήρηση εξοπλισμού Χρόνος ενεργοποίησης των υπηρεσιών του έργου στον δικαιούχο DIGEA ΜΕΣΩ ΕΠΙΓΕΙΟΥ ΨΗΦΙΑΚΟΥ ΑΝΑΜΕΤΑΔΟΤΗ ΟΣΟΙ ΕΚΠΕΜΠΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΤΗΣ DIGEA1 ΟΣΟΙ ΕΚΠΕΜΠΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΤΗΣ DIGEA ΣΤΗΝ Π.Ζ. ΤΗΣ ΠΕΤΚ2 8 ΕΤΗ3 ΟΧΙ ΝΑΙ4 2 ΕΤΗ ΝΑΙ5 2 ΕΤΗ 8 ΕΤΗ6 2 – 5 ΜΗΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΑΔΕΙΑΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ & ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΑΝΑΜΕΤΑΔΟΤΗ7 COSMOTE TV ΜΕΣΩ ΔΟΡΥΦΟΡΟΥ ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΔΙΑΤΙΘΕΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΤΗΣ COSMOTE TV8 2 ΕΤΗ9 ΝΑΙ10 ΝΑΙ11 2 ΕΤΗ ΝΑΙ12 1 ΕΤΟΣ ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ 5 ΗΜΕΡΕΣ – 3 ΜΗΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΟΥΧΩΝ13
1 Οι τηλεοπτικοί σταθμοί εθνικής εμβέλειας που εκπέμπονται από το δίκτυο της εταιρίας DIGEA είναι οι ακόλουθοι: ALPHA, ANT1, OPEN BEYOND, Μακεδονία TV, ΣΚΑΪ & STAR. Για την
Ιστορική στιγμή: Ο Θανάσης Κατσέλης  ενεργοποιεί τους αναμεταδότες της DIGEAστην Κορυφή για να ξεκινήσει η ψηφιακή εκπομπή
εκπομπή των τηλεοπτικών σταθμών της ΕΡΤ (ΕΡΤ 1, ΕΡΤ 2, ΕΡΤ 3, ΕΡΤ HD και ΒΟΥΛΗ) από το δίκτυο της εταιρίας DIGEA στο πλαίσιο υλοποίησης του παρόντος έργου, ισχύει η ρύθμιση του άρθρου 5, παρ. 3 του Ν. 4563/2018 (Α΄ 169), σύμφωνα με την οποία η ΕΡΤ Α.Ε. υποχρεούται να μεταφέρει το τηλεοπτικό της σήμα στην είσοδο του πομπού του κεραιοσυστήματος που θα εγκατασταθεί προκειμένου να εξασφαλιστεί η πρόσβαση των δικαιούχων του έργου στους ως άνω τηλεοπτικούς σταθμούς της.
2 Για να ενημερωθείτε αναλυτικά για τους τηλεοπτικούς σταθμούς περιφερειακής εμβέλειας που εκπέμπονται από το δίκτυο της εταιρίας DIGEA, ανάλογα με την Περιφερειακή Ζώνη (Π.Ζ.) στην οποία ανήκει η Περιοχή Εκτός Τηλεοπτικής Κάλυψης (ΠΕΤΚ) στην οποία διαμένετε, επισκεφθείτε τον ιστόποτο: https://www.digea.gr/…/catego…/42/Tileoptikoi-stathmoi/el/el.
3 Ο χρόνος δωρεάν πρόσβασης στους τηλεοπτικούς σταθμούς εθνικής και περιφερειακής εμβέλειας ξεκινά από την ημερομηνία λειτουργίας του επίγειου ψηφιακού αναμεταδότη.
4 O εξοπλισμός που χορηγείται δωρεάν είναι: α) ο(οι) ψηφιακός(οί) αναμεταδότης(ες), καλωδίωση και ο υπόλοιπος απαραίτητος εξοπλισμός καθώς και τα συνοδευτικά εξαρτήματά του για την εγκατάσταση και τη λειτουργία αναμεταδότη επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής και β) ο ψηφιακός αποκωδικοποιητής και τα συνοδευτικά εξαρτήματά του (τηλεχειριστήριο, καλωδίωση κ.α) για τους δικαιούχους που τον έχουν ανάγκη και αιτήθηκαν την χορήγησή του. Το συνολικό κόστος χορήγησης του ως άνω εξοπλισμού καλύπτεται από τη δημόσια επιχορήγηση των δικαιούχων του έργου.
5 Η εγκατάσταση του εξοπλισμού πραγματοποιείται σε συγκεκριμένο χώρο εντός της εκάστοτε Περιοχής Εκτός Τηλεοπτικής Κάλυψης (ΠΕΤΚ). Υπεύθυνος για την ανεύρεση και την εξασφάλιση του κατάλληλου χώρου είναι ο εκάστοτε αρμόδιος Δήμος, στον οποίο ανήκει η ΠΕΤΚ. Το συνολικό κόστος εγκατάστασης του εξοπλισμού καλύπτεται από τη δημόσια επιχορήγηση των δικαιούχων του έργου.
6 Η συντήρηση του εξοπλισμού δεν αφορά στον ψηφιακό αποκωδικοποιητή και στα συνοδευτικά του εξαρτήματα. Στη συντήρηση δεν περιλαμβάνονται τα κόστη λειτουργίας του εξοπλισμού (π.χ. ηλετροδότηση, φύλαξη του ψηφιακού αναμεταδότη κ.α.), τα οποία βαρύνουν τον αρμόδιο Δήμο.
7 Η ενεργοποίηση των υπηρεσιών στους δικαιούχους θα πραγματοποιηθεί το αργότερο εντός πέντε (5) μηνών από τη διάθεση των κατάλληλων υποδομών στην εταιρία από τον αρμόδιο Δήμο και την έκδοση της προβλεπόμενης άδειας για την εγκατάσταση και τη λειτουργία του ψηφιακού αναμεταδότη.
8 Οι τηλεοπτικοί σταθμοί περιφερειακής εμβέλειας που διατίθενται στην πλατφόρμα της COSMOTE TV είναι οι ακόλουθοι: Action 24, Αιγαίο TV, a.Epsilon, Atlas TV, Βεργίνα TV, CRETA TV, Star Κεντρικής Ελλάδας, ΕΝΑ Channel, EXTRA CHANNEL, 4 Ε, Κρήτη Νέα Τηλεόραση, Κρήτη TV. Επισημαίνεται ότι η παραπάνω λίστα δύναται να τροποποιηθεί σύμφωνα με τις εκάστοτε εμπορικές συμφωνίες της εταιρίας.
9 Ο χρόνος δωρεάν πρόσβασης στους τηλεοπτικούς σταθμούς εθνικής και περιφερειακής εμβέλειας ξεκινά από την ημερομηνία εγκατάστασης του δορυφορικού εξοπλισμού στην κύρια και μόνιμη κατοικία του δικαιούχου.
10 H εταιρία COSMOTE TV προσφέρει στους δικαιούχους του έργου δωρεάν πρόσβαση, για δύο (2) έτη, στο συνδρομητικό τηλεοπτικό κανάλι COSMOTE History.
11 O εξοπλισμός που χορηγείται δωρεάν είναι: α) δορυφορικός αποκωδικοποιητής, β) δορυφορική κεραία, γ) κάρτα πρόσβασης, δ) τηλεχειριστήριο και ε) λοιπά συνοδευτικά εξαρτήματα (μεταλλάκτης συχνοτήτων LNB, καλωδίωση, βάση στήριξης δορυφορικής κεραίας κ.α.). Το συνολικό κόστος χορήγησης του ως άνω εξοπλισμού καλύπτεται από τη δημόσια επιχορήγηση των δικαιούχων του έργου.
12 Η εγκατάσταση του δορυφορικού εξοπλισμού πραγματοποιείται στην κύρια και μόνιμη κατοικία του δικαιούχου από εξουσιοδοτημένο τεχνικό της COSMOTE TV.
13 Η εγκατάσταση του δορυφορικού εξοπλισμού στους δικαιούχους και η ενεργοποίηση των υπηρεσιών του έργου από την COSMOTE TV εκτιμάται ότι θα ξεκινήσει την 1η/02/2019

ΠΑΡΕΧΟΜΕΝΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ: «ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΤΩΝ ΜΟΝΙΜΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΕΚΤΟΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΛΗΨΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΜΒΕΛΕΙΑΣ» (Ν. 4563/2018, Α΄ 169)

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΕΤΑΙΡΙΑ Τεχνολογία
εκπομπής του ψηφιακού τηλεοπτικού σήματος Τηλεοπτικοί σταθμοί εθνικής εμβέλειας Τηλεοπτικοί σταθμοί περιφερειακής εμβέλειας Χρόνος δωρεάν πρόσβασης στους τηλεοπτικούς σταθμούς εθνικής & περιφερειακής εμβέλειας Παροχή επιπλέον υπηρεσιών πρόσβασης (δωρεάν ή έναντι τιμήματος) Δωρεάν χορήγηση εξοπλισμού Εγγύηση χορηγούμενου εξοπλισμού Δωρεάν εγκατάσταση
εξοπλισμού Εγγύηση εγκατάστασης
εξοπλισμού Συντήρηση εξοπλισμού Χρόνος ενεργοποίησης των υπηρεσιών του έργου στον δικαιούχο
DIGEA ΜΕΣΩ ΕΠΙΓΕΙΟΥ ΨΗΦΙΑΚΟΥ ΑΝΑΜΕΤΑΔΟΤΗ ΟΣΟΙ ΕΚΠΕΜΠΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΤΗΣ DIGEA1 ΟΣΟΙ ΕΚΠΕΜΠΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΤΗΣ DIGEA ΣΤΗΝ Π.Ζ. ΤΗΣ ΠΕΤΚ2 8 ΕΤΗ3 ΟΧΙ ΝΑΙ4 2 ΕΤΗ ΝΑΙ5 2 ΕΤΗ 8 ΕΤΗ6 2 – 5 ΜΗΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΑΔΕΙΑΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ & ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΑΝΑΜΕΤΑΔΟΤΗ7
COSMOTE TV ΜΕΣΩ ΔΟΡΥΦΟΡΟΥ ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΔΙΑΤΙΘΕΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΤΗΣ COSMOTE TV8 2 ΕΤΗ9 ΝΑΙ10 ΝΑΙ11 2 ΕΤΗ ΝΑΙ12 1 ΕΤΟΣ ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ 5 ΗΜΕΡΕΣ – 3 ΜΗΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΟΥΧΩΝ13
1

1 σχόλιο:

  1. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΠΕΙ ΚΑΙ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟΣ ΑΝΑΜΕΤΑΔΟΤΗΣ FM ΤΗΣ ΕΡΤ ΕΦΟΣΟΝ Η ΑΛΜΩΠΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΛΑΜΒΕΝΕΙ ΤΑ ΚΡΑΤΙΚΑ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ. Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΑΞΕΙ ΤΑ ΔΕΟΝΤΑ ΣΤΟΝ ΑΡΜΟΔΙΟ ΦΟΡΕΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)