Κυριακή 16 Ιουνίου 2019

Γλέντησε Μακεδονικά ο ΑΚΡΊΤΑΣ Σωσάνδρας





Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η μουσική βραδυά του ΑΚΡΙΤΑ Σωσάνδρας το βράδυ του Σαββάτου στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Σχολείου. Ο κόσμος κατέκλυσε τον χώρο και διασκέδασε με το ποικίλο  μουσικό πρόγραμμα . Κυριάρχησε η Μακεδονική μουσική και το μακεδονικό τραγούδι  και ο κόσμος χόρεψε μέχρι τις πρωινές ώρες . Μεταξύ άλλων παραβρέθηκε ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Αλμωπίας Χρήστος Μπάτσης  , με συνεργάτες του  νεοεκλγέντες δημοτικούς συμβούλους . Ο υποψήφιος Δήμαρχος και δημοτικός σύμβουλος Νίκος Παρούτογλου , ο πρόεδρος του Χωριού  και νεοεκλεγείς δημοτικός  σύμβουλος Νίκος Μήντσης. Θερμής υποδοχής από τον κόσμο έτυχε ο πρόεδρος του ομώνυμου ομίλου Επιχειρήσεων  Αλμωπίας Νίκος Βάκκος , ερχόμενος από  τις εκδηλώσεις της Δωροθέας







39 σχόλια:

  1. Μακεδονικά γλενταγε ο μέγας Αλέξανδρος,η σωσανδρα γλενταγε σκοπιανικα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πισω στις στεπες εσυ τουρκοσπορε....

      Διαγραφή
    2. 2.12 κάνε ένα τεστ IQ. Θα σου είναι χρήσιμο για το μέλλον

      Διαγραφή
    3. ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ. ΑΠΟ ΤΙΣ 23.00 ΕΩΣ ΤΙΣ 4.00 ΣΚΟΠΙΑΝΑ ΔΙΑ ΜΑΝΙΑΣ. ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΟ ΑΝΔΡΟ ΦΙΛΟΣΚΟΠΙΑΝΩΝ Η ΣΩΣΑΝΔΡΑ.

      Διαγραφή
    4. εσυ 2:12 μ.μ. ήσουν εκεί και είδες πως γλενταγε ο μεγας Αλεξανδρος; αντε ρε κανε φουσκα με την μυξα σου, που επικαλεισαι ενα αρχαίο 2500 χρονια πριν, που δεν περα απο τις ενθεν κα κειθεν προπαγανδες, δεν εχει να μας προσφερει τιποτα για το σημερα. Σημερα υπαρχουν καποιοι ανθρωποι που τους αρεσουν και τους δονουν καποια τραγουδια. Αλλα ειναι μακεδονικά (εσυ ο κομπλεξικος τα λες σκοπιανά-λες και ηρθαν απο τα σκοπια) αλλα ειναι θρακιωτικα, αλλα ειναι μικρασιατικα, αλλα ειναι ποντιακά, αλλα ειναι βλάχικα και αλλα ειναι γυφτικα, για καθε κοινοτητα ειναι αρεστά και αγαπημενα, γιατι ο βλαμμενος και ηλιθιος στις 7:00 μ.μ. γραφει με κεφαλαια για ανδρο φιλοσκοπιανών η σωσανδρα; Ειναι εγκλημα η τοπικη κουλτουρα και παραδοση; ή ονειρευεται τους απαγορευτικους νομους του Μεταξά; Ας βγει να δηλωσει οτι ειναι φασισταρας και οτι δεν του αρεσουν και ας παει εκει που δεν εχει τετοια παραδοση και τραγουδια, π.χ. στην Φινλανδία, αν δεν του αρεσει ο επαναπατρισμος στις χαμενες εδρες του.

      Διαγραφή
    5. Και μεις δεν γουσταρουμε την Ντιλεκ κοτς αλλα την φερνει η Ευξεινος λεσχη...

      Διαγραφή
    6. 15 άτομα σε κάθε χωριό όταν έρθει η ώρα ετοιμάστε βαλίτσες για να πάτε βόρεια της Μακεδονίας

      Διαγραφή
    7. trava re sto tourkoxwri sou, pou tha milhseis gia thn swsandra

      Διαγραφή
    8. 11.18 Η το παίζεις χαζός η είσαι όντως,δεν ζούσα την εποχή του μεγα Αλέξανδρου διάβασα όμως βιβλία και αυτό που λένε είναι ότι μίλαγε Ελληνικά έγραφε Ελληνικά γλενταγε Ελληνικά λάτρευε ελληνικούς θεους,δεν άκουγε σοφκα ουτε μπεγκαιτε γκρετσι,η προπαγάνδα σας πέφτει στο κενό η νέοι ξύπνησαν..και όσο για τα πρόβατα που λένε ότι είμαι τουρκος σακατε να τι καζαμ να νας τε ζα νατα ραβπιριτε σκοπιαντσι τσετα;

