Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2019

Κωμικοτραγικές καταστάσεις στην Αλμωπία

Σε λιγότερο από ένα μήνα κοντεύουν να γίνουν 
χειρότεροι από τον Δ.Μπίνο
Μάλλον πρέπει να ανασκουμπωθεί η νέα δημοτική αρχή Αλμωπίας και να αφουγκραστεί την πραγματικότητα. Μέσα σε ένα μήνα έχει αντιγράψει και …ξεπεράσει τον απερχόμενο δήμαρχο για όσα τον κατηγορούσε. Εξωθεσμικές παρεμβάσεις, περίεργες αντιλήψεις  για την λειτουργία του Δήμου και μοιρασιά κάποιων θέσεων για να πάρουν τα πόστα –φιλέτα.
Είχαμε τονίσει και παλαιότερα ότι πρόβλημα στην Διοίκηση του Δήμου δεν υπάρχει  , με τις εγκυκλίους –εκτρώματα της κυβέρνησης , που ακυρώνει το δημοτικό συμβούλιο , καθιστά τον Δήμαρχο ουσιαστικά πανίσχυρο. Ο καβγάς συνεπώς γίνεται για τον έλεγχο της επιχείρησης των Λουτρών Πόζαρ, όπου ισχύουν διαφορετικές διαδικασίες ανάδειξης της διοίκησης. Για τον λόγο αυτό έγινε  η εξ ολοκλήρου η μεταγραφή του συνδυασμού του Ν. Παρούτογλου, που δεν σχολιάστηκε και με τον καλύτερο τρόπο από τους ψηφοφόρους του και τις δύο μεταγραφές από τους συνδυασμούς του Δ. Μπίνου και Σάκη Χατζηδημητρίου.
Φυσικό είναι η παράταξη του Δημάρχου να θέλει να έχει τον απόλυτο έλεγχο της διοίκησης  των Λουτρών ,για να ασκήσει την δική της πολιτική . Δεν χρειάζεται όμως να δείχνει ότι μόνο αυτός είναι ο διακαής της πόθος. Πριν λίγες μέρες μετέβη ο Δήμαρχος  μαζί με άλλα στελέχη του συνδυασμού για να παρακολουθήσει την συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου  της επιχείρησης, ενημερώνοντας προφανώς μόνο δύο τοπικές ιστοσελίδες που διαχειρίζονται συνταξιούχοι και που παραβρέθηκαν εκεί.
Η συνεδρίαση ματαιώθηκε , γιατί δεν υπήρχε απαρτία , ενώ έλειπαν και ο πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος Χρήστος Δόντσος  την ψήφο του οποίου  προσδοκούν στις εκλογές της έκτακτης γενικής συνέλευσης  στις 4 Οκτωβρίου. Αναρωτιέται κανείς γιατί τόση «πρεμούρα» ; Ο ίδιος ο Δήμαρχος  δεν έκανε καμία δήλωση , αλλά οι δύο ιστοσελίδες των συνταξιούχων εξαπέλυσαν επίθεση ,κυμαινόμενες στο πνεύμα του νέου Δημάρχου. Άφησαν δε αιχμές περί διαφάνειας και μη επιθυμίας παράδοσης από τον απερχόμενο Δήμαρχο . Καλώς ή κακώς θεσμικά τουλάχιστον ο Χ. Μπάτσης δεν είναι τίποτα ακόμα στα Λουτρά , από ένας απλός μέτοχος, όπως ήταν και τα προηγούμενα χρόνια. Μπορούσε και μπορεί να ζητήσει οποιονδήποτε έλεγχο  , όπως και όλοι οι άλλοι μέτοχοι δημοτικοί σύμβουλοι ανά πάσα στιγμή. Η σημερινή διοίκηση όμως  θα παραδώσει μόνο στην νέα και σε κανέναν άλλο. Άλλωστε δεν πέρασε πολύς καιρός από την κανονική γενική συνέλευση στην οποία τα πάντα  πέρασαν σχεδόν ομόφωνα  και σε κλίμα γενικής αποδοχής .
Συνεπώς όλες αυτές οι ιστορίες δεν έχουν καμία λογική. Ο  ίδιος ο Χ. Μπάτσης ως Δήμαρχος δεν έχει ακόμα ζητήσει την σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου  για να οριστούν οι διοικήσεις των Νομικών Προσώπων του Δήμου. Και εδώ δυστυχώς τον πρόλαβε ο τέως Δήμαρχος , που συγκαλεί έκτακτη γενική συνέλευση  για την ανάδειξη νέας διοίκησης . όλες αυτές οι κινήσεις δεν συνάδουν με την απλή λογική. Ίσως να πηγάζουν από την άνευ όρων σχεδόν παράδοση του συνδυασμού του Ν. Παρούτογλου, που ήδη έχει χάσει ένα μέρος της δυναμικής του  στην κοινωνία ,  μετά την απόφαση να συνεργαστεί με τον Δήμαρχο,  αποκλείοντας  την δυνατότητα ευρύτερων συνεργασιών , όπως αποτυπώθηκαν τουλάχιστον στον ά γύρο των εκλογών . Είναι βέβαιο ότι κάποιοι συμβουλεύουν λανθασμένα και απολίτικα τον Δήμαρχο , που έτσι και αλλιώς θα είναι ο Δήμαρχος μέχρι να τελειώσει η θητεία του.
 Στο ξεκίνημα δείχνει να διακατέχεται από σύνδρομο « Αντιμπινισμού» που  το φανερώνει χωρίς να χρειάζετα,ι με την παραμικρή ευκαιρία.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)