Δευτέρα 4 Μαρτίου 2019

Παράπονα για κομμένα δέντρα στη Φούστανη



Αγαπητοί μου συμπατριώτες μην εθελοτυφλειτε στην παρανομία...

Εχθές, 2 Μαρτίου 2019 μετά από ενημέρωση συγχωριανών μου, πραγματοποίησα επιτόπιο έλεγχο σε ιδιωτικό μας χωράφι εντός των συνόρων της κοινότητας Φούστανης και διαπίστωσα με μεγάλη μου λύπη την ολοκληρωτική κοπή πλατάνου που βρίσκεται στην είσοδο του κτήματος καθώς και ολόκληρων κορμών από τα δέντρα που διαθέτει το κτήμα!
Αμέσως ενημέρωσα το αστυνομικό τμήμα Αριδαίας καταγγέλλοντας απερίφραστα την παράνομη κοπή δέντρων και την εμπορία τους, ως καυσόξυλα!
Εντύπωση μου έκανε το γεγονός ότι αυτοί που "οικειοποιηθηκαν" την περιουσία μας χρησιμοποιούν το χωράφι μας, σαν παγίδα άγριων θηραμάτων, αφού βρήκα στο χώρο σπόρους καλαμποκιού και βρώμης!...
Ποιός " πανέξυπνος" παραβιάζει τον ένα νόμο μετά τον άλλον;;;;!!!!...
Τώρα πλέον η Δημοτική και η δασική Αρχή πρέπει να επιληφθούν του θέματος γιατί ο Θεός αγαπάει τον κλέφτη αλλά αγαπάει περισσότερο τον νοικοκύρη!!!...
Εν τω μεταξύ, η ίδια εικόνα με κορμούς κομμένων δέντρων, επικρατεί σε όλη την περιοχή με την ονομασία Ρέμα στην Φούστανη!!!
Άραγε το δασαρχείο γνωρίζει;;;;
Υπάρχει σχετική άδεια για την κοπή αυτών των δέντρων ή δεν χρειάζεται και άρα μπορούμε Όλοι, να πάμε και μα κόψουμε ξύλα, για να περάσει " χαλαρά" ακόμη ένας χειμώνας;;;!!!

Καταπάτηση και φθορά ξένης περιουσίας, παράνομη κοπή δέντρων δασικής έκτασης, παράνομο εμπόριο καυσόξυλων, παράνομο κυνήγι άγριων ζώων...

Τελικά τι γίνεται στη Φούστανη;;;;;!!!!!

Λειτουργούν οι νόμοι ή έχουμε γίνει ξεχωριστό κρατίδιο;;;;;;
ΚΑΤΟΙΚΟΣ ΦΟΥΣΤΑΝΗΣ

9 σχόλια:

  1. Φίλε μου να είσαι σίγουρος ότι αυτό συμβαίνει και σε άλλα χωριά ο κάθε π@π@ρ@ς που έχει ένα αλυσοπρίονο και ένα τρακτέρ πάει και κόβει παράνομα και πιθανόν μη γνωρίζοντας τις συνέπειες του νόμου, ότι βρεθεί μπροστά του κόβοντας αυτοφυή δένδρα όπως Καρυδιές – Πλατάνια- Καραγάτσια τα οποία κόβονται κατόπιν σχετικής αδείας και διάφορα άλλα που έχουν φυτρώσει εδώ και κάποιες δεκαετίες η κάποια από αυτά φυτεμένα ίσως και από τους παππούδες μας, σε σύνορα χωραφιών η σε ρεματιές αλλά και σε ποτάμια, διαπράττοντας τεράστια περιβαλλοντολογική καταστροφή γιατί έτσι γουστάρουν, αυτό πρέπει να πάρει ένα τέλος. Αυτό δεν συνδέεται σε καμία περίπτωση με την οικονομική κρίση. Τα δασαρχείο η ο Εισαγγελέας είναι ενήμεροι για την κατάσταση; Η ποιος είναι τέλος πάντων ο αρμόδιος για το θέμα αυτό γιατί πρέπει επιτέλους αυτοί η (κύριοι) που έχουν καταπιεί αλεπού να τιμωρηθούν κάποια στιγμή γιατί θεωρούν όλους (εμάς) τους υπόλοιπους ηλίθιους που πάμε και αγοράζουμε ξύλα για να ζεσταθούμε από αυτούς τους (νόμιμους) που τα εμπορεύονται παίρνοντας βέβαια και την σχετική (απόδειξη). Τέλος για αυτούς τους έξυπνους τα δέντρα δεν γράφουν επάνω τα κόβεται και τα παίρνεται δωρεάν ούτε και έχουν κάποια κριτήρια η έχουν τις ανάλογες προϋποθέσεις που τα δικαιούνται μόνον αυτοί και κανένας άλλος. Τέλος θέλω να πω μόνο ότι νομίζουν ότι τα ξύλα τα παίρνουν τζάμπα ας σκεφτούν τα καύσιμα πετρέλαια – βενζίνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στο Βορεινο να δεις τι γινετε,το δασαρχειο κοιμαται.Καθημερινα κοβουν πλατανια και κατεβαζουν λαθραια καυσοξυλα απο το βουνο,τα βλεπω ο ιδιος καθημερινα και κατα τα αλλα λιγα μετρα πιο περα η αστυνομια φυλαει το σπιτι του σηφακη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και εσύ κοιμήσου και δες κανένα όνειρο με λαθραίους . Η συγκάλυψη είναι ίδια με αυτόν που διαπράττει την παρανομία .