      Διαγραφή
  2. Ο Μπάτσης είναι κατά της συμφωνίας πρεσπων αλλά χτες χόρευε με πάθος τα μακεντοντσκι .τι έγινε;;;έληξε η μεκεδονομαχικη περίοδος;;;;βγήκε αυτό που εχει στο αίμα του;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΕ ΣΤΟ ΣΚΟΠΙΑΝΟ ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ.

      Διαγραφή
    2. εσυ ρε κομπλεξικε που βλεπεις το εγκλημα? χορερψε τα τοπικα τραγουδια, ε και? χεστηκε η φοραδα στ αλώνι. Με το ζορι προσπαθεις να κανεις εχθρους, θα κανεις και τον νεο Δημαρχο? κλασε και μυρισε, θα σ αρεσει, δική σου όλη η βρωμα.

      Διαγραφή
    3. Πονάς;;πρωκτοσινελακ και θα περάσει

      Διαγραφή
    4. re noumero pou eides ton mpatsi na xoreuei?? prothanws den hsoun ekei!

      Διαγραφή
    5. Βλέπω κ εσας που δεν είστε κομπλεξικοι.αποφασιστε τοπικά είναι η σκοπιανικα;ότι σας συμφέρει κονγκο κογκο κογκο που αμπρεεε

      Διαγραφή
    6. Αμπρε μολτσε νταγιεμπομ

      Διαγραφή
    7. Αι οντι εμπισινακα στο σε μισλις ζα γρκ.Μακεντοντσιτε βο εγκεισκα μακεντονια ναπρεντουβατ.Λετοτο ε τουκα.Σεγκα στο κε ποτσνατ πανηγκιριτε σιτε οβιε γκιουμπριινιτι κε πουκνιτε οτ βασιοτο ζλοτο

      Διαγραφή
  3. Πες τα φίλε ......τη σημαία των προμαχων ξέχασε .Τα αλλάζει τώρα βλέπω ο μακεδονομάχος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γεια σου δήμαρχε μέγα Αλέξανδρεεε σοφκα να τατκο ,ντομακινεεεεε ααααα ξέχασα η Μακεδονία είναι Ελληνική εδώ ζούμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κοπροσκυλα οταν ο ιμαμογλου χορευε μαζι με ποντιους στα Γιαννιτσα δεν ειδα να λετε κατι,οταν η Ευξεινος λεσχη καλουσε την Ντιλεκ Κοτς παλι μουγκα.Να μαθετε ιστορια και να εχετε σεβασμο στον τοπο που σας φιλοξενει διαφορετικα μπορειτε να γυρισετε στις αλησμονητες πατριδες να δουμε εκει την μαγκια σας.Πουστη Βενιζελο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρε χαζοβλακα της γραπας και της φαπας αυτα τα τραγουδια τα εφεραν οι κομιτατζιδες εδω ξυπνα να νταημπουμ μαθε λιγο ιστορια

      Διαγραφή
    2. Ντα εμπεις να μαικα τι παρλιβ,ξεκιναμε απο εκει.Μη μου κανεις εμενα μαθημα ιστοριας ρε νουμερο ξερω πολυ καλα τι μου γινεται εσυ να κοιτα να ξεστραβωθεις μογγολο ε μογγολο.

      Διαγραφή
    3. Κουρ να μου γιαεις 9.24 σκοπιανοβλαχε

      Διαγραφή
    4. Κι τα κλααμ να κουρ να γκουζ τ...Τουρκοσπορε...

      Διαγραφή
  6. Κανένας πρόσφυγας ποντιακής, μικρασιατικής και θρακιώτικης καταγωγής δεν δηλώνει κάτι άλλο εκτός ΕΛΛΗΝΑΣ. Αν ήταν Τούρκοι μάλλον θα καθόντουσαν στην Τουρκία και θα γλίτωναν το τουρκικό χαντζάρι και την προσφυγια. Δεν θα έχαναν ζωές και περιουσίες.

    Είναι ντροπή στην μνήμη των θυμάτων να αποκαλείται τούρκους τους ΕΛΛΗΝΕΣ της
    Ιωνίας με ιστορία 3000 χρόνων.

