Κυριακή 12 Μαΐου 2019

Παράσχος Τσάνταλης: Όλα στο φως


 


Αγαπητοί συνδημότες
αποφάσισα να συστρατευτώ, στην κορυφαία αμεσοδημοκρατική διαδικασία των δημοτικών εκλογών, με το ψηφοδέλτιο “ Αλμωπία Ψηλά” και με υποψήφιο Δήμαρχο τον Νίκο Παρούτογλου.

Η απόφασή μου αυτή δεν ήταν εύκολη. Απέχω από τις εκλογικές διαδικασίες από το 2006, όταν για λίγες ψήφους το ψηφοδέλτιο “Ελπίδα για Όλους”  που ηγήθηκα δεν κατάφερε να πάρει την Δημαρχεία. Όπως όμως όλοι ξέρετε, ΔΕΝ ΑΠΕΧΩ από δράσεις που αφορούσαν και αφορούν, τόσο τον πρώην Δήμο Εξαπλατάνου, όσο και τον Κλεισθενιακό της Αλμωπίας. Θεωρώ λοιπόν πως η απόφασή μου να εμπλακώ ενεργά στις αυτοδιοικητικές εκλογές, είναι μια φυσική συνέχεια του τεράστιου αγώνα που κάναμε, εγώ και οι συνεργάτες μου, που η αναφορά τους ήταν και είναι, η επιστροφή (επιτέλους) των χρημάτων, που για ίδιο όφελος, αφαιρέθηκαν από τα έσοδα του πρώην Δήμου Εξαπλατάνου και κατά συνέπεια και του μετέπειτα Δήμου Αλμωπίας.
Οφείλω εδώ να σημειώσω, πως στον δύσκολο και μοναχικό αυτό αγώνα που δώσαμε, καμιά δημοτική αρχή δεν μας συμπαραστάθηκε, ενίοτε μάλιστα με προφάσεις και προσκόμματα, απαξίωναν και τορπίλιζαν τις προσπάθειες μας. Οι αποφάσεις όμως, τόσο οι επιθεωρητές του υπουργείου οικονομικού, όσο και του Αρείου Πάγου 1800/2018 20/12/2018, μας δικαίωσαν και κατέδειξαν τόσο την απάτη των εμπλεκομένων, όσο και την ανυποληψία εκείνων που τους στήριζαν και που προσπαθούσαν με συκοφαντίες, ειρωνείες και ψευτιές, να μας οδηγήσουν στην απογοήτευση και την παραίτηση. Δεν τους πέρασε όμως και δεν θα τους περάσει και στο μέλλον. Μάθαμε πια. Μόνον με επιμονή και συνέπεια, μέσα από τα συλλογικά όργανα πια, συνεχίζουμε. Πλέον θα κριθούμε όλοι, όχι από τα λόγια αλλά ΜΟΝΟΝ από τις πράξεις. Λευκή επιταγή σε κανέναν. Σε κανέναν απολύτως. Να το κατανοήσουν αυτό "εχθροί" και φίλοι.
Αγαπητοί συνδημότες η παρουσία μου, η συμμετοχή μου στο ψηφοδέλτιο “Αλμωπία Ψηλά”, δεν έχει το νόημα του "τιμωρού". Δεν είναι και δεν θα είναι μονοδιάστατη. Στο κέντρο της προσοχής μου πρόκειται  να  είναι η καθημερινότητα του δημότη. Η καθαριότητα, οι συγκοινωνίες, το οδικό δίκτυο, η υγεία, το πολιτιστικό και αθλητικό περιβάλλον και το μεγάλο θέμα της άρδευσης. Επιπρόσθετα δεσμεύομαι να αναδείξω τον υδάτινο πλούτο μας, σε κορυφαίο σημείο αναφοράς για όλη την περιοχή.
Αγαπητοί συνδημότες
με αυτό το αίσθημα ευθύνης, απευθύνομαι σε όλους και σας καλώ να στηρίξετε το ψηφοδέλτιό μας. Χωρίς υπερφίαλα λόγια. Χωρίς μεγαλόστομες υποσχέσεις.Χωρίς κοινωνικούς και κομματικούς αποκλεισμούς, αλλά ενωτικά, συλλογικά και ανυποχώρητα, θα δώσουμε τον δίκαιο αγώνα για μια βιώσιμη καθημερινότητα για όλους μας.
Πορευόμαστε πάντα με γνώμονα τον ενημερωμένο πολίτη ,όπως κάναμε όλα αυτά τα χρόνια ΟΛΑ ΣΤΟ ΦΩΣ,ΤΙΠΟΤΑ ΣΚΟΤΑΔΙ.