      Διαγραφή
  3. πρόκειται για καταστροφή οικονομική που αφορά όλους μας.Οι ασυνείδητοι που διαπράτουν αυτό το έγκλημα είναι οι αληθινοί προδότες της χώρας.Αυτοί είναι που μας υποβιβάζουν σαν χώρα.Ούτε η φτώχεια είναι δικαιολογία.Όποιος πεινάει κλέβει? κι επειδή δεν έχω λεφτά για θέρμανση θα κλέβω ξύλα απ το βουνό? εγκληματίες που θα τους ψάχνουμε έναν προς εναν τις επόμενες δεκαετίες.Και στην Ίδα Και στην Κωνσταντία και στη Περίκλεια και στον Αρχάγγελο.Αυτοί οι άνθρωποι να μην διανοηθούν να ονομάσουν τον ευατο τους ούτε Έλληνα ούτε σωστό πολίτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Στο δασαρχείο γιατί δεν βγαίνουν μια μέρα όλοι οι διοικητικοί υπάλληλοι,άπαντες ,όταν λέμε όλοι εννοουμε ολοι εκτος υπηρεσιών για ελέγχους και ΕΡΕΥΝΑ στο βουνό? καταγραφή ανακριση επισκέψεις κλπ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλά ρε παιδιά που είδατε το πρόβλημα που υπάρχει λαθρουλοτομία σε ποια περιοχή? . Εδώ ο Τσιπρας μας είπε ότι βγήκαμε από τα μνημόνια και εσεις ασχολείστε με μια λαθολυλοτομίτσα αίσχος!!!

      Διαγραφή
  5. ΣΤΗΝ ΦΙΛΩΤΕΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΙ ΚΟΠΕΣ ΔΕΝΔΡΩΝ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΠΕΙΧΗΡΙΣΗ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΜΑΓΚΕΣ ΠΟΥ ΠΛΟΥΤΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΤΟΥ ΔΑΣΑΡΧΕΙΟΥ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΠΛΑΤΑΝΙ ΤΡΙΑΚΟΣΙΩΝ ΧΡΟΝΩΝ ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ ΣΑΝ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΤΟΥΣ
    ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΡΑΤΟΣ ΜΙΑ ΧΟΥΝΤΑ ΜΑΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΣΟΥΖΑ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΑΥΘΕΡΕΤΟΥΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εσείς που σχολιάζετε και κατά κρίνετε όλα αυτά γιατί δεν κάνετε καταγγελία? Μπροστά στα μάτια σας λέτε γίνονται, γιατί δεν αντιδράτε? Είστε το ίδιο συνενοχοι! Μην περιμένετε από κανέναν τίποτα.
    ΜΌΝΟ ΕΣΕΙΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ. ΌΛΟΙ ΜΑΖΊ ΚΑΤΑΓΓΕΛΊΕΣ ΣΥΝΈΧΕΙΑ!!! ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΦΟΒΆΣΤΕ. ΑΥΤΟΊ ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)