    Ευτυχώς κάποιοι αχαρακτήριστοι είναι πολύ λίγοι για να αμαυρώσουν τους ντόπιους
    της περιοχής οι οποίοι είναι κάλοι άνθρωποι και βοήθησαν τους πρόσφυγες να σταθούν στα πόδια τους μετά την σφαγή που υπέστησαν από τις ορδές των τσετών του κεμάλ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΠΑΡ΄ΟΛΑ ΑΥΤΑ, ΑΥΤΑ ΤΑ ΓΛΕΝΤΙΑ ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΟΥΝ ΝΕΟΛΑΙΟΥΣ ΜΕ ΣΚΟΠΙΑΝΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΤΗΝ ΛΕΝΕ ΑΥΤΟΙ. ΚΑΙ ΠΑΙΖΟΥΝ ΕΝΑ ΠΑΠΑΤΖΗΛΙΚΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΟΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΑΣ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΜΙΑ ΚΑΚΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ. ΛΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟΙ ΒΛΑΧΟΦΩΝΟΙ ΑΛΒΑΝΟΦΩΝΟΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΒΟΥΛΓΑΡΟΦΩΝΟΙ.
      ΠΑΝΤΩΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΓΛΕΝΤΑΕΙ ΜΕ ΣΚΟΠΙΑΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΚΑΙ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΜΑΚΕΔΩΝΑΣ ΑΝΤΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΦΟΛΑ ΣΚΟΠΙΑΝΟΣ...

      Διαγραφή
    2. Τυφλωθηκατε απο μισος και δεν βλεπετε η δεν θελετε να δειτε μπροστα σας.Και ξανα λεω για την ντιλεκ κοτς θα πειτε κατι;

      Διαγραφή
    3. Η ΝΤΙΛΕΚ ΤΡΑΓΟΥΔΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΟΥΡΚΟΦΩΝΩΝ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ (ΚΑΠΑΔΟΚΙΚΑ) ΚΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΤΑ ΠΗΡΑΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΒΑΖΟΝΤΑΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΤΙΧΟΥΣ (ΛΑΪΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ)ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΚΑ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΑ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ. ΖΕΙ ΜΟΝΙΜΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΡΕΜΕΝΗ ΜΕ ΕΛΛΗΝΑ.
      ΑΛΛΗΜΟΝΟ ΑΝ ΓΙΝΟΤΑΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑΝΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ.
      ΚΑΘΕ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΔΕΝ ΤΡΑΓΟΥΔΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΑΓΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.
      ΣΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΠΑΙΖΟΝΤΕ ΚΑΝΑ ΔΥΟ ΩΡΕΣ ΕΝΤΟΠΙΚΑ (ΔΗΛΑΔΗ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΒΟΥΛΓΑΡΟΦΩΝΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ) ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΚΟΠΙΑΝΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΠΡΩΪ ΠΟΥ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΗΤΡΩΤΙΚΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ. ΟΤΑΝ ΠΕΖΟΝΤΕ ΜΟΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΜΕ ΑΛΛΕΣ ΟΡΧΗΣΤΕΣ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΣΕ ΔΥΟ ΩΡΕΣ ΕΧΕΙ ΕΛΛΑΧΙΣΤΟ ΚΟΣΜΟ. ΕΔΩ ΦΕΝΕΤΑΙ Η ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ΠΟΥ ΕΙΤΕ ΑΡΕΣΕΙ ΕΙΤΕ ΔΕΝ ΑΡΕΣΕΙ ΕΧΕΙ ΔΙΑΜΟΡΦΩΘΕΙ.

      Διαγραφή
    4. Η Ντιλεκ ειναι Τουρκαλα,ας ειναι παντρεμενη και με Αμερικανο κι ας ζει στην Σουηδια.Δεν ξερω αν τα τραγουδια που λεει ειναι παραδοσιακα γιατι δεν τα καταλαβαινω.Εχουμε και λεμε λοιπον ειναι απαραδεκτο να ακουγονται Τουρκικα στην Ελλαδα,αυτη η εμετικη γλωσσα να σταματησει τωρα να ομιλειται καθως και να τραγουδιεται,ωραια δεν τα λεω;Για να τελειωνουμε,οταν ακους το ντομακινε και οι αντιδρασεις σας ειναι εξω οι Σκοπιανοι απο την Ελλαδα δημιουργεις συναισθηματα και καταστασεις,τι πιστευατε δηλαδη οτι θα αναβατε μια φωτια και δεν θα καψει οτι βρει μπροστα της;Η δραση φερνει αντιδραση,δημιουργηθηκε η ποσμπ,οπως κι αν λεγεται αυτη η ομοσπονδια και κυνηγαει τους ντοπιους,μη το ενα μη το αλλο.Ολα αυτα φιλε μου γινονται γιατι φοβαστε και φοβαστε γιατι δεν γνωριζετε ιστορια.