Με τιμή
Παράσχος Τσάνταλης

36 σχόλια:

  1. κ.Παρασχο σε μια συζητηση που ειχαμε κανει σου εξεφρασα την αποψη μου οτι επιβάλλεται και εισαι απαραιτητος για την τοπικη κοινωνια μας και οχι μονο.Επιτελους δικαιωθηκα και ειναι τυχερη η επαρχια μας.
    Υ.Σ Τα παραπάνω ειναι λόγια εμπιστοσυνης προς το πρόσωπό σου και οχι κουφια λογια για αλλους λογους που μπορεί καποιοι να σκεφτούν. Παραλειπω το επιθετο μου για ευνόητους λογους Γ.Γ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλή επιτυχία!! Και ελπίζω όλοι να στηρίξουν και να εκτιμήσουν τους ανιδιοτελείς αγώνες σου ολα αυτά τα χρόνια για την τιμιότητα και την διαύγεια στα κοινά.
    Ας πούμε ένα μεγάλο όχι στα λαμόγια και στους υποστηρικτές τους, που κατασπατάλησαν το δημόσιο χρήμα. Αλλά και σε όσους τόσα χρόνια παρέμεναν απαθείς ή συγκάληπταν όλους αυτούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τσουτσουριασα....μπρρρρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Παρασχο είμαστε μαζί σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. K. Τσάνταλη στο πρόσωπό σου η Αλμωπία θα δείξει εάν έχει ακόμη υγιή πολιτική σκέψη ή όχι, έάν είναι με την διαφθορά ή την διαφάνεια, με την ελπίδα ή την απελπισία, με την προκοπή ή την οπισθοδρόμηση, με την πολιτική για την τοπική κοινωνία ή την πολιτική για τον εαυτό μας. Βέβαια δεν αποκλείουμε ότι ανάλογα άτομα υπάρχουν και στους άλλους συνδυασμούς. Βέβαια η διαφορά σου με τους άλλους είναι ότι εσύ έκανες πολιτική με τα χρήματα σου,(τα τεράστια έξοδα σου για να δικαιωθεί ο δήμος μας τα χρήματα που οφείλουν κάποιοι) ενώ όλοι οι άλλοι θέλουν να κάνουν πολιτική με τα χρήματα των άλλων. Βέβαια μια άλλη τεράστια διαφορά είναι η γνήσια σου αστική νοοοτροπία, όπου ο γνήσιος αστός είναι αυτός που από το περίσσευμα του προσφέρει στην κοινωνία, ενώ ο μικροαστός κοιτά πως θα απόκτήσει με διάφορους τρόπους, όλο και περισσότερα χρήματα. Ευχόμαστε ο κόσμος της Αλμωπίας να τιμήσει τους αγώνες σου. Σε διαφορετική περίπτωση θα το εκλάβεις ότι οι περισσότεροι παραμένουν ραγιάδες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΠΑΡΑΣΧΟ ΤΟ ΛΕΕΙ Η ΚΑΡΔΙΑ ΣΟΥ ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. "Ανθ'ημών, Γουλιμης ".Τι κρίμα αυτής της ποιότητας άνθρωποι να μην ηγούνται στην τοπική αυτοδιοίκηση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. την ποιότητα πως την ενοείς και που την βλέπεις ;;;;

      Διαγραφή
    2. Φίλε 2:55 το αντίθετο από αυτό που υποστηρίζεις αν θέλεις να σε κλέβουν και να τρώνε τα χρήματα σου είτε με ψευτικες ασφαλτοστρώσεις είτε με "καλλιέργειες" καλαμποκιού τοτε ναι αυτος ο ανθρωπος δεν εχει ποιοτητα

      Διαγραφή
    3. Για την ποιότητα των καλαμποκιων θέλει να πει ο ποιητής

      Διαγραφή
    4. Για την ποιότητα των καλαμποκιων θέλει να πει ο ποιητής

      Διαγραφή
  8. Εύχομαι κ. Τσάνταλη να εκλεγείτε.....πρέπει να είστε στην διοίκηση του Δήμου....είστε απαραίτητος....!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Συγχαρητήρια κ.Τσανταλη για την υποψηφιότητά σας τέτοιους ανθρωπους χρειαζόμαστε στον Δημο ΧΟΡΤΑΤΟΥΣ και οχι ΝΗΣΤΙΚΟΥΣ.Ο νοών νοείται.Συγχαρητήρια και παλι για την επιλογη σας και για τις ανακοινωσεις σας που κατα καιρούς αναρτάται στα ΜΜΕ για τους αγωνες που έχετε δώσει για τα κλεμμένα χρήματά μας.Ο θεος να σας εχει γερό εσας και την οικογένειά σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δεν είχα σκοπό να ψηφίσω Παρούτογλου....τώρα αναγκαστικά στο πρόσωπο σου ΝΑΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Απο το χωριό σου ποσες ψηφους θα παρεις?χαχαχαχ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πάντως και τα παγκακια που κάθονται στο χωριό του αυτός τα έβαλε αχαριστο παράσιτο. κ. Παράσχο καλή επιτυχία εύχομαι

      Διαγραφή
  12. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΑΓΚΑΛΙΔΗΣ8 Μαΐου 2019 στις 4:32 μ.μ.

