Κυριακή 25 Αυγούστου 2019

Διαμαρτύρονται οι αγρότες για την τιμή των ροδακίνων , αλλά μάλλον αργά



Κατόπιν εορτής και αφού τους «μάδησαν» μερίδα αγροτών βγήκε στους δρόμους για διαμαρτυρηθεί.


Το μεσημέρι του Σαββάτου 24-8-2019   αγρότες από χωριά της περιοχής Βεγορίτιδας [Άρνισσα Περαία Παναγίτσα Άγιο Αθανάσιο Ζέρβη και Ξανθόγεια] και αγρότες του Αγροτικού Συλλόγου Αμυνταίου με τρακτέρ και αγροτικά αυτοκίνητα συγκεντρώθηκαν σε ένδειξη διαμαρτυρίας στο 18ο χιλ/τρο της Ε.Ο. Έδεσσας Φλώρινας [θέση Αλυσίδα] έξω από την Άρνισσα.

Δυναμικά οι ροδακινοπαραγωγοί αποφασισμένοι και εξοργισμένοι για τις απαράδεκτα χαμηλές και εξευτελιστικές τιμές των ροδακίνων που ολοένα και κάθε χρόνο γίνονται και πιο χαμηλές φτάνοντας τα επίπεδα τιμών πριν από 10 χρόνια!
Βασικό τους αίτημα η προστασία και η αύξηση της τιμής των ροδάκινων με γεγονός τις χαμηλές τιμές που ορίζουν οι έμποροι, οι αγορές και οι  βιομηχανίες κονσερβοποίησης και χυμοποίησης να μειώνουν δραματικά τα έσοδα των αγροτών οι οποίοι μαθηματικά δεν ανταπεξέρχονται με το κόστος της παραγωγής συγκομιδής κλπ. των ροδάκινων.
Ένα ερώτημα για τις τιμές των ροδακίνων που αναζητείται να απαντηθεί εδώ και χρόνια, πως είναι δυνατόν οι τιμές με 0.5 λεπτά  έως και 0.25 λεπτά το κιλό στα ροδάκινα (σχεδόν 1 € την κλούβα) από τα χέρια των αγροτών παραγωγών να φτάνουν στην αγορά έως τα 3 και έως 7 ευρώ το κιλό στους καταναλωτές μέσω των εμπόρων και στα ράφια των σούπερ μάρκετ!
Αυτή η αγανάκτηση έκανε τους αγρότες με τρακτέρ και αγροτικά οχήματα να κάνουν αυτή την διαμαρτυρία στο 18ο χιλ/τρο  Ε.Ο. Εδεσσας – Φλώρινας όπου απέκλεισαν την Εθνικό Οδό και όλοι πέταξαν ροδάκινα στον δρόμο ως ένδειξη διαμαρτυρίας.
Στο σημείο όπου εγινε ο αποκλεισμός της Ε.Ο. από τους αγρότες  ήταν και η Τροχαία Έδεσσας όπου έλαβε όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφαλή διέλευση των οχημάτων.
Επίσης σε ένδειξη διαμαρτυρίας οι αγρότες σήμερα δεν μάζεψαν ροδάκινα και δεν παρέδωσαν καμιά ποσότητα σε εμπόρους και  βιομηχανίες της περιοχής. Με πληροφορίες από το TAS TV

9 σχόλια:

  1. Κάντε μια θυσία και σεις.
    Δε σας φτάνε που σώθηκε η Μακεδονία μας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ολοι στα συλαλλητήρια, αλλιώς δεν είστε πατριώτες.

      Διαγραφή
  2. Θυμαμαι τις φατσες καποιων που καποτε κανανε μπουγιο και αδειαζανε κοπριες στα γραφεια του ΣΥΡΙΖΑ.
    Αν δεν βρισκουν τωρα κοπριες, μπορουν να απευθυνονται Ν.Δ.(εντος)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαζοβιόλης είσαι 8.54, για να μην πω χαζομαλακας.