      Διαγραφή
    5. ΠΟΙΟΥΣ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΟΙΟΥΣ ΘΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΙΣΤΟΡΙΑ; ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΚΟΠΙΑΝΟΥΣ; Ή ΜΗΠΩΣ ΑΠΟ ΕΣΕΝΑ; ΙΣΤΟΡΙΑ ΟΡΙΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΙΤΑ Η ΧΡΟΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ. Η ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΛΕΓΕΤΑΙ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ.Η ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΑΝΩΝ ΑΠΕΚΤΗΣΕ ΓΡΑΦΗ ΤΟ 1945 ΣΕ ΕΝΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΣΤΟ ΠΡΙΛΕΠ!
      ΕΝΑ VΙDΕΟ ΓΙΑ ΤΑ ΑΛΛΟΙΤΡΩΤΙΚΑ ΚΑΙ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΗΣ ΣΚΟΠΙΑΝΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ.www.viralvideos.gr/aridaia-news-σκοπιανά-τραγούδια-μίσους-σε-πανηγ/ ΣΕ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΚΟΠΙΑΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ

      Διαγραφή
    6. Βλεπεις που επιβεβαιωνομαι;Δεν ξερεις ιστορια οι Σλαβοι απεκτησαν γραφη τον 9ο αιωνα απο τον Κυριλλο και τον Μεθοδιο αυτο που λες το 1945 μαλλον θα ειναι η ανακυρηξη των Σκοπιων ως Μακεδονια απο τον Τιτο.Οσο για το λινκ που με προτρεπεις να δω δεν το χρειαζομαι ξερω τι γινεται...Οφειλεις να διαβασεις...

      Διαγραφή
    7. Η ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΑΝΩΝ ΑΠΕΚΤΗΣΕ ΓΡΑΦΗ ΤΟ 1945. ΝΑ ΤΟ ΕΜΠΕΔΩΣΕΙΣ. ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ; ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ ΜΕ ΑΛΥΤΡΩΤΙΚΑ ΚΑΙ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΧΤΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΚΡΑΤΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΙΣΧΟΣ.

      Διαγραφή
    8. Εσυ να διαβασεις κι ασε με εμενα...Ξερεις τι δεν ανεχομαι να μου λες τι θα ακουω και τι οχι...να μου λες τι θα αισθανομαι και τι οχι,στο ειπα ξανα η δραση φερνει αντιδραση ολα αυτα δεν υα γινονταν αν ξερατε πως να φερθειτε.Αυτοανακυρηχτεικατε Μακεδονομαχοι και πολεματε πολιτες αυτης της χωρας αν νομιζετε οτι θα μεινουν απαθεις ειστε ολοι γελασμενοι.Καλος στρατιωτικος ο Μεταξας αλλα πεθανε κι οχι δεν θα γινετε σαν αυτον.

      Διαγραφή
  7. ΟΠΟΙΟΣ ΔΗΛΩΝΕΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΑΣ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ.

    ΕΝΝΗΝΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΑΣ ΓΙΝΕΤΑΙ
    ΜΑΚΕΔΟΝΑΣ ΒΟΥΛΓΑΡΟΣ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ.

    ΔΙΑΛΕΨΤΕ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΠΑΛΗΚΑΡΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι αν καποιος δεν νιωθει Βουλγαρος,ουτε Ελληνας αλλα νιωθει μονο Μακεδονας τι γινεται;

      Διαγραφή
    2. Ψάχνει χώρα σε άλλο πλανήτη για να ζήσει.
      Γιατί σε αυτόν τον πλανήτη αν είσαι Μακεδόνας αυτόματα είσαι και ΕΛΛΗΝΑΣ

      Διαγραφή
    3. Μιλας ωραια και δεν βριζεις το σεβομαι απολυτα,απλα για να γνωριζεις δεν μπορει κανεις να καθορισει την συνειδηση ενος ανθρωπου...

      Διαγραφή
  8. Κοίτα υπάρχουν μερικοί Άνθρωποι που νομίζουν πως είναι Άνθρωποι
    Αυτούς πως θα τους βάπτιζες εσύ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτο που λες δεν γινεται,εκτος κι αν εισαι σκυλος και εμαθες να μιλας και να γραφεις με αποτελεσμα να αισθανεσαι ανθρωπος....Επεσα μεσα;

      Διαγραφή

(3)