    ΕΙΝΑΙ ΤΙΜΗ ΜΑΣ ΠΟΥ Ο ΠΑΡΑΣΧΟΣ ΤΣΑΝΤΑΛΗΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΣΤΟΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΑΛΜΩΠΙΑ ΨΗΛΑ ΜΕ ΥΠΟΨ.ΔΗΜΑΡΧΟ ΠΑΡΟΥΤΟΓΛΟΥ ΝΙΚΟ.ΤΑΓΚΑΛΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΥΠΟΨ.ΔΗΜ.ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Υπάρχει ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον στην τοπική κοινωνία με τέτοιες πρωτοβουλίες από ανθρώπους σαν τον κ. Παράσχο Τσάνταλη που υπηρετούν τη διαφάνεια και προασπίζουν το συλλογικό συμφέρον με αμερόληπτα κίνητρα, αγαθούς σκοπούς αλλά και μέσα. Είμαστε μαζί σου σε κάθε βήμα! Καλή επιτυχία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΣΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΉ ΤΟΥ κ.ΤΣΑΝΤΑΛΗ ΘΑ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΝ ΠΟΝΑΕΙ ΑΥΤΗ ΔΙΟΤΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΜΑΣ.ΛΕΙΠΟΥΝ ΤΕΤΟΙΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ.Κ.ΤΣΑΝΤΑΛΗ ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΘΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΠΑΝΤΩΝ ΝΑ ΔΙΑΤΥΜΠΑΝΙΖΕΤΑΙ ΠΑΝΤΑ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΥ ΤΟΣΟ ΣΥΧΝΑ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΣΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΣΩΣΤΑ - ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΟΤΑΝ ΗΤΑΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΣΤΟΝ ΕΞΑΠΛΑΤΑΝΟ - ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΒΙΝΤΕΟ ΑΣ ΜΑς ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΤΟΤΕ ΕΚΕΙ - ΕΧΩ ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΟΡΙΑ ΤΙ ΕΛΕΓΕ

      Διαγραφή
    2. Να ρωτήσεις την πρακτικογραφο το τι έγραφε κ τι λέγανε.. Και αν ήσουν ενημερωμένος θα ερχόσουν κ στο Δημοτικό συμβούλιο Αριδαια ς που ήταν στο κοινό κ έπαιρνε θέση.

      Διαγραφή
  15. Εσύ ρε 3:55 τι δουλειά έχεις εδώ σε αυτήν την συζήτηση εδώ μιλάμε για ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ εσύ δεν είσαι σε αυτήν την κατηγορία εγώ δεν μένω στο χωριό είναι η μητέρα μου από εκεί αλλά γνωρίζω πολύ καλά τι πρόσφερε αυτός ο άνθρωπος με ΔΙΚΑ του χρήματα στην τοπική κοινωνία σε αντίθεση με εσένα που τα είδες να φτιάχνονται μπροστά στα μάτια σου γιατί είμαι σίγουρος ότι είσαι από το χωριό αλλά είσαι σαν αυτόν που ζήτησε από τον Θεό να ψοφήσει και του γείτονα η κατσίκα αυτά τα ολίγα από εμένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Αυτή είναι μια καλή είδηση. Το ερμηνεύω με όρους επανεκκίνησης. Η τοπική κοινωνία έχει τον λόγο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Κύριε Παράσχο καλή επιτυχία είμαι και εγώ ένας από αυτούς που δεν θα ψήφιζαν τον συνδυασμό του Νίκου αλλά η παρουσία σάς στο ψηφοδέλτιο τα αλλάζει.αΟ τόπος χρειάζεται τέτοια φωνή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Καλή επιτυχία κ. Παράσχο, τέτοιους ανθρώπους χρειάζεται η κοινωνία, που νιαζοντε για το σύνολο και όχι για την τσέπη τους. Καλή επιτυχία και πάλι !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Άνθρωποι σαν τον Τσανταλη παλιοί αθλητές, είναι επανδρωμένοι με ηθος και ποιότητα να τους εμπιστεύεστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Tσάνταλης Παράσχος: Ο άνθρωπος που ανέδειξε με την στάση του και τον αγώνα του ότι η πολιτική είναι λειτούργημα και όχι ατομικός πλουτισμός.....ο νοών νοείτο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Για να παει η Αλμωπια μπροστα,ψηφιζουμε τον ανθρωπο ΤΣΑΝΤΑΛΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Αλμωπθα χωρις Τσανταλη, αλλη μια δεκαετια χαμενη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Τσανταλης δαγκωτο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Τα έργα του κυρίου Παράσχου Τσανταλη φαίνονται και η γνώμη του είναι επώνυμη. Οπότε πρέπει να τον ψηφίσουμε, να εκλεγεί. Ας έχει λοιπόν, απο καρδιάς, καλή επιτυχία..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Παράσχος Τσανταλης, ένας σύγχρονος δίκαιος Αριστείδης της Αλμωπίασς,. Πρέπει να είναι δημοτικός σύμβουλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Δεν τον ξερω καθολου τον τσανταλη αλλα εδω ζω και ακουω διαβαζω ενημερωνομαι και η αποψη μου ειναι οτι ειναι ο καταλληλοτερος ολων συμβουλων και δημαρχων και ολα αυτα τα χρονια δειχνει ενδιαφερον για τα κοινα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Η Αλμωπια θα παει πάλι πίσω, χωρίς Παρασχο Τσανταλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)