      Διαγραφή
    2. 9:30 μ.μ. και γω σ' αγαπώ.
      Αλλά γιατί το λες αυτό;
      Έψαξες εντός και δεν βρήκες κοπριές;
      Ρε ζέχνουν τόσο που αμέσως τις εντοπίζεις.

      Διαγραφή
  3. Εκεί στη πείνα....
    Όταν έπαιρναν τζαμπέ επιδοτήσεις, καρφωνανε ο ένας τον άλλον...
    Αγράμματοι, αμόρφωτοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εμεις στην αλμωπια πουλαμε στι μιση τιμη απ αυτους....αλλα οι προεδροι των συν/σμων αυτοαποκαλουνται μεσιτες...οσο πιο χαμηλη ειναι η τιμη τοσο μεγαλωνει η μιζα τους,ελπιζω και θελω να τα δωσουν στις χμθπ....καλο κουραγιο και δυναμη στους συναδελφους στα ορεινα της εδεσσας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δήμαρχε, Δημήτρη Γιάννου πρέπει να έχεις μεγάλο νταλκα με τους βουλευτές, τους καρφώνεις όλους την τζακρη με τα δήθεν πανηγύρια ...τις φωτογραφίες... τα δελτία τύπου τα αντιμαχόμενων Βασιλειαδη- Σταμενητη και τα κροκοδείλια δάκρυα του Καρασμανη για τον θάνατο του αδελφού του και στην εντατική του ανιψιού του.Τους επιρρίπτεις εμμέσως πλην σαφώς την ολη κατάσταση που επικρατεί στην ροδακινοπαραγωγη. Ετοιμαζεις γαρ την κάθοδο σου για την κεντρική σκηνή,πως αλλιώς!, Πρέπει σιγα σιγά να τους αποδομησουμε και να φτιάξουμε μετά το προφίλ του Μακεδονομαχου, το προφίλ του αγροπατερα, και έχεις κάτι συνδικαλιστές του κ@λου που δεν ξέρουν να μοιράσουν Σε δύο γαιδαρους αχυρο ,να σε επιβραβεύουν ως παράδειγμα ,ενώ έχουν τεράστια ευθύνη για την ολη κατάσταση.Εσυ Δήμαρχε εχεις αναλογιστείς τις τεράστιες ευθύνες πού έχεις στο όλο θέμα.Πες μου στα 10 χρόνια που είσαι Δημαρχος τι έκανες για αυτό το θέμα; ,εκανες κατι; Πήγες στους Βιομηχάνους να τους πεις ώς εδώ και μη παρέκει; Μόνο προεκλογικά τους επισκεπτόμαστε..και μετεκλογικά βουβα!Αλήθεια τόσα ευρωπαϊκά προγράμματα περάσανε για τους παραγωγούς στα 10 χρόνια; τι έκανες τους βοήθησες; Γιατί δεν τους οργανωσες και τούς άφησες διαλυμένο ασκέρι; τους ειδες πώς ήταν στην διαμαρτυρία! Δεν ντράπηκες; τι έκανες στα 10 χρόνια για το κεράσιΕδεσσας για το Ροδάκινο φλαμουριας, βεγοριτιδας για το μηλο; πες μου τι; Δεν έπρεπε να τα χαρακτηρίσεις ΠΟΠ..; και όχι μόνο!Εχεις τεράστιες ευθύνες και σε πολλά άλλα που έπρεπε να κάνεις και δεν έκανες. Σταματώ εδώ αν χρειαστεί θα επανέλθω.Αυτη την φορά πέρασες τον κάβο με τα μασκαραλικια να ανεβαίνεις στην ταράτσα του δημαρχείου!Αλλά αυτό πως πας να φορέσεις την στολή του Αντύπα, θα είναι πολύ στενή , μα παρα πολυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τα παράπονα στον Καρασμάνη τώρα, στήστε και κανένα μπλόκο, πετάξτε και λίγες κοπριές στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)