Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2019

Μεθοδευμένα αδιάβαστη στην εφαρμογή του Νόμου η δημοτική αρχή



ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ
 Ο  ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ 
 ΠΕΛΛΑ  ΔΗΜΟΣ 
ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ



ΜΑΛΛΟΝ ΣΤΡΑΒΑ
 ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ 
ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ

Σε εξέλιξη είναι αυτές τις ημέρες, οι αποφάσεις της νέας θητείας στο Δήμο Πέλλας, με την εκλογή και την τοποθέτηση δημοτικών συμβούλων σε θέσεις αντιδημάρχων και προέδρων. Στην πρώτη όμως συνεδρίαση του νέου Δημοτικού Συμβουλίου η κατάσταση ήταν απαράδεκτη με την εκλογή μελών του Προεδρείου, της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.

Η διαδικασία ξεκίνησε με την κατάθεση υποψηφιοτήτων , όπως ορίζει ο νόμος για τις συγκεκριμένες θέσεις, από όλες τις παρατάξεις του νέου ΔΣ. Η συμπολίτευση πρότεινε τον υποψήφιό της για τη θέση Προέδρου, η παράταξή μας «Πέλλα – Δήμος για όλους» τον υποψήφιό της για τη θέση Αντιπροέδρου και η επόμενη παράταξη της αντιπολίτευσης τον Γραμματέα.

Στην δεύτερη φάση της διαδικασίας και παρά την πολυετή εμπειρία στην αυτοδιοίκηση από τον Δήμαρχο Πέλλας, ο κ. Στάμκος μαζί με τον πρώτο σε ψήφους δημοτικό σύμβουλο κ. Επιτροπάκη που προήδρευε της συνεδρίασης, καταστρατήγησαν το νόμο και δεν προέβησαν σε διαδικασία ψηφοφορίας με ψηφοδέλτια, αλλά ζήτησαν από το σώμα να επικυρώσει προφορικά, εφόσον δεν υπήρχαν άλλοι υποψήφιοι, πράξη που δεν προβλέπεται.

Το αποκορύφωμα στην όλη διαδικασία ήρθε με την εκλογή συμβούλων στις δυο πιο σημαντικές επιτροπές Οικονομικής και Ποιότητας Ζωής. Ο κ. Στάμκος και ο «προφορικά» εκλεγμένος Πρόεδρος, αντί να τοποθετήσουν κάλπη και να μοιράσουν ψηφοδέλτια με τους υποψηφίους και λευκό ψηφοδέλτιο σε όλους (όπως προβλέπεται από το νόμο), επινόησαν πραγματικά κάτι πρωτότυπο!!! Έθεσαν τέσσερεις κάλπες, όσες και οι παρατάξεις που θα εξέλεγαν μέλη και μοίρασαν τα ψηφοδέλτια κάθε παράταξης ξεχωριστά, έχοντας μάλιστα το όνομα κάθε συνδυασμού αναγραμμένο έξω από την κάλπη. Μια διαδικασία για γέλια και για κλάματα!!

Με παρέμβαση του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης καταγγέλθηκε και η προφορική εκλογή προεδρείου και η αστεία εκλογική διαδικασία των μελών στις επιτροπές.

Ο κ. Στάθης Καστερίδης επεσήμανε την σοβαρότητα της απαξίωσης του νόμου και ζήτησε να ακυρωθεί και η προφορική εκλογή του Προεδρείου επισημαίνοντας ότι «ο νόμος είναι ξεκάθαρος και δεν επιτρέπεται να ερμηνεύεται λανθασμένα από έναν δήμαρχο. Οι τέσσερεις κάλπες είναι κάτι απαράδεκτο και δεν ξέρω τι επιχείρησε να κάνει ο κ. Στάμκος υποδεικνύοντας στους δημοτικούς συμβούλους να ψηφίσουν 4 φορές όσες και οι παρατάξεις που εκλέγουν υποψηφίους και με τον τρόπο αυτό να εκλέξει η παράταξή του, όχι μόνο αυτούς που προτείνει ο ίδιος, αλλά και από τους προτεινόμενους των παρατάξεων να καθορίσει η παράταξή του με την ψήφο τους ποιοι θα είναι τακτικά και ποιοι αναπληρωματικά μέλη. Αντιλαμβάνεσθε ότι ή ήταν μεθοδευμένη η διαδικασία ή δεν ξέρουν τι τους γίνεται, εφόσον δεν συμβουλεύονται την Νομική τους Υπηρεσία, καθώς και τους υπηρεσιακούς παράγοντες ή τον τέως Πρόεδρο του ΔΣ ο οποίος έχει τεράστια εμπειρία σε αυτές τις διαδικασίες. Ήταν σίγουρο ότι τα πρακτικά αυτής της συνεδρίασης θα ακυρώνονταν από την Περιφέρεια».

Μετά τις έντονες αντιρρήσεις μας ο κ. Στάμκος αναγκάστηκε να επικοινωνήσει με τους αρμόδιους στο Υπουργείο Εσωτερικών για να τον βεβαιώσουν ότι η άποψη μας ήταν η σωστή.

Η διαδικασία ακυρώθηκε και επαναλήφθηκε από την αρχή με εκλογές τόσο για το Προεδρείο του ΔΣ, όσο και για τα μέλη των επιτροπών. Η παράταξη ΠΕΛΛΑ – ΔΗΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ δηλώνει δυναμικά παρούσα στις συνεδριάσεις του νέου ΔΣ που όπως όλα δείχνουν θα έχουν ενδιαφέρον. Με συνεχή παρουσία των θέσεων και των προτάσεών μας. Και με την απαίτηση εφαρμογής των νόμων σε αποφάσεις που αφορούν τους κατοίκους της Πέλλας και την ποιότητα ζωής